DISCOVERED.. AND FELL IN LOVE/2015

prosinca 23, 2015

Na samom kraju prošle godine, napisala sam vam post "Discovered.. and fell in love/2014", post koji je bio dosta posjećen, ne samo nakon objave, nego i tokom cijele godine.. Da nešto dobro ne treba mijenjati naučila sam već davno u životu, s toga, možda ne u zadnjem danu godine, ali definitivno na njenom kraju donosim vam mojih pet divnih otkrića za godinu nam na izmaku.
Ovo nije lista mojih favorita za ovu godinu, jer da nju pišem, bila bi definitivno puuno veća, ali sigurno bi se u njoj našlo i ovih pet proizvoda, koji su nenadano postali dio mog kozmetičkog kutka. :) 


AVON CHERISH EDP


Ova godina će mi definitivno ostati upamćena po brdu novih Avon parfema.. Zahvaljujući ovom blogu i divnoj Šejli iz Avona, imala sam tu sreću i zadovoljstvo da ove godine prisustvujem na promocijama Cherish i Attraction parfema (više o samim promocijama, saznajte klikom na naziv parfema).. Attraction parfem sam tek otvorila, čekam da mi se slegnu dojmovi pa da vam pišem o njemu. Ove godine sam probala vjerovatno najviše parfema, nego li i jedne prethodne, i kada podvučem neku crtu, moram priznati da je Cherish parfem najviše zaslužan za sve divne pohvale kako lijepo mirišem :) Nemalo puta mi se desilo, da ga ja uopšte ne osjetim, a onda odjednom osoba pored mene udjeli mi kompliment. Parfem koji se definitivno na mojoj koži zadržava bukvalno satima i satima.. Nije mi ga ostalo još puno, ali srećom i ne brinem se, jer Avon ima uvijek neke akcije, tako da ga svaka od nas kad tad može sebi priuštiti :)

CATRICE MATT MOUSE MAKE UP


Prvi probani Catrice puder i odmah pogodak.. Poslije nešto više od pola godine korištenja, tri potrošena pakovanja (i četvrto koje je pri kraju), ovaj puder definitivno je najbolje otkriće ove godine za svakog masnokožca koji ga je probao.. U kombinacijij sa Rimmel Stay puderom ili Farmasi Happy face, moje lice uspije izdržati i više nego pristojno vrijeme bez sebuma. Obzirom na svoju pjenastu teksturu, ruku na srce, pokazao se boljim u hladnijim danima, ali dobro, do ljeta ima još, hehe.. Detaljnije o ovom puderu možete pročitati na ovom postu- link!

NUXE SUHO ULJE ZA TIJELO, LICE I KOSU


Zlato među preparativnim proizvodima. Ulje o kojem se toliko pisalo i o kojem će se vjerujem još puuuno pisati. I definitivno svaku pohvalu zaslužuje. Mana mu je zaista visoka cijena, ali i to da još uvijek nije dostupan u BiH. Ja sam imala tu sreću pa sam ga na poklon dobila od prijatelja iz Francuske. Uživala sam u njemu tokom skoro cijele godine, a nisam ga potrošila još ni pola, tako da se naše druženje nastavlja i u 2016 :) Detaljnije o njemu, na ovom postu - link..

LA ROCHE-POSAY EFFACLAR GEL


Moj vjerni drug u borbi sa masnoćom i aknama je definitivno Effaclar. Sa ovim gelom uspjela sam dijelom stati na kraj aknama (osim u onim danima kada nam koža poludi), dok mi masnoću koliko toliko regulira. Od kada ga koristim moja koža izgleda puuno bolje, pa ne čudi što sam nakon potrošenog prvog mini pakovanja, u Beogradu kupila i ovo veliko. Do nedavno ga nije bilo u BiH, no srećom, od sada ovaj gel ali i ostatak La Roche Posay linije možete kupiti u apotekama Pharmacia (SCC) i Monis (ALTA).. Ni post o ovom gelu nije zaobišao moj blog, pa više možete pročitati na ovom linku.

AURA MATT LIP CREAM


I za sami kraj, ostavila sam jedan mnooogo sladak proizvod, AURA matte tečni ruž u nijasni 610. Ne samo ovaj, nego ostatak ekipe Aura matt tečnih ruževa osvojili su regionalnu blogosferu ove godine. Pristupačna cijena i zaista odlična kvaliteta.. Vjerujem da bi ih imala još puno više da su dostupni u BiH, ali šta je tu je, ostaje mi samo da čekam da opet neko ode preko granice, pa da molim da mi kupi još koji :) Detaljnije  o ovom ljepotanu možete naći na ovom postu- link 



I eto ga dođosmo do kraja ovog posta, a uskoro i ove godine. Koji proizvodi su obilježili vašu 2015, šta biste to izdvojile u moru kozmetičkih proizvoda kao preporuku?? Do narednoj čitanja (nadam se još uvijek u ovoj godini), #ljubljubljubac M.

You Might Also Like

11 komentari

  1. Imam Essence mousse puder koji mi se skoro potrosio i odlican mi je. Sada cu uzeti ovaj Catrice zanimljiv mi je skroz :) Aura ruzevi su mi jos uvijek na WL, sestra ih nije uspjela naci u Zagrebu, ali se nadam skoroj kupnji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam probala Essence, ali vidis mogla sam, tu su oni negdje i cijenom, i zaista Catrice moze parirati i nekim mnogo skupljim puderima :) Aura ruzevi se u Hr jos uijek mogu kupiti samo on line ali bi uskoro trebali biti i na policama drogerija, zbog toga ti sestra nije mogla naci, pa eto da znas, da mozes zamoliti nekoga ko bude uskoro opet isao u Hr :)

      Izbriši
  2. Slažem se za Auru i Nuxe ulje, a Catrice puder definitivno ću probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam u pocetku bila skepticna prema ovom puderu, ali vec poslije prvog koristenja shvatila sam da ne vrijedi vise trositi novac na neke mnogo skuplje koji losije rade posao.. Istina je da pored Catrice jako volim i MF Face finity, i njega cu vjerovatno koristiti u ljetnim danima jer je laganiji :)

      Izbriši
  3. Odličan post :)
    Voljela bih probati ovo Nuxe ulje,i da dijelimo mišljenje o Šejli iz AVON-a :)
    skokni na moj blog: http://raj-sminke.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala puno.. Nadam se da ces imati priliku probati Nuxe ulje, a Šejla je definitivno jedan od boljih PR menagera, zna svoj posao, radi ga s puno ljubavi, postovanja.. Ne samo da je pomogla u građenju nase blogosfere, nego nas je i ujedinila, stvorila lijepa prijateljstva.. :)

      Izbriši
    2. Zovem je Šejla, pa često kažem da je do imena haha :D stvarno, mislim da se s nekim nisam lakše dogovorila kao s njom i jako je ažurna po pitanju poruka i mail-ova... :)

      Izbriši
  4. Obozavam Aurine tecne ruzeve oni su mi definitivno favoriti 2015 :D <33

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. MIslim da jos nisam upoznala osobu kojoj se ne dopadaju :) Divni su zaista <3

      Izbriši
  5. Nyxe ulje, LRP Effaclar proizvodi, Catrice puder u pjeni-dijelimo ljubav prema njima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 3 do 5 :) super.. zaista je rijec o divnim proizvodima :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe