MONTAGNE JEUNESSE MASKE ZA LICE- PASSION PEEL OFF/ CRYSTAL MASQUE

prosinca 24, 2015

Drage moje, danas čitate o maskama za lice koje sam dobila u kesiciod moje drage prijateljice sa njenog putovanja u Ameriku. Do sada ste od sadržaja te kesice mogli da čitate o w'n'w proizvodima (post ovdje), a ovo puta nešto od otkačenog brenda Montagne Jeunesse.. Zašto kažem otkačenog, jer ovaj brend  prepoznatljiv je po ludim šarenim pakovanjima, i izrazito mirisnim proizvodima, za koji nećete trebati izdvojiti puno novca, a donjeti će vam puno radosti


Prva koju sam probala bila je Passion Peel Off Masque. Dolazi u količini od 10 ml, i rekla bih da je dovoljno za dva do tri nanošenja. Nisam probala puno maski koji rade na sistemu peel off pa sam se obradovala kada sam vidjela da je ova baš takva. Da li je do ove maske, ili je samo u pitanju moje neiskustvo, zaista ne znam, ali skidanje maske ide malo teže. Jednostavni nije je moguće u jednom komadu skinuti sa lica, pa sam svaki put poslije korištenja morala oprati lice kako bih sklonila sitne ostatke. Ukoliko je budete koristile, savjetujem da je nanosite u debljem sloju, i sačekate dok se u potpunosti ne osuši. 

No iako djeluje da je sve crno, ipak nije. Maska zaista lijepo miriše, što i ne čudi jer sadrži u sebi malinu, sjemenke nara, passion flower, grejp, brusnicu, a obogaćena je i vitaminom E. Namijenjena je svim tipovima kože, pomaže u zaštiti kože, smanjivanju bora i otklanja mrtve stanice kože. Jedno pakovanje zaista nije dovoljno da bi njen učinak bio vidljiv, ali jedno je sigurno, a to je da ostavlja kožu jako svježom nakon korištenja. Primijetila sam ga mi je otklonila i dio mitesera naročito sa nosa. Nanosite je na vlažnu kožu lica, sačekate 20-25 min i onda je skidate krenuvši od vrata prema čelu.


Iako me na prvu nije zanimala koliko Passion, Crystal Masque me je ipak više oduševila. Dolazi u količini od 15 g koja će vam dovoljna za tri do četiri nanošenja. Pri samom otvaranju, njen miris će vas oduševiti, osjetiti ćete ga i kada bude na vašem licu, ali i koji minut poslije skidanja.. Ima slatkasti, šećerni miris, koji podsjeća na žvakaću gumu ili šećernu vunu. I ne samo da miriše na šećernu vunu, nego ova maska, pored meda, morske soli, arganovog ulja, sadrži i kristale šećerne vune. Ima i neobičnu upotrebu, jer je prije samog korištenja prvo trebate zagrijati, a kada je nanosite na lice u pojedinim dijelovima i počne da pjeneni, ali pjena brzo i nestane kako se maska suši. Ne zateže kožu, niti mi je izazvala neke neželjene reakcije.

Nisam sigurna da li je to zbog morske soli ili kristala šećerne vune, ali ova maska sadrži i sitna zrnca, koji će pri skidanju maske odlično doći kao piling, pa nekako sa ovom maskom dobivate 2u1, ili možda bolje reći 3u1 ako u svu priču uvrstimo i taj osjećaj sreće i slatkoće koju nam donosi njen miris. Da nije sve u mirisu bude vam jasno kada je skinete i shvatite kako glatku kožu imate nakon nje. Za samo 10-15 min koliko je treba držati na licu, dobivate i hidrataciju  i njegu zahvaljujući bademovom ulju (koji je prvi na listi sastojaka), aloe veri, arganovom ulju... Nije samo lijepa s vana, nego i iznutra :)


Ovaj brend je dostupan kako u Htvatskoj, tako i u Srbiji, ali standardna priča, ne i kod nas. Pa ukoliko vas ova šarena pakovanja mame, do njih možete dođi samo ukoliko odete preko granice ili pak naručite preko feelunique stranice ( s tim da na ovoj stranici možete kupiti samo pakovanje od 5 proizvoda, ne i pojednačno maskice)..




Svim mojim čitateljicama katoličke vjeroispovjesti želim sretan Božić i Badnje večer :) Do narednog čitanja, #ljubljubljubac drage moje, Vaša M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Pakovanja su preslatka i bas su primamljiva! :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. skroz su sarena i mirisna i budes happy kad ih pogledas :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe