PANTONE COLOR OF THE YEAR 2016 - ROSE QUARTZ AND SERENITY (MAKEUP)

prosinca 22, 2015


Prošle godine baš negdje u ovo doba, kao vladarica 2015 među bojama izabrana je Marsala.. I zaista je vladala, od odjeće, namještaja, make up.. Najviše smo je viđali u proljeće i jesen, mada ruku na srce nije je nedostajalo tokom cijele godine. Međutim ova godina je skoro iza nas, a Pantone je opet zahvaljujući svom opsežnom istraživanju, donio odluku koja će to boja biti najviše viđena u 2016 ili možda je bolje da kažem boje, jer se Pantone,  po prvi puta, odlučio da to budu dvije boje: Rose Quartz i Serenity. Jesu li to iz Pantone bili neodlučni ili zaista ove dvije boje ne mogu jedna bez druge?


Naime primijetit ćete i sami, da su ovo, pa mogu slobodno reći, klasične boje baby svijeta.. Roza za djevojčice, plava za dječaka.. Na prvi pogled nespojive, a onda ubrzo shvatite da i ne idu baš jedna bez druge.. Boje koje nas prate još od naših prvi dana, asocijacija na doba nevinosti, mira, pažnje, ljubavi, spokoja. Mislim da se baš to i željelo postići odabirom ovih boja, dakle psihološka ravnoteža i sigurnost, povratak u mirnije vode naših života, baš u doba kada sve ide nekako prebrzo i prejako..

Spajanjem ovih boja, Pantone je želio pokazati da je došlo vrijeme, društvenih pokreta, koji teže ka rodnoj ravnopravnosti. "Rose Quartz je ubjedljivo nježnog tona koji prenosi samilost i osjećaj pribranosti. Serenity je bestežinski i prozračna, kao i prostrano plavo nebo iznad nas, koje donosi osjećaja predaha i opuštanje, čak i u ovim turbulentnim vremenima"


Kao i prošle godine i ove vam donosim par kozmetičkih komada, gdje su ove boje već našle svoje mjesto. Ne sumnjam da ćemo ih još češće viđati, ali za početak vladanja, udobno su se smjestile u ovim proizvodima:

Sephora je i ove godine u suradnji sa Pantone izbacila liniju proizvoda sa bojama godine.. Detaljan prikaz, kao i cijene proizvoda možete naći na ovom linku :)


Pored standardne suradnje Pantone i Sephore, i ostali brendovi pošarali su svoje proizvode ovim bojama :) Po svemu sudeći, što se tiče makeup svijeta, tu ćemo ih najviše viđati na noktima i očima, mada vjerujem da divna roza boja neće izostati ni sa obraza.. Odvažnost na usnama, viđamo već nekoliko sezona, tako da bez sumnje da će one nešto odvažnije djevojke probati i plavu boju na svojim usnama :) Što se tiče preparative, vjerujem da će bočice biti u ovim tonovima, kako pojedinačno, tako i zajedno..








-Deborah u nijansi Blue orchide
-Essence za nazive nisam sigurna ali mislim da je plavi Lapis of Luxury
-NARS u nijasni Ithaque


- NYX Hot s+Singles Eye Shadow Kandi
- M.A.C. eyeshadow Moon's Reflection
-YSL Conture Mono Eye Shadow Toile
-Shiseido's shimmering Cream Eye Color Mousseline
- Kate Vod D In liner Periwinkle
-Sephora Wink it Felt liner Baby Blues


-Rimmel Kate Nude Lipstick 45
-Essence Nude 01
- DG light blue 185

Nadam se da će ove boje pronaći mjesto i u vašem kozmetičkom neseseru, kao i u ormaru.. Ostavljam vas u gledanju službenog videa Pantone za ovu godinu koji slikovito dočarala zato su ove boje baš idealan izbor za nadolazeću nam 2016 godinu.. 

#Ljubljubljubac M.


You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe