RAZGOVORUŠA #6

prosinca 31, 2015

Zadnji sati 2015 godine otkucavaju.. Svi već užurbano vrše zadnje pripreme, za večerašnju ludu noć :) A ja ukradoh koji sat i ovog dana da se malo osvrnem na godinu iza sebe i napišem vam po koju riječ.
Puno toga lijepog i lošeg stane u jednu godinu. Nova godina bi ujedno mogla biti i novi početak, vrijeme kada se planiraju krupne stvari, slažu kockice i život dovodi u red, bar u mislima. Nikada nisam bila osoba koja zadaje sebi neke ciljeve i novogodišnje želje, naprosto jer znam da od toga već u januaru nema ništa. Život je previše nepredvidiv, da biste mogli nešto planirati, a i ono što vam se danas čini dobrom odlukom, sutra će već zvučati smiješnom. Ali gledano i iz drugog ugla nije ponekad loše zastati, pogledati iza sebe, pa onda i ispred sebe i vidjeti gdje ste vi u svoj tog priči. Jeste li ostavili prošlost ispred sebe ili pak previše žurite u budućnost? Živite li zaista u sadašnjosti ili pak ne?


Svaka godina sa sobom donosi i teške i vesele, i ružne i dobre dane. Svako vrijeme ima svoje breme! Ne želeći da vučem breme 2015 u narednu godinu, o ružnim stvarima i neću puno da pričam. Desile su se, jer su morale i to je to. Dok lijepo, e s njim je druga priča. Vrijeme je da se lijepe stvari memorišu u album sjećanja, koji ćete nekad u starosti listati u svojim mislima i sa osmjehom, u nekoj sobici na fotelji okruženi najdražima :)
Lični uspjeh čovjeka je ono što ga najviše zadovoljava, a za mene je ova godina donijela dio toga, jer sam diplomirala, zatim upisala master, još više izgradila svoj mali svijet bloga, upoznala divne ljude i sačuvala neka stara dugogodišnja prijateljstva. Obzirom da momka rijetko spominjem, reći ću da, 6 godina veze dovoljno govori o ljubavi, jer neke prave stvari, i najljepše riječi mogu da pokvare :)


Nadam se da ste i vi baš kao i ja zadovoljstvo u 2015 godini pronalazili u malim, ali i velikim stvarima, u vašim ličnim zadovoljstvima, ali i sreći drugih,vama bliskih, ljudi..

"Razgovoruša" je tu da pričamo o raznim temama, ali i da se osvrnem na mjesec nam u odmaku, pa da ne bude samo osvrtanje na cijelu godinu, reći ću da je decembar najviše bio plodan u pogledu mog bloga. Napisala sam vam dosta postova, recenzija i podijelila sa vama dosta slika. Puno je uloženog truda u sve to, ali zadovoljstvo kada vidim vaše komentare, like-ove, preglede tjera me da nastavim i družim se s vama iz mjeseca u mjesec.
Ovaj mjesec sam malo i osvježila blog pa je tu i novi izgled, za koji se iskreno nadam da vam se sviđa, jer iako nisam nešto vješta u programima i općenito računarima, uložila sam sav trud i srce u to da s vama prenesem moje viđenje ovog malog kutka moje, a nadam se dijelom i vaše sreće :)

Nažalost decembar, ove godine nije donio sa sobom zimske radosti, pa ostaje nada da će zima ipak sa januarom doći u punom sjaju :)




I za kraj ne zaboravite na nagradnu igru koja još uvijek traje na blogu (link) u kojoj možete osvojiti veći dio zadnjeg paketića sa slike koji sam dobila iz Avona :) Moram jedno veliko HVALA uputiti Avonu i divnim ljudima iz te kompanije koji su nam priredili divne događaje (naročito izdvajam Digital Divas), puno osmjeha i sreće zbog svih silnih kesica koje su stizale na vrata naših blogerica :) Divnu su zaista ...


SRETNA NOVA GODINA DRAGE MOJE!! 
Nadam se da ćemo druženje nastaviti u slijedećoj godini. #ljubljubljubac Vaša M.

You Might Also Like

2 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe