AMERIČKI ODSTRANJIVAČI ŠMINKE- HOT OR NOT?!?! COVERGIRL & ULTA

siječnja 26, 2016


Na mom blogu ste navikle čitati o proizvodima koji su dostupni većinom na prostoru Balkana. Istinu za volju, ponekad se nađe i neki proizvod koji možete poručiti samo on line, ali su toliko vrijedni čekanja i možda malo više novca, da sam naprosto morala pisati post o njima :) No da li je tako i sa dva proizvoda o koja vam danas pišem saznajte u nastavku..


Već iz naslova mogle ste vidjeti da je riječ o dva odstranjivača šminke ili makeup remover-a :) Prvi koji sam dobila na poklon je Covergirl. Riječ je o jako poznat i poprilično hvaljenom brendu na prostoru SAD (nešto je tipa našeg Essence ili Catrice), ali nižeg cjenovnog ranga. Dok je drugi ustvari drogerijska marka, njihovog poznatod lanca drogerija Ulta (nešto poput Balea, K plus...). Dakle ne samo da su odstvaranjivači, nego im je zajedničko i to što su cjenovno tu negdje. Za 60 ml Covergirl odstranjivača šminke izdvojiti ćete 4,5 $, dok je Ulta također oko 4$ ali u količini od samo 20 ml.


Kada sam u predivnoj kesici punoj proizvoda iz Amerike (koju sam dobila od prijateljice, i o kojoj ste već mnogo puta mogli čuti, ukoliko pratite moj blog) ugledala ovaj makeup remover, moram priznati da me je najviše oduševio. Jednostavno preparativi se uvijek više obradujem, mada me i češće razočara..
Tipično za Američke proizvode, odstranjivač dolazi u kartonskoj ambalaži, dok je samo pakovanje plastično, pomalo djeluje jeftini i kao što već spomenuh dolazi u količini od 60 ml. 
Prilikom prvog otvaranja, imam tu naviku da odmah pomirišem proizvod, pa ni ovaj nije bio pošteđen toga. No bilo mi je bolje da jeste, jer ni on mene nije poštedio svog užasnog smrada. Cijeli taj dan pokušala sam dokučiti na šta me taj miris podsjeća i onda sam se sjetila (blink blink :P) da je apsolutno istog mirisa kao ljepilo drvofix. Ne znam sjećate li se, ali sigurna sam da ste u osnovnoj školi iz tehničkog odgoja/domaćinstva susreli sa ovim ljepilo. I ono, baš kao ovaj remover dolazi u bijelom pakovanju, tako da osim odvratnog mirisa dijele i slično pakovanje.
Sama teksutra gledano iz pakovanja je tečna i bijela, međutim kada ga stavite na blaznicu/tufer/vatu, proizvod se jednostavno previše upije.


Unatoč čudnom mirisu i izgledu ipak sam se odlučila probati ga, i onda je uslijedilo još jedno iznenađenje. Ovo čudo je toliko masno, ali ružno masno, kao da ste nanijeli samo suncokretovo ulje direkt iz vaše kuhinje. Istina je da donekle i skine proizvod, naročito vodootpornu šminku. Kažem donekle, jer sam odmah nakon isprobavanja, brže bolje posegnula za micelarnom vodom, jer taj masni sloj nisam mogla trpiti na svome licu i vidjela da je dio šminke ipak ostao na licu. Da to ne bude sve, dodati ću samo, da je poslije skidanja šminke uslijedila borba sa skidanjem ovog masnog sloja, jer sam ga tek poslije temeljitog pranja i trljanja lica uspjela maknuti. Kome još treba poslije skidanja šminke, skidati i odstranjivač na tako agresivan način?!?! Probala sam ga još možda dva ili tri puta, i svaki put ista priča. Uz to vremenom sam shvatila da ima i užasan ukus, jer sam slučajno jezikom dotakla usne prilikom korištenja i u istjerivanu tog odvratnog okusa pomogao je samo dobri stari Listerine. Ako postoji velika "makeup remover" katastrofa, onda su je utpali u ovu tubu.


Nakon svog tog lošeg iskustva, a već pomalo u nedostatku odstranjivača za šminke, odlučila sam da dam šansu, nekom drugom Američkom proizvodu, pa sam zahvaljujući divnoj Jasenki sa bloga Dođoška u svijet šminke i njenoj prijateljici koja je tada dolazila iz Amerike, naručila Ulta odstranjivač šminke. Jedno veliko hvala djevojkama :) 

Ono na što tada nisam obratila pažnju (sam pao, sam se bio), a što će mi biti iznenađenje kada stigne, jeste to da dolazi u količini od 20 ml. Iskreno nisam sigurna da li bih izdvojila 4$ za ovo prkno, kada sam u BiH mogla dodati još koju markicu i kupiti gigantsko pakovanje Garnier micelarne. Samo pakovanje je od meke plastike, koje je bilo presvučeno zaštitnom prozirnom folijom.
Tekstura proizvoda je tečna, gelasta i baš kao i Covergirl odstranjivač brzo se upije u blaznicu pa je potrebno i staviti nešto već količinu.
U pogledu odstranjivanja šminke, radi dobar posao, ali opet nedovoljno dobro, da odstrani svu šminku. Proizvod se brzo upije u kožu i na sreću ne ostavlja masni sloj niti bilo šta slično, naprosto se upije i na dodir uopšte se ne osjeti da ste bilo šta nanijeli na lice. Ono što je definitivno dobro kod ovog odstaranjivača jeste da stane u svaki nesiser, pa ga možete nositi sa sobom an neka kraća putovanja.
Srećom ni prvi ni drugi proizvod nisu mi izazvali neke neželjene reakcije na koži, mada ih i nisam koristila nešto duži period.


Ni Covergirl ni Ulta odstranjivač nisu zadovoljili moja očekivanja, pa ako ikada budete imale priliku naručiti nešto iz Amerike, savjetujem da od ovih brendova probate neke druge proizvode, a ove definitivno zaobiđete. Do narednog čitanja, #ljubljubljubac M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Cula sam pohvale i na račun Baleine micelarne vodice :)
    Novi post na http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/avon-glow-bronzer-perle-cetkica.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam je zaista probala, probala sam Avon, L'oreal i Garnier i moram priznati da mom lici najbolje odgovara Garnier i uz to je zaista pristupacna jer za oko 9 km se dobije 400 ml, kojima treba vjecnost da se potrosi :)

      Izbriši
  2. pa sigurna sam da ima puno boljih proizvoda od ovih ali sto ne probati :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe