BAZE ZA SJENE IZ MOG NESESERA (grupna recenzija)

siječnja 18, 2016

Već dugo se ovaj post  krčka, i evo konačno je došlo vrijeme da vam ga serviram. Unazad tri godine, nisam ni znala da postoje baze za sjene, sve dok mi drugarica nije pomenula Artdeco bazu, i mislim da je u to vrijeme to bila jedina baza u našim drogerijama. Vremenom su došle i druge, pa hajde da vas uvedem u ovo carstvo :)

Danas vam pišem o četiri baze koje su dostupne kod nas: Essence I love stage , Artdeco, Avon and Catrice prime and fine ..


Prva od današnjih baza je ona koja je ujedno i najmlađa u drogerijama, a riječ je o Catrice prime and fine.. Dolazi u plastičnom pakovanju, sa aplikatorom. Samo pakovanje ima matt izgled. Na nekoliko mjesta sam pročitala da djevojkama pakovanje izgleda jeftino, ali po meni je lijepo, decentno, baš onako kako ja volim.
Kada proizvod nanesem aplikatorom, uz pomoć prstiju nježno utapkam na kapke. Međutim, zbog rjeđe teksture, nešto teže je ravnomjerno nanijeti proizvod, pa ja ponekad nanosim i po dva sloja.
Ova baza bez sumnje vidljivo povećava pigmentaciju sjena, što je zaista super, ali ujedno može biti i mač sa dvije oštrice. Ponekad toliko povećanje pigmentacije može totalno promijeniti boju same sjene, pogotovo kada je riječ o tamnim sjenama, pa s takvim nijansama budite oprezne.
Trajnost ove baze je zaista odlična, izdržati će bez problema i do 8 sati. Njena cijena je 7,25 KM


Naredna baza je Essence I <3 stage. Mislim da je prije imala drugačiji naziv, ali ne uzimajte me za riječ, jer trenutno je svakako možete naći samo po ovom nazivu.
Također dolazi u plastičnoj tubi sa aplikatorom, ali baš kao i sa Catrice, i sa ovom se poslužim prstima prilikom aplikacije. Za razliku od svih baza o kojima vam danas pišem, ova je najtamnije boje, koja lagano vuče na narandžasto, što se meni iskreno nikako ne sviđa, jer zbog toga mijena i boju sjene, naročito onih svjetlijih. Što se tiče trajnosti, izdržati će solidnih 5-6 sati, i onda polako počne da se nakuplja u pregibu kapka i boje sjena polako počinju da se sjedinjuju, čime se gubi prvobitni look.. Ukoliko kao i ja imate jako masne kapke, onda ovo definitivno nije baza za vas..
Ako ste početnica i prvi put kupujete bazu/primer/podlogu za sjene, onda bi Essence I <3 stage mogla biti odličan izbor za vas. Međutim, ako pak tražite neku bolju bazu, a opet za malo novca, moj prijedlog je prije da kupite Catrice ili Avon. Cijena ove baze je oko 5 KM.


Dvije su karakteristike zajedničke za naredne dvije baze- Artdeco i Avon. Prva je ta da su obje baze jako hvaljene toliko da više nisam ni sigurna koja je u vodstvu, a drugo je njihovo pakovanje i tekstura.
Artdeco baza je priznajem ipak moj favorit. Prvu sam je probala, i moja je mezimica. Dolazi u plastičnom pakovanju, što ponekad može biti nezgodno, jer je proizvod sa dugim noktima, skoro nemoguće uzeti, a da se dio proizvoda ne zavuče ispod noktiju. Tekstura je kremasta i zaista se lako i ravnomjerno nanosi na cijeli kapak, ali dno ovog proizvoda nažalost nikada nećete dotaći, jer u zadnjoj, recimo, trećini proizvoda baza toliko postane gumena da je zaista nemoguće nanijeti na kapak. Zašto je onda toliko volim? Razlog je jednostavan, a to je da se ova baza ne nakuplja na pregibu kapka, a sjenila ostaju onako kako ste ih nanijeli, onoliko dugo koliko vi to želite.. Ponekad imam osjećaj da bi bez problema sjene preživjele i 24 sata.. Baza sadrži i sitni shimmer u sebi, koji meni ne predstavlja problem, jer bez problema mogu kreirati i matt look, a da taj sitni shimmer uopšte ne bude vidljiv. U pogledu pojačanja pigmentacije, moram reći da savršeno obavlja posao, pigmentaciju sjena poveća, ali opet sasvim dovoljno, ni pre malo ni pre jako :)
Cijena Artdeco baze je nešto više oko 11 KM, ali je u CM često možete naći i po akcijskim cijenama.


Već sam spomenula narednu bazu o kojoj vam pišem, a to je Avon baza za sjene. I ova baza dolazi u kutici, ali za razliku od Artdeco, kod Avon baze sam proizvod je smješten u staklenom dijelu, dok je poklopac plastični. Tekstura je kremasta, možda malo rjeđa nego li kod Artdeco, ali i kod Avon baze postoji problem "višak proizvoda ispod nokta", no šta se može, to je generalno problem sa proizvodima u ovakvim pakovanjima..
Baza dolazi u nekoj svijetlo smeđoj boji, čija je uloga da ujednači boju kože i neutralizira crvenilo ili neke druge nepravilnosti na samom kapku. Moram priznati da mi se to jako sviđa, jer za razliku od Catrice i Essence, boja ove baze i ispunjava svoju ulogu, a uz to je jako slična mojoj prirodnoj boji kapka.
Lako se nanosi, fino i ravnomjerno se aplicira na cijeli kapak, ne nakuplja se na pregibu i definitivno drži sjenu sve dok je vi sami ne maknete sa očiju :)
Ono što ne trebate očekivati od ove baze, i što je njena možda jedina slabost, jeste ta da ne povećava pigmentaciju sjene. Cijena Avon baze je oko 11 KM, ali kao što i ptice na grani znaju skoro uvijek je možete naći po akcijskoj cijeni u Avon katalozima :)


I napokon, evo ih sve zajedno :) Nažalost Ardeco baze više nisam imala, da vam pokažem, ali sigurna sam da možete pronaći na googlu kako ona izgleda ukoliko vas zanima :)


Evo i kako jedna sjena izgleda na svim bazama:


Da li vi koristite baze sa sjene? Koja je vaša omiljena baza? Do narednog čitanja #ljubljubljubac M :*


*Avon i Catrice baze su PR.

You Might Also Like

17 komentari

  1. Namjeravam ubrzo kupiti Catrice bazu, Essence i Avon nisam probala no cine se dobre :)
    Novi post na: http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/oriflame-delights-from-nature-cream-trio.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iskreno meni je Avon bolja od Catrice, međutim ukoliko imas neka lose pigmentirana sjenila, onda je Catrice baza koja ce ih definitivno spasiti :)

      Izbriši
  2. Ja sam sretnica koja nema masne kapke, vrlo cesto kao bazu koristim samo korektor,mac paint potove a u zadnje vrijeme i maybelline ct mattes kremaste sjene. Imala sam sve ove baze osim essence i ni jedna me nije zadovoljila ni izdrzala dovoljno na klijenticama kao TF Shadow Insurance :D ako odlucis uloziti u bazu onda obavezno TF a nije ni skupa oko tridesetak maraka ali s obzirom koliko dugo traje kolicinski dodje bukvalno dzaba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ooo pa znamo da si ti sve dobre gene za ljepotu pokupila hahaha.. znas moj problme sa masnom kozom, e koliko mi se ona masti toliko i kapci, uzas zivi.. Ovo su bas drogerijske baze, ali definitivno cim se domognem neke love probati cu tu TF, nije ni skupa jer baze bas mogu dugo da traju :)

      Izbriši
  3. Probala sam i Essence i Avon bazu,zasad Avonova mi je bolja,iako vec dugo planiram Catrice isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. danas sam provjerila cijenu Catrice baze i kosta 7,25 KM, eto da znas ako se odlucis za kuopvinu.. Avon baza je zaista odlicna ali ako ti nekim sjenama treba veca pigmentacija onda je definitivno Catrice najbolje u tome :*

      Izbriši
  4. Probala sam Catrice i Avon i slazem se sa tvojim utiscima. Meni je jedino problem sa Avon bazom bio da se nakon par meseci sasusila.
    Lepo je sto si nam napisala grupnu recenziji
    Ja inace uvek koristim jednu po jednu bazu, tek kad se potrosi jedna prelazim na drugu. Zbog roka trajanja, to savetujem svima. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi se onda desilo sa Avon bazom ono sto je meni sa Artdeco.. Ja Avon bazu imam vec nekih mjesec dana i sad za sad je ok, ali ne garantujem da se ne moze desiti isto to, nadam se da nece :) A apsoltno se slazem s tobom da nema potrebe za kupovinom i nagomilavanjem baza.. Ja imam ove baze samo iz razloga jer sam Avon i Catrice dobila kao PR.. :) Hvala ti :*

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. za svoju cijenu zaista super obavlja posao, djevojke koje je kupe nece se pokajati:) :*

      Izbriši
  6. Ja imam Essence i Avon bazu i obe su mi dobre ali mi je Avon trenutno omiljena baza. Sledeca na listi za kupovinu je Artdeco ali bih posle ovog posta bas volela da probam Catrice bazu :) Odlicna grupna recenzija,sve pohvale :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moju toplu preporuku ima Artdeco baza, sigurna sam da u drogerijskom rangu bolje nema :) Hvala ti puno :)

      Izbriši
  7. Imam Avonovu bazu ali definitivno je da zelim probati Artdecovu :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avon i Artdeco su bas bas slicne, s tim da je razlika u teksturi, Artdeco je malo gusca, i poveca pigmentaciju sjene :)

      Izbriši
  8. Obožavam Artedeco bazu! Odlično radi svoj posao, sjene su postojane, lako ih je blendati, a iz osobnog iskustva ti nogu reći da je postojana 24 sata! Makeup na očima 'preživio' je 12-satno putovanje (čak sam i zaspala koji put hehe), zatim još jedno putovanje od 2 sata isti dan, obavljanje obveza po gradu cijeli dan i navečer do tuširanja :D Jedina joj je mana ambalaža i zaista je problem uzimati s dugim noktima :( no, može joj se progledati kroz prste jer zaista obavlja odličan posao!
    Od ostalih recenziranih baza, isprobala sam samo essence, i uopće mi se ne sviđa, ne naglašava sjenilo, boje se stope, i stvaraju se pregibi vrlo brzo, a kapci su mi normalni, mislim nisu masni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpisujem skoro svaku tvoju rijec, istog smo misljenja.. Meni se jedino Essence baza ne nakuplja bas tako brzo, ali istina da se prije ili kasnije nakupi, sve zavisi i od kvalitete sjene.. :)

      Izbriši
  9. Meni vetervajl baza za sjene najbolja
    Od svih baza sto imam

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe