NEW IN #12

siječnja 29, 2016

Zadnji post ovog tipa pisala sam krajem oktobra.. Da, da dobro ste pročitale. I ja sam ostala šokirana shvativši da ga toliko dugo nisam pisala.. No kada sam uzela da sve poslikam, shvatila sam i zašto mi je trebalo puna tri mjeseca da ga napišem. Naime puuuno manje sam kupovala. Besmisleno mi je bilo da kupim četvrti losion za tijelo, kada u latici stoje tri otvorena... Uz to dobila sam i neke malo veće pakete od raznih brendova, koji su sadržavali sve i svašta, pa sam bila više fokusirana na isprobavanje tih proizvoda.. Eh pa evo drage moje, šta sam ja to u ova tri mjeseca novo stavila u moj beauty kutak :)


*AVON*

Suradnja sa Avonom je još uvijek aktivna.. Krajem godine iznenadili su me paketićem sa prve slike, a ja sam odlučila da skoro cijeli paketić proslijedim vama. Za sebe sam zadržala jedino lip crayon i ovu divnu paleticu sijena o kojoj vam uskoro pišem, možda već u narednom postu :)
Drugi paketić je sadržavao proizvode iz redizajnirane Care linije, o kojima sam vam već pisala - link. Tu se našao i jedan kistić za nokte, koji od mene ima veliki plus (čito da vas poguram u vašem naumu da ga kupite hehe), ali ću i detalje o njemu zadržati za poseban post..


*ESSENCE I CATRICE*

Veliki Essence i Catric paketić je također stigao na mogu adresu. On je recimo i najveći razlog zbog čega nisam puno kupovala. Naprosto dosta stvari iz ovog paketa je zadovoljilo moje potrebe. Puno sam postova pisala o proizvodima iz ovog paketića, a nekim proizvodima i vas nagradila.. Neke od recenzije iz ovog paketića su: 

Essence svi lakovi iz paketića - link
Catrice svi tečni ruževi- link 
Essence pure nude korektor i puder- link 
Catrice delux sjena i svi lakovi- link


* PUPA*

Već sam na svom blogu pisala kako se Pupa vratila u BIH, te kako sam bila na promociji ovog brenda. U kesici se našlo svašta nešto, od kozmetičkih proizvoda do onih koji to nisu :) Vjerujem da vam golica maštu ova velika srebrna tuba. I meni je ona prva zapala za oko. U sebi krije predivni kišobran, zaista dobrog kvaliteta i naravno sa logo Pupa. Na slici ne možete da vidite ali u kesici je bio i rozi neseser, koji je sastavni dio moje torbe, hehe.. Od kozmetičkih proizvoda tu se našlo: Vamp maskara, sjena za oči, te olovka za usne i ruz (link na post), 


*LUSH*

Eh sada malo i o proizvodima koje sam ja kupila, heheh.. U Lushu je ovog mjeseca bilo sniženje, pa sam se počastila sa čak dva sapuna. Sexy peel je sapun koji kupujem po drugi put, dakle još uvijek ga jaaako volim (link za post). Igrom slučaja ispalo je da sam ga i prošle godine kupila u ovo vrijeme. :)
Drugi sapun je novost za mene, iako je već dugo na Lush policama. Riječ je o antibakterijskom sapunu, a on nosi naziv parsley porridge. Ukoliko želite detaljnu recenziju o njemu, pišite mi u komentarima. Lush bombe jako volim, ali nekako nemam naviku natočiti kadu i uživati, pa ih zbog toga rijetko kupujem, Ovu sam kupila jer zaista predivno miriše, a i strane blogerice je jako hvale.. Ovo okruglo mirisno čudo nosi naziv Cinders.

Od drugarice sam za rođendan (u novembru) dobila najsavršeniju pločicu na svijetu. Još uvijek je imam jer je baš štedim. Ukoliko imate osjetljivu kožu, kožu sklonu alergijama ili pak jednostavno suhu kožu, onda ovo morate probati. O njoj sam već pisala pa nešto više pronađite na ovom linku


* POKLONI OD PRIJATELJICA*

Moja, sada već bivša cimerka, ali jako dobra prijateljica ljeto je provela u Americi.. Pomalo mi postaje smiješno, koliko puta sam vam ovo napisala, hahaha.. Uglavnom, sa putovanja se vratila ono pravo što se kaže s obrazom, i počastila me ovim proizvodima. O skoro svim sam pisala, pa evo i linkova:

Make za lice- link
Covergirl odstranjivač- link
w'n'w ruž i olovka za obrve- link

Što se tiče ostalih proizvoda: pinceta ima led lampicu, pa je super za precizno čupanje obrva, i zaista je volim. Contour set nisam još probala, sve se nećkam da li da vam pišem o njemu, pa ga ne koristim jer još nisam fino poslikala sve (blogerske muke). Eto javite mi ukoliko vas ovaj set zanima, obzirom da ga nema kod nas kupiti.


Od rodice sam na poklon dobila ove predivne puderaste rukavice. Medene su mi, lako lijepe na ruci i skoro cijelu zimu sam ih koristila. Nakon objave ove slike dobila sam puno upita gdje su kupljene i da se to opet ne desi, evo informacije :) Kupljene su u SIX prodavnici, a cijena im je oko 20 KM. 


*QUEEN ODELIA*

Jučer su na moju adresu stigli divni proizvodi brenda Queen Odelia, a nešto opširnije o njima uskoro u posebnom post. Kremu za ruke sam već probala, i od jučer je stalno mažem, iako prije nisam imala naviku uopšte da mažem ruke. Jednostavno toliko lijepo miriše da joj ne mogu odoljeti.


*OSTALI PROIZVODI*

Bebe balzam za usne sam vidjela kod drugarice i zamolila rodicu prilikom njene posjete Beču da mi kupi jedan. Na kraju sam ga dobila na poklon. Hvala mojoj L. Još mi se nisu apsolutno slegli dojmovi oko njega, ali mislim da  je odličan za 1 euro koliko košta. Ona mi je tada kupila još jedan Batiste, i to ovoga puta odluka je pala da probam onaj orginalni. Iz Farmasija sam poručila Happy Face puder u kamenu, koji je nažalost ipak pretaman za moje lice, te matt ruž u nijanis 21. Neka vas ne čudi drugačije, i slobnodno mogu reći daleko lošije pakovanje od orginalnih proizvoda, je oba ova proizvoda zajedno koštala su 3 KM, pa cijena opravdava i loše pakovanje.  Flormar bronzer sam dobila od drugarice i još ga iskreno nisam probala. O Ulta odstranjivaču šminke sam već pisala zajedno sa onim od Covergirl (link).
Hvaljena Revelique baza je za mene ipak bila veliko razočarenje. Čisti silikon koji naprosto ne radi svoj posao. 
Srećom uspjela sam da na sniženju od čak 50% ugrabim moju voljenu L'oreal So couture maskaru. Maskara da maskarama, ako mene pitate :) 
Avon Attraction parfem sam zaboravila da dodam u rubriku sa Avon proizvodima. Dobila sam ga na predivnoj promociji ovog parfema, i nisam htjela odmah pisati svoje utiske, čekajući da se prašina oko njega malo smiri. Prašina se već smirila, pa recenziju očekujte uskoro. :)


Obzirom da nisam puno trošila, sebe sam počastila Joico setom proizvoda (cijena je oko 25 KM), a o kojim sam vam pisala u prošlom postu- link.

I kako to biva po tradiciji, na kraju godine iskoristimo svoje CM bodove koje smo vrijedno sakupljale. Ja sam za sebe ovoga puta odabrala Collistar kremu za lice, iz prostog razloga što sam u tom trenutku bila totalno bez neke dobre matirajuće krema za lice, a i uvijek sam u potrazi za ovakvim proizvodima. Želite li čitati o njoj, jer do sada sam je dovoljno testirala da bih mogla pisati post? Dodala bih samo za one koji još slučajno ne znaju, od ove godine CM bod dobivate na potrošenih 5 KM, ali je njegova vrijednost 0,20 KM, za razliku od dosadašnjih 0,50 KM. Nez šta bih vam rekla za ovaj potez, nekada se isplati nekada i ne. Ja rijetko kada obavljam sitne kupovine u CM, pa meni iz toga razloga ovo baš i ne odgovara, bilo bi pošteno od njih da su stavili 0,25 KM na jedan bod, ali dobro naviknuti ćemo se :)


Uuuuh, dođoh ja i do kraja ovog posta.. Poslije ovog opširnog pisanja, slikanja i traženja starih slika, definitivno sam odlučila ovo se neće više ponoviti, new in post makar bio i najkraći koji ćete čitati ide barem jednom u dva mjeseca hahaha.. 

Ljubac M.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Baš su super noviteti :D I ja sam razmišljala da bi bilo pravednije da je vrijednost boda 0,25KM i tada bi bilo u potpunosti u korist kupca, a ovako.. ne znam, nisam pametna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :* To bi bilo totalno fer, ovako neko ostaje zakinut neko ne.. Ni ja vala nisam pametna po ovom pitanju

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. hehehe hvala puno :) Dosta proizvoda mi se svidjelo srecom, malo je toga sto vise nikad ne bih probala :)

      Izbriši
  3. Ove kremice Queen Odelia se čine baš zanimljive. Jedva čekam posebnu recenziju. A avon royal jelly proizvodi su meni odlični, neki su mi baš na kraju. Poz. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mogu ti samo ovo reci, krema za ruke ima savrsen miris.. kroz par dana pisem post posto su vec u upotrebi.. ja ih zbog nekih drugih koji su mi jos davno otvoreni ne koristim tako cesto, ali zaista jesu super :) pozz :D

      Izbriši
  4. Odlicni noviteti, ocekujem recenziju Queen Odelia proizvoda jer sam citala da su jako dobri :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, recenzija QO proivoda biti ce uskoro kroz par dana :) U koliko te zanimaju ovi proizvodi i nadjes nesto st oti se dopada na njihovoj stranici, mozes iskoristiti kod JUDGE20 za 20% popusta :) Moju apsolutnu preporuku ima kema za ruke, ali i ostali proizvodi nisu nista losiji :) ugl pisem uskoro

      Izbriši
  5. Wow, odlicni su noviteti.. Ne znam sto bih ti prije ukrala :D
    Najvise mi se svida Avon paleta :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe