PAY ATTENTION TO... #2

veljače 14, 2016


Baš neki dan, listam stare postove,ugledam ovu rubriku i shvatim koliko je ovo odličan način da se predstave neki "sitni" proizvodi, za koje bi možda bilo previše pisati cijeli jedan post, a opet zaista su vrijedni pažnje, svaki iz nekih svojih razloga.. :)
Ukoliko niste čitale ili se pak ne sjećate prvog posta evo link, a ja polako krećem na predstavljanje proizvoda.. :)



AVON KIST ZA NOKTE

U zadnjem paketiću iz Avona stigao mi je je jedan kosi kistić. U prvi mah sam pomislila da je riječ o klasičnom kosom kistiću za oči, i moram priznati da sam ga jedno vrijeme tako i koristila, dok nisam prelistala novi Avon katalog i uočila da onim imaju dva kosa kista, jedan za oči jedan za nokte, pa sam brže bolje sva u čudi išla da vidim koji je moj, haha.. Luda žena.. Obzirom na taj mali nesporazum, mogu slobodno reći da sam ovaj kistić testirala na sve načine, hehe..
Primarno dakle, namijenjen je za nokte, tačnije za odstranjivanje viška laka sa rubova noktiju i kratko i jasno zahvaljujući svojoj čvrstoći odlično obavlja posao. Preporučujem ga svim onim djevojkama koje su malo nespretne sa lakom, a opet žele lijepe i uredne nokte.
Poznato je da se kosi kistovi koriste i za apliciranje tuševa, i ako mene pitate ovaj kist to radi bolje nego bilo koji kist, koji sam do sada probala. Izuzetno precizan, dovoljno čvrst i lak za korištenje. Nije mi se pokazao kao dobro riješenje za nanošenje sjene na obrve, obzirom da je nešto čvršći nego li bi trebao biti kist koji služi ovoj svrsi, ali to mu i nije uloga, tako da "it's oky" :)



LA RIVE QUEEN LIFE

Proizvod koji lično ne posjedujem, ali postoji razlog zašto sam ga izdvojila. Ne volim kopije proizvoda, i zaista me živcira kada to vidim, ali ovdje nije riječ o kopiji nego rekla bih "dupe" proizvodu. Kada sam krajem godine bila sa prijateljicom u kupovini, i ona i ja smo ostale oduševljene koliko ovaj miris sliči La vie est belle Lancome. Miris je skoro identičan, ali ono što nije identično je definitivno cijena. La Rive parfem košta oko 8 KM. Naravno ne možete očekivati da će se zadržati na vašem tijelu i odjeći onoliko koliko to može Lancome, ali svakako je jeftin pa ga možete do mile volje nanositi na sebe, hehe.. Ja ću ovih dana svoj primjerak kupiti, a do tada njuškam drugaricu kad god je sretnem hehe..


ESSENCE LASHES- 02 SINGLE LASHES MIX

Tražite jeftine, a opet koliko toliko dobre trepavice? Treba vam što prirodniji look? Onda skoknite do drogerije, potražite Essence stalak, i u korpu ubacite ove parcijalne trepavice. Osoba sam koja voli imati perfektno razdvojene trepavice, međutim znaju doći ti dani kada i uz najbolju maskaru (što bi u mom slučaju bila L'oreal So Couture, koja vam je btw na akciji u dm), moje trepavice se jednostavno slijepe. Prije je to bilo opšte nerviranje, a sada jednostavno malo ljepila, 2-3 parcijalne trepavice i problem riješen. Obzirom da su parcijalne trepavice, zaista nisu teške na očima, lako se skidaju, a i ljepilo koje dođe uz njih meni je ok. Čak sam s njime lijepila i druge trepavice koje imam i držao mi ih je na mjestu bez problema  :)



ODSTRANJIVAČ LAKA- SECRET EMOTIONS

Vjerujem da je većina vas prvi put vidjela ovaj odstranjivač. Razloga za njegovo mjesto u ovom postu je baš puno, pa krenimo redom. Pod jedan: ukoliko vaši ukućani ili vi ne volite jaki miris acetona, onda je ovo riješenje problema, jer ovaj odstranjivač ima miris jagode, i pod tim ne mislim eto on samo kao miriše na jagodu, ne, ovaj miris bukvalno neutrališe jaki miris acetona, i soba vam miriše na jagodu. Od kada ga koristim, moji ukućani se više ne žale na miris acetona, što bi značilo da zaista "pali" :) Pod dva: odlično obavlja posao, bolje nego možda i skuplji od njega. Da se razumijemo nije sad neka senzacija, ali ne razmazuje lak, u dva poteza skine sve sa nokta i meni je to i više nego dovoljno.
Pod tri: njegova cijena je 1 KM!!! Vjerujem da ga do sada niste primijetile jer ako sam dobro upratila nema ga u drogerijama, nego ga možete naći u "Izboru trgovina" (djevojke iz regije nažalost ne znam gdje ga možete nabaviti, pogledajte u lokalnim prodavnicama).. Zato trk u Izbor i kupite litre ovog čuda :)


To bi bilo sve za ovaj put.. Ako vam se sviđa ovakva vrsta posta ili i vi imate neki proizvod za preporučiti, obavezno mi pišite u komentarima. No narednog čitanja, ljubaaaac, M :)

p.s. sretno i lijepo Valentinovo svima vama koje slavite.. I ne zaboravite ljubav se daje svakim danom svima, jer kada vas više ne bude, moći ćete negdje odozgo sa osmjehom gledati sve ljude koje ste voljeli, znajući da ste njima život učinili makar i na tren sretnim, te da ste bili dio njihove sreće.

You Might Also Like

4 komentari

  1. Moram probati neke od ovih proizvoda, odlican post i odlicna ideja :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovaj kist mi definitivno treba, jer sam totalno nespretna prilikom lakiranja noktiju...a imam originalni la vie est belle, tako da cu morati u cmu pomirisati i ovaj...i kupiti ga, zasto da ne ako je dupe...a kosta mnogoooo manje! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vjerujem da ce ti ovaj kistic dobro doci, zaista je super.. sto sr tice parfema, naravno ne moze trajati koliko odginal, niti imati onu njegovu jacinu, ali za svakodevnog nadogradjivanje orginala nije los hehe

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe