ESSENCE AL ABOUT... NUDES & GRAYS

ožujka 24, 2016

Početkom jeseni u svojoj jesen/zima kolekciji Essence je izbacio "all about.." kolekciju paleta, koja je sadržavala čak njih pet: NUDE, ROSSE, BRONZE, GRAYS i VINTAGE. Od tada družim se sa dvije paletice, totalno suprotne jedna drugoj, totalno zasebne, ali opet istu ljubav dijelim prema obje - Nude i Grays (dobila sam od Essence i Rosse, ali sam nju proslijedila rodici kojoj se bas bas svidjela, pa nisam mogla ne obradovati je malo).


Dolaze u običnom, ali meni sasvim ok, providnom pakovanju.. Vremenom se slova isparaju i malo izbrišu, ali dobro šta je tu je.. Ono bitnije je to da je pakovanje zaista čvrsto, bez straha da nosam po torbi, no opet oprezno da vam ne ispadne sa neke veće visine. Četkice nema, i hvala nebesima na tome, jer iskreno ne pamtim da sam ikada te  aplikatore koji dođu uz proizvod koristila.

Karakteristika svih sijena je odlična pigmentacija i velika postojanost.. Naravno za to zasluge uzima i podloga za sjene, ali i bez nje, sjene imaju zaista dobru pigmentaciju.. Tekstura im na oko djeluje dosta neobično, rekla bih kao da su jakoo mekane, što bi onda značilo da se i puno truše, međutim kada ih upotrijebite shvatite da jeste riječ o mekanim sjenilima, koja lako ostaju na četkici, ali ne i premekanim, taman dovoljno da se previše ne truše.


Na poleđini svake palete nalazi se nje puni naziv, prijedlog kako napraviti look, te ono što nikako ne treba zanemariti, a to je rok, koji je kod ovih pala 12 mjeseci nakon otvaranja. Obzirom da su sjene u pitanju, budite oprezne sa rokovima, jer one ipak idu direktno na  kapak, gdje je koža jaako tanka.

Eh sada malo o paleticama pojedinačno :) Kao što im sam naziv kaže Greys paleta sadrži 8 prekrasnih sjena sve do reda sivih tonova, osim prve sjene koja više vuče na bijelo, te crne nijanse koja je sasvim solidna, obzirom da je zaista teško naći dobro pigmentovano crno sjenilo.


Nude nijanse su općenito moje omiljene nijanse, tako da moram priznati ovoj paletici sam se najviše obradovala i često posezala za njom.. Nude smeđi tonovi dominiraju u svim nijansama ove palete, od mat do shimmer nijansi, za svakoga po nešto :) Ova paleta vam je sasvim dovoljna za kreiranje mnoštva lookova, jer u sebi sadrži kombinaciju zaista divnih tonova, od svijetlih do jako tamnih.


Cijena paletica je 8,40  KM.. Da, da, samo toliko za 9,5 grama proizvoda ili bolje reći 8 prekrasnih sijena koje nude svaka od paleta... :) Zaista se isplati.. :)

* ovaj post sadrži PR proizvode. Autor bloga  je zadržao sva prava na potpuno iskrenu recenziju proizvoda, zasnovanu na ličnom iskustvu i mišljenju.

Ljub, ljubaac do narednog čitanja.. Vaša M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Jako dobre paletice i jako kvalitetne, mislim da se za taj novac bolja ne moze naci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da dijelimo misljenje, apsolutno se slazem :)

      Izbriši
  2. Definitivno kod nas nema za taj novac bolja paletica. Jedino mozemo cekati da MUR dodje u drogerija pa da uporedimo :) Imam bronze planiram kupovinu roses :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. MUR je svakako skuplji od Essence, tako i da dodje opet bi ova bila jeftinija :) U svakom slucaju zaista vrijedi kupiti ove palete.. :)

      Izbriši
  3. Prelepe su obe, meni više "leže" ove nude nijanse... Veoma kvalitetne a pristupačne.

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam vise za nude.. da da definitivno jako pristupacne. :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe