MANHATTAN LIPLINER 59Y & LIPSTICK 320

ožujka 14, 2016

Prije samo tri dana u moje make up društvancu došla su i dva Manhattan proizvoda. Čemu onda žurba sa pisanjem posta? Vjerujem da je dosta vas već do sada čulo (ali eto za one djevojke koje nisu znale), Manhattan se povlači sa tržišta. Nisam sigurna da li se to odnosi općenito na ovaj brend, ili se samo povlače iz naše države. No bilo kako bilo, još kratko ćemo gledati stalak ovog brenda u našim drogerijama, pa ukoliko imate neke svoje favorite, trk po zalihe :) Zbog povlačenja tu je i u svim CM marketima popust od -50%, kojem ja jednostavno nisam mogla odoljeti, a mislim da i mnoge od vas neće..


Prvi proizvod koji se našao u mojoj korpi bila je ova divna olovka za usne u nijansi 59Y. Olovka radi na principu odvrtanja, tako da šiljenja kod nje nemate. Nisam sigurna za gramažu, obzirom da na samom pakovanju nigdje ne piše, no zahvaljujući svojoj teksturi sigurna sam da će vam trajati duže (na pakovanju piše da je rok upotrebe 12 mj nakon otvaranja, pa se potrudite da je do tada i potrošite). Naime, tekstura ove olovke je baš po mom ukusu, nije premekana, a opet ni previše čvrsta, Dovoljan je blagi stisak i proizvod ocrtava savršenu preciznu liniju na usnama. Može se koristiti za iscrtavanje ruba usana, ali i preko cijelih usana, dakle umjesto ruža.
Nijansa koju sam ja odabrala za sebe, je nudasta, prljavo rozo-smeđa nijansa, koja savršeno ide i uz prljavo roze ili pak smeđe ruževe.


Kada sam već spomenula ruž, moj drugi izbor sa Manhattan stalka bio je ovaj prekrasni, jako kremasti ruž u nijansi 320 Crushed Cinnamon. Riječ je o zaista predivnoj čokoladnoj, tamno smeđoj boji. Na slici swatcha nanijela sam samo jedan sloj, pa sam tek kasnije shvatila da je možda bilo bolje da sam nanijela još jedan kako bi ste vidjele pravi intenzitet boje. U svakom slučaju predlažem da prilikom kupovine i vi same swachate i vidite odgovara li vam.

Samo pakovanje je elegantno crno, sa natpisom brenda, i jako je čvrsto. Ni na pakovanju ruža ne piše količina ali vjerujem da je riječ o standardnoj, dakle 3-4 g, koje trebate potrošiti u roku od 30 dana nakon otvaranja.
Sam ruž je zaista kremast, ali se vremenom malčice osuši, što smatram plusem, jer imam osjećaj da tada duže traje, odlično je pigmentiran, jedan sloj je dovoljan da dobijete intenzivnu boju, no ukoliko želite još intenzivniju boju lako je nadogradiv. U pogledu trajanja ne mogu vam puno reći, obzirom da sam ga koristila samo jednom, i tada mi je izdržao sve do jela, kada je polako izblijedio sa usana (dakle nije u potpunosti spao).


Obzirom da su na velikom sniženju, za ruževe i olovke za usne izdvojiti ćete oko 3,5 KM.

Ja se sutra vraćam u svoj CM po još koji proizvod ovog brenda, jer su me ova dva zaista oduševila, i iskrena da budem, žao mi je što ranije nisam obratila pažnju na njih.. Imate li nekog svog favorita ovog brenda, šta da stavim u svoju korpicu?


Hvala na čitanju drage moje, ljubaaac M.

You Might Also Like

14 komentari

  1. I ja sam ugrabila dvije olovke u DMu, ali sam se dobro namučila dok sam našla dvije da nisu dirane...Jedva....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam tek iz treceg pokusaja uspjela da nadjem ovu :) uz to one sto su dirane poprilicno su i suhe bile, pa se iskreno nadam da se ova nece tako brzo osusiti..

      Izbriši
  2. Odlican im je puder u prahu jer je jako sitno mljeven a dodje i velika kolicina. Ja sam ga trazila ali nema zene opuhale stalke :)
    Jos bih izdvojila gel liner i mat sjenila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i kod mene tog pudera u prahu nema.. Ostalo cu bas da pogledam je li sta ostalo, hvala ti :)

      Izbriši
  3. Nijanse su bas po mom ukusu, gledala sam ovu olovku prije par dana ali zaista ne znam zasto sam je popustila i vratila se svom voljenom CM stalku, tačnije dijelu sa olovkama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je nijansa bas divna, a i olovka je precizna, pa se nadam da cu ugrabiti jos koju dok se nisu rasprodale :)

      Izbriši
  4. Puder u prahu, nijansa beige...rumenila su im jako dobra, gel liner dosta pugmentovan :D Ruzevi standardno dobri, puder mat najbolji ikad :( kako cemo bez njega? I novi puder je odlican...vrijedi svake marke!

    A poseban krug pakla je za idiotkinje koje diraju sminku koja nije tester!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. gel liner-a nazalost kod nas u cm nema, evo vratila sam se iz kupovine prije koji sahatak i uzela sam jos neki tus u olovci i cini mi se da je odlican.. Također kupila sam jos jedan ruz, opet smeđi, ali ovoga puta nesto svjetlija nijansa.. Matt puder jedini nije na akciji, i dugo sam se dvoumila da li da ga kupim, međutim na kraju ipak nisam, ne treba mi sad da se navucem na njega kada se povlace hahaha..
      Ni ja nikako ne mogu da shvatim cemu diranje proizvoda kada imaju testeri.. Doduse za olovke testera nema..

      Izbriši
  5. Predobra kombinacija.. Obožavam ove nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvalaaaa.. i ja i ja, moje omiljene boje :) sad sam kupila jos jedan smedji ali svjetliji, moze i on uz ovu olovkicu.. navukla sam se na ovaj popust hahaha..

      Izbriši
  6. Ovo su moje nijanse...baš volim ovakve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehehe nista napadno, a opet efektivno na usnama :) i ja ih jako volim

      Izbriši
  7. ja uzela isti ruz hehehe, a imam vec jedan iz ove linije, zab. sam kako se zove. mislim da imam i ovu olovku i jos jednu smeđu. zadovoljna sam. trazila sam puder s crnim cepom, onaj za koji kazu da je isti Rimmel Lasting Finish, ali naravno opuhale zene stalak isti dan, ostala samo jedna i to najtamnija nijansa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haahhaa vidi se da isto volimo :) i ja sam taj trazila ali nije bilo :/

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe