PUPA VAMP! MASKARA I SJENA 201

ožujka 13, 2016

Još od novembra dva proizvoda o kojima vam danas pišem strpljivo su čekala u svojoj kesici red na isprobavanje i najzad početkom prošlog mjeseca i dočekala :) A kako to kod svake blogerice biva, nakon isprobavanja slijedi i recenzija.. PUPA Milano maskara i sjena u nijansi 201 proizvodi su o kojima vam danas pišem..

Zajedničko im je da osim istog proizvođača, dolaze i iz iste kolekcije Vamp!, daleko poznate i možda najomiljenije kolekcije ovog brenda, među kupcima. Svaki PUPA proizvod, pa tako i ovi zaštićeni su prepoznatljivom PUPA crvenom ambalažom.


PUPA Vamp! wet & dry eyeshadow puni je naziv mono sjena ovog brenda, koje dolaze u čak 24 nijanse, dakle za svakoga po nešto. Pečene sjena od 1g, može se dakle koristiti na dva načina: kao suha ili vlažna, na vama je da vidite šta vam više odgovara :) 
Sve mono sjene dolaze u jako čvrstom pakovanju nekog "ovalnog" oblika. Pakovanje je toliko čvrsto da vam se zasigurno ne može desiti da tako lako pukne ili se otvori u vašoj torbi/neseseru. Unutar samog pakovanja dobijete i mini aplikator za nanošenje.


Od 24 nijanse, ja sam imala priliku probati jednu u nijansi 201 Champagne, i zaista nijansa i naziv su apsolutno usklađeni, i mislim da ovu boju drugačije ne bih ni opisala. Riječ je dakle o pravoj boji šampanjca, koja u sebi sadrži sitno mljeveni shimmer za extra sjaj.

U većini slučajeva sam je koristila suhu, nekako mi je tako lakše, mada u prilikama kada sam željela apsolutni intenzivnu boju onda sam je koristila vlažnu. U svakom slučaju sjena je odlično pigmentovana, lako se blenda, uz dobru podlogu i dugo je postojana, ali mala zamjerka ide na trušenje. Obzirom da je riječ o pečenoj sjeni, truši se više nego li sam očekivala, ali nemojte me shvatiti pogrešno, to ne znači da je trušenje intenzivno, ne naprotiv, samo ja nisam za pečene sjene navikla da se truše.
Pored dva načina nanošenja, koje sam gore spomenula, dakle mokra ili vlažna, ja sam joj našla i još jednu upotrebu, a to je kao highlighter, kada želim nešto jači make up na svome licu.. Blik blik! :)


Prvi swatch koji možete vidjeti na slici je sjena korištena vlažna, dok je na drugom swatchu sjene "na suho". Odstupanje u intenzivitetu nije veliko, ali opet nije ni zanemarivo.


Vamp! maskara, jedan je od najprodavanijih PUPA proizvoda, i to baš u nijansi o kojoj vam danas pišem, dakle 100 extra black. Pored nje tu su još četiri nijanse: 200 Chocolate Brown, 300 Deep Night, 301 Electric Blue, 400 Amethyst Violet i 500 Emerald Green .



Kao i uvijek krećem od pakovanja, koje zaista jednostavno, a opet djeluje luksuzno, srebrno sa efektom "ogledala", i sadrži 9 ml proizvoda koje trebate potrošiti u roku od 6 mjeseci nakon otvaranja, što je po meni sasvim dovoljan period, jer rijetko kada mi maskara traje duže od 3-4 mjeseca. I kod maskara, pakovanje je zaista čvrsto.

Što se tiče same četkice, već pri otvaranju znala sam da će mi se dopasti, jer mojim trepavicama zaista najviše odgovaraju četkice"kruška" oblika (dakle široko, na sredini usko, pa opet na drnu široko). Istina je i to, da sa ovakvim oblikom četkice, malo teže se dolazi do onih sitnih trepavica u kraju oka, ali kroz par nanošenja i na to se naviknete. Četkica uzima sasvim dovoljno proizvoda, ni previše ni premalo, a u pogledu razdvajanja trepavica pokazala mi se odličnim. Zaista sa ovom maskarom dobijem i volumen i fino razdvojene trepavice.
Što  se tiče same teksture maskare ona je srednje gustoće. Ne volim maskare koje su zaista rijetke, pa je potrebno jako dugo vremena da se osuše, a uz to i šanse da slijepe trepavice su veće. Sa ovom tih problema nećete imati. Za fin oblik trepavica, meni je potrebno da nanesem dva sloja, jedan mi nije dovoljan, dok su tri već previše, i nekako djeluje umjetno. 
Nakon nanošenja maskare moj look bude apsolutno upotpunjen i baš onakav kakav želim, ali.. Da, da poslije ovoliko hvaljenja ide i jedno ali.. Naime, poslije višesatnog korištenja ove maskare, ona se polako počinje topiti i preslikavati na kapke, a ukoliko je nanesete i na donje trepavice, budite spremne da je pronađete i ispod očiju. U početku sam mislila da je riječ o mojim jako masnim kapcima, međutim ni uz pomoć krema za matiranje, i svih podloga koje imam, problem nisam uspjela riješiti, pa je sada koristim samo ukoliko znam da će mi na očima biti kratko (2-3 sata). Srećom, postoji i vodootporna verzija ova maskara, pa se nadam da je tu ovaj problem riješen.


Neka vas ne iznenadi ovo malo i veliko pakovanje na slici ispod.. Da, da identični su. Malo je naravno maskara, dok veliko pakovanje krije prekrasni PUPA kišobran koji sam dobila na promociji ovog brenda.. Nije li prekrasno i simpa pakovanje? 

PUPA proizvode možete naći samo u odabranim CM marketima u Sarajevu, ali se iskreno nadam da će se proširiti bar na nele veće gradove u BIH.


* ovaj post sadrži PR proizvode. Autor bloga  je zadržao sva prava na potpuno iskrenu recenziju proizvoda, zasnovanu na ličnom iskustvu i mišljenju.

Ljub, ljub, ljubaac drage moje. Vaša M.

You Might Also Like

4 komentari

  1. Maskara mi se vise dopada, rado bi je probala :) Kisobran ce ti odlicno doci u ovim kisnim danima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kisobran je bas bas super, cesto ga koristim :) Meni je zaista zao sto mi se maskara nekako topi, da nije toga bila bi stvarno odlicna :)

      Izbriši
  2. Lepa je senka, a maskare Pupa me uvek na pocetku odusevei (imam kratke i tanke trepke, pa mi dodaju onaj Wow efekat) , ali posle izvesnog vremena postanu jako guste. Interesuje me kakav ce biti tvoj utisak o ovoj posle izvesnog vremena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ovu koristim vec mjesec i po i tekstura mi je još uvijek ok. Naravno kao i kod svake maskare, poslije nekih 7-10 dana tekstura za koju nijansu postane malo gušća, ali sad za sad kod moje maskare nije neka drasticna razlika.. Inace iako na maskarama piše ok od 6 mj i više, ja sam mišljenja da već poslije 3-4 mjeseca treba promjeniti, jer ipak se svakodnevno nanosi..

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe