5 TIPS AND TRICKS

travnja 04, 2016


Vjerujem da su mnoge od vas jako često znale zastati na člancima o raznim savjetima i trikovima, koje skoro svaki magazin ima.. Nadahnuta time, odlučila sam da sa vama podijelim i nekoliko trikova, savjeta ili pak naprosto činjenica koje možda niste znale o ljepoti i kozmetici, a trebale bi ste.



BABY ULJE 2u1


Sigurna sam da je dosta vas čulo, pa možda čak neke i koriste baby ulje kao zamjenu za losione. Iskrena da budem to probala nisam. Jednostavno osjećaj  nečega masnog po mom tijelu, duuugo beskonačno čekanje da se upije, zaista nije dobro po moje strpljenje. No svakako sama ideja se ne čini nikako lošom, obzirom da je to proizvod koji ide na osjetljivu kožu bebe, kako bi je dodatno nahranio. Ukoliko imate jako suhu kožu, probajte, štetiti ne može sigurno. Drugi način korištenja je onaj na koji vam želim podijeliti sa vama, a malo žena ga zna.. Jeste li probale skinuti tešku šminku oko očiju sa baby uljem? Niste? Onda obavezno probajte. U nedostatku dvofaznih odstranjivača, ili kao potpuna zamjena za njih, uvijek dobro dođe. Nanesite malo ulja na ruku, te kružnim pokretima utrljate na kapak i područje oko oka, zatim sve fino isperete.



ZAUSTAVITE BORE- savjet broj 415521 :)

Mnoštvo, što se kaže more, savjeta o sprečavanju nastanka bora, čitala sam i slušala što od žena koje se profesionalno bave šminkom do starih nena koje se kunu u nešto. Jedan od savjeta za sprečavanje bora oko očiju ostao mi je urezan u mislima, pa iako se ne pridržavam često, moram priznati zaista mi je zvučao donekle logično. Hoćete da vam otkrijem? :) Dakle, suzdržavajte se od povlačenja kože oko očiju. Ne radite to? Ooo, itekako radite, nesvjesno, prilikom svakog skidanje šminke, naročito ukoliko koristite blaznice. Rastežemo, povlačimo kožu oko očiju u svim smjerovima, uz to ponekad koristeći nešto grublje blaznice, a sve to dodatno utiče na i onako tanju kožu oko očiju. Nasuprot toga trudite se kada god je to moguće da vaši pokreti budu kružni i lagani. Na slici ispod možete vidjeti u kojem smjeru možemo povlačiti kožu kako bi je što manje opteretile i spriječile nastanak bora :)



VLAŽNE MARAMICE

Koristite li vlažne maramice za skidanje šminke savjetujem da to više ne radite, a razlog je više nego jednostavan. Vlažne maramice svojom teksturom, ali i sastavom, nikako ne mogu vaše lice očistiti u potpunosti, uz to jedino što ćete uspjeti sa njima, jeste proizvod utisnuti dublje u vašu kožu, a to nikako ne želimo. Nasuprot tome, moj savjet je da koristite micelarnu vodu. Dati će vam istu svježinu kao i vlažne maramice, ali je razlika u tome, što su micele (čestice po kojima je micelarna i dobila naziv) jaaako sitne čestice i lako prodiru u kožu, te izbacuju sve nečistoće. Dakle što više micela sadrži neka micelarna voda tim bolje :) Vlažne maramice ostavite da obrišete vašu šminku nakon upotrebe, ili pak da obrišete sitne grešku nakon šminkanja.


BRIJAČ
Želite li da vaš brijač/britvica traje duže, onda ga nakon svakog korištenja pod tušem, dobro osušite peškirom, jer na taj način sprečavate proces hrđanja britvice, čime produžujete njeno trajanje.

ČIŠĆENJE ČETKICA I BEAUTY KUTKA
Potrebno vam je dobro sredstvo za čišćenje četkica. Onda je definitivno Dm Denkmint sapun za tvrdokorne mrlje ono što tražite.. Mnoge djevojke ga koriste baš u tu svrhu i prezadovoljne su. Uz to cijena mu je oko 1,60 km, a poslužiti će u dvije svrhe.. I više nego povoljno. Ako pak trebate sredstvo za dezinfekciju vašeg beauty kutka, i tu pomoć možete potražiti u Dankmint sredstvu za dezinfekciju.. Iz ličnog iskustva znam koliko vam ova dva sredstva mogu olakšati život :)
To bi bilo mojih 5 trikova i savjeta za ovaj put. Pišite mi sviđaju li vam se ovakvi postovi, te podijelite neke vaše trikove samnom. Do čitanja, šaljem vam poljubce, M.


You Might Also Like

4 komentari

  1. Taman sam htjela reci kako ja ne povlacim svoju kozu...i onda citam dalje...sudeci po ovome, silujem je...Tako da cu ubuduce vise paziti... Koristan post :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaah oo da to sve nesvjesno radimo, treba na to pripaziti koliko se moze.. Hvala Majda :*

      Izbriši
  2. Ovakvi postovi su uvijek korisni! Ne koristim vlažne maramice za čišćenje lica, niti baby ulje za njegu kože.
    Za pranje kistova sam otkrila da je sapun najbolji, ja tenutno koristim Dove sapun.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se da nista kistove ne moze ocistiti kao sapun. :) Hvala Marijana :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe