AVON PERCEIVE EDP I LOSION

travnja 11, 2016


Mišljenja sam da velika većina nas blogerica teško da se ikada navikne na pisanje postova o parfemima. Opisati miris, približiti ga nekoj osobi, nekada zna biti jako teško, a uz sve to i ukusi su različiti. No ne napisati par riječ o ovom parfemu koji sam dobila na poklon zaista je bilo nemoguće, a ubrzo ćete saznati i zašto.


Minijaturna bočica koju vidite na slici je ustvari limitirano izdanje ovog divnog parfema, koji inače možete kupiti u količini od 50 ili 100 ml, u još ljepšoj bočici, koja svojim oblikom ali i bojom, neodoljivo podsjeća na ledenu stijenu ili tome slično. Iako upakovan u pakovanje koje malo podsjeća na zimu, rekla bih da je definitivno idealno godišnje doba za nošenje ovog parfema ipak proljeća, pa možda i ljeto.

Mirisne note ovog parfema su: žuta frezija, karanfil, kruška, bijeli biber, šljiva, yilan-yilang, mošus, sandalovina i vanilija. Igra ovih nota, daje zaista jedan divni prozračni parfem, sa dozom jačine, dok su se kruška i vanilija poigrale i ovom parfemu dale i dašak slatkoće. Ako bih morala u tri riječ opisati ovaj parfem onda bih rekla da je ovo: čisti, proljetni, cvijetno-voćni parfem.

Iako ne volim parfeme razdvajati na one za mlađe i malo zrelije dame, ovaj sve i kada bih morala pridružiti jednim ili drugim naprosto ne bih mogla, jer mislim da ovako čist miris, koji balansira svoju jačinu zahvaljujući mirisnim notama, može podjednako dobro odgovarati svim damama.


Postojanost parfema je solidna, nekih 5 sati, kada je potrebno opet ga nanijeti. Naravno zavisno od toplote kože nekome može i duže da traje. Primijetila sam i to da mi se parfem zadržava duže na odjeći nego na koži, no može biti i to da se samo vremenom na njega naviknem i prestanem ga osjećati. 
Cijena bočice od 50 ml ovog parfema je 45 KM (u trenutnom katalogu 36,90 KM), dok ćete za pakovanje od 100 ml izdvojiti nešto više novca- 75 KM (u trenutnom katalogu 55 KM).


Da upotpunite svoju mirisnu notu po ostatku tijela zadužen je Perceive losion. Ombre plavo- bijela tuba od mekane plastike krije u sebi solidnih 150 ml proizvoda. Veoma lagana, prozračna tekstura odlična je karakteristika ovog losiona, jer stižu nam topliji dani kada uvijek u prvi plan i stavljamo što laganije teksture. Zahvaljujući baš takvoj teksturi, razmazuje se zaista lako, a upija brzinom svjetlosti, ostavljajući iza sebe Perceive mirisnu notu uz blagi dodatak mirisa kreme, recimo nešto poput dobro poznatog mirisa Nivea kreme.
Za ovog ljepotana i uživanje u lijepim danima i mirisnom tijelu trebate izdvojiti 12,90 KM (u trenutnom katalogu akcijska cijena je 7,90 KM.


Ukoliko vam se sviđa ovaj post, ili jednostavno volite moj blog, da bi bile u krugu mojih GFC pratitelja ne zaboravite kliknuti na  "pridružite se ovoj web-lokaciji" u desnoj traci bloga, te ne zaboravite uključiti notifikacije na vašem Instagram profilu kako bi ste mogle pratiti sve moje slikice koje objavim na toj društvenoj mreži. 
Puno poljubaca od vaše, M.

You Might Also Like

4 komentari

  1. Odlican parfem koji mi je poznat vec dugo godina. Toplo ga preporucujem cak i onim izbirljivim koji se tesko odlucuju za mirise :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da slazem se da bi se mogao bas svima svidjeti.. :)

      Izbriši
  2. Ovaj parfem uvijek moram imati u svojoj kolekciji.Divan proljetni miris.
    Na meni mirise na svjezinu.Mada moje drugarice koje su ga kupile po mojoj preporuci su se zalile da na njima mirise na kiselo voce.
    Ne znam da li si koristila Perceive Oasis,ako nisi onda topla preporuka za njega.Podsjeca na Chloe.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam jos probala Oasis, ali cim mi se malo smanje zalihe parfema kupujem hehhe.. I meni bas mirise cisto svježe proljetno.. Hmm nezz sta bih rekla za te komentare, mozda bi se i mogao taj miris tako ponasati ali u nekim bas vrucim ljetnim danima.. hvala na kom. :) lp

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe