EMPTIES #10

Kesa je bukvalno počela da puca, a to samo znači jedno, vrijeme je da se potrošeni proizvodi zaista i bace :) U prvi mah mislila sam da će biti dosta proizvoda, no kada sam ih izvadila shvatila sam da su to većinom velike bočice koje su zauzimale jako puno mjesta, no to nije razlog da i vi ne zavirite u moju kesicu i saznate šta sam sve to potrošila...


Već, pa slobodno mogu da kažem u svakoj postavi "Empties" posta nađe se koje pakovanje Head & Shoulders šampona, zahvaljujući kojem moja masna kosa izdrži punih 30tak sati, duže od toga ne izdrži ni sa jednim šamponom. No da pranje kose produžim za koji sahatak, pobrine se naravno Batiste. Ovoga puta probala sam ovaj s višnjicama, a dok skupim još koji pišem vam i recenziju. Dove gel za tuširanje su vladari moje kupaonice, pa uvijek imam jedan kada želim bolje nahraniti kožu, no ukoliko se pak samo želim brzo istuširati, posežem za Avon senses gelovima koji odlično mirišu, pa tako i ovaj. U prošlom empites postu pisala sam o tome kako sam potrošila travel size pakovanje Joico šampona, a evo kraj je došao i regeneratoru. Detaljniju recenziju možete pročitati na ovom linku- klik.


Nekad na samom početku pisanja bloga, pisala sam post (klik) i o Gillete Venus brijaču, koji mi je eto pune dvije, pa možda i tri godine odlično služio.. Ne brinite, redovno sam mijenjala patrone hehe.. No već duže vremena brijače ne koristim za noge, jer dlačice čupam voskom, tako da se od ovog mogu polako da oprostim.. Kada sam već kod depilacije, onda moram još jednom (po 100 put) da naglasim koliko je Afrodita gel poslije depilacije spas za noge od iritacije, crvenila i uraslih dlaka.. I o njemu sam pisala- klik za post.
Na mom blogu mogli se pročitati recenzije i o Lush proizvodima, no rijetko kada se nađu u empties postu, jer njihove bombe, sapuni i ostale stvarčice rijetko kada dolaze u pakovanju, no ovoga puta sjetila sam se da sačuvam kesicu od predivne cinders bombe. Riječ je o predivnoj bombi za kupanje, koja u sebi sadrži sitne šljokice.. Da da kada se rastopi vaša kada bude blink blink :) Nažalost riječ je LE, pa je možete kupiti samo u zimskom periodu.
Planet spa Volcanic Iceland maska za lice (post), bila je moj "spa moment" u zimskim danima, naročito iz razloga jer ova maskica zagrijava površinu kože.. Prelije osjećaj u hladnim zimskim noćima, a sada ju je zamijenila još jedna moja mezimica također Planet spa- treasures of the desert.
I da ne zaboravim, još spomenuti jojbino ulje, koje je moje veliko otkriće zahvaljujući mojim dragim blogokolegicama. Trošim svoju drugu kutiju, pa uskoro očekujte i moje dojmove.


Jedan mali uzorka Bioderma kreme je potrošen, no obzirom da je riječ o uzorku neko mišljenje zaista ne mogu da dam. Dove dezodorans je izrazito blagog mirisa te mi je iz tog razloga bio drag, no nisam se nešto naročito vezala za njega, kao ni za bilo koji drugi dezodorans, to mi je naprosto stvar koju mijenjam i isprobavam razne vrste. Farmasi mlijeko za čišćenje lica, iako je djelovalo da ga nikada neću potrošiti, ipak jesam hehe. Detaljinije o njemu u postu - klik.
U skupini potrošenih, našao se i jedan skoro nov, a riječ je o CG clean odstranjivaču šminke. Već sam pisala o tome kako ima jako čudan miris i nadasve premasnu teksturu (post). Iako sam mu dala nekoliko šansi, zbog mirisa me je bilo strah dalje ga koristiti, a i posao nije radi Bog zna šta dobro, zato bye bye...


Još jedne Čupko trake bile su, kao i uvijek u uspješnoj akciji :) Hrpa blaznica i vlažne maramice koje su služile za sve i svašta, završili su također u kanti.. Neko naročito mišljenje o njima nemam, osim što bih naglasila da vlažne maramice nisam koristila za skidanje šminke. To zaista rijetko kada radim, jer maramicama samo utiskujete proizvod duboko u kožu.


Melem balzam za usne, nisam potrošila do kraja, ali obzirom da ga imam već jako dugo, bojim se da mu je rok istekao, pa je bolje da ga se riješim dok nije kakav belaj mojim usnama načinio..
Od Farmasi brenda potrošila sam još i korektor, te silky touch puder o kojima sam pisala u ovom postu i mogu vam reći da ću vjv obnoviti kupovinu korektora :)
Dva laka za nokte također idu u smeće, jer su vremenom promijenili teksturu, ali nije mi žao jer sam ih prošle godine baš puno koristila, i oba potrošila bar do pola..
I još samo dva proizvoda: olovka koja se nekim čudom našla u mom neseseru, jedino što znam da je zaista jako tvrda, možda bi kao olovka za pisanje i poslužila ali za usne nikako.. Iiii moja lijepa Essence četkica iz limitirane kolekcije je pukla kao da je od stakla.. Nažalost spasa nije bilo, ali šta je tu je, dobar razlog da se kupi neka nova :)

To bi bilo to za ovaj put drage moje.. Svi Farmasi proizvodi sa slika i Avon Plant spa maskica su PR proizvodi, tako da ne mislite da proizvode koje dobijemo samo nahvalimo i više ne koristimo, ne ne nahvalimo ih jer su vrijedni toga, i definitivno ih koristimo :)

Puno poljubaca do narednog čitanja, Vaša M. Ljub, ljub

4 komentara:

  1. Jojobino ulje iz Konzuma koristim i ja,svaku treću noc i predivno mi je.Prvi put sam ga platila 4,95 KM a nedavno sam ga kupila na nekoj ludoj akciji za samo 2.95 KM i već stvorila zalihe istog.
    Radujem se recenziji o ovom ulju.Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da i ja sam ga kupila po istoj cijeni.. Post o njemu ce ici kroz par dana, ali eto mogu vec da kazem da i ja imam pozitivno iskustvo sa njim :)

      Izbriši
  2. Batiste od trešnje mi se svidio. I ja testiram sve Batiste šampone :)) Nikad nisam tražila mazalice za nakon depilacije jer ili koristim ono što dođe uz vosak ili stavljam aloe gel kog imam, ali zaniteresirala si me za ovaj Afroditin gel. Dove kremasti gel od badema mi je bio prekrasan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dove od pistacije je moj favorit, mada volim i od badema :) Ja sam u potragu za gelom nakon depilacije pocela iz dva razloga, prvo jer mi ono iz kesice nije bilo dovoljno (zena se voli ono bogato natrackati haha), a drugi razlog je taj sto sam proslo ljeto imala veliki problem sa iritacijom nogu nakon brijanja, pa sam trazila nesto antibakterijsko ali i umirujuće i ovaj gel me je stvarno rijesio velikog problema, pa ima moju preporuku.. :) A Batiste je zaista top stvar :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Pokreće Blogger.