KONTURISANJE LICA UZ FARMASI + HYDRAVITE PUDER

travnja 17, 2016

Prije mjesec dana na mogu adresu je po drugi put stigao Farmasi paketić, sa aprilskim novitetima. Detaljnije o tome šta se sve nalazilo u paketu, ali i par mojih preporuka za kupovinu proizvoda iz aprilskog kataloga mogli ste već čitati na blogu, ali ukoliko ste preskočili evo i linka - klik.
Mjesec dana testiranja je iza mene, pa je došlo vrijeme da dam i svoj sud o jednom apsolutnom novitetu i jednom proizvodu koji je ako sam dobro shvatila samo redizajniran.. Pa krenimo redom..


Konturisanje lica, već dobro poznati pojam, koji se u beauty svijet uvukao i svoj veliki vrhunac dostigao zahvaljujući klanu Kardashian. Dugo vremena smo samo mogle gledati kako svjetski poznati vizažisti i blogeri koriste razne proizvode za konturisanje, sve dok najzad nisu polako počeli da dolaze i kod nas. Farmasi je koliko me pamćenje služi, već jednom imao u ponudi stikove za konturisanje, no ovoga puta riječ je o proizvodima koji su napravljeni isključivo za Farmasi Adriatic tržište- Farmasi foundation stick. Samim time moglo se i očekivati da će tu biti nijanse koje će odgovarati većini djevojaka sa našeg lijepog Balkana.


Dakle, u trenutnom katalogu moguće je pronaći dvije nijanse stikova, jedna u broju 05- svjetlija nijansa namijenjena za posvjetljivanje određenih zona, te tamnija nijansa za iscrtavanje kontura u broju 16. Stickovi dolaze u plastičnom pakovanju, identičnom kao kod većine Farmasi karmina, što je meni sasvim ok. Nekako je praktično, stickovi su odlične debljine, te je zahvaljujući pakovanju i samo nanošenje lako. 4g proizvoda koliko sadrži svaki stick je po meni sasvim solidna količina. Neodoljivo podsjećaju na klasične korektore, naročito svjetlija nijansa, koja bar po mom mišljenju može i biti zamjena za korektor ukoliko imate svijetlu kožu.


Konturisati lice možete kremastim proizvodima ili onim u prahu/kamenim. Ja iskreno preferiram ovu drugu vrstu, ali kada sam dobila ove stickove naprosto nisam mogla odoljeti ne probati i ovako. Prvo nanošenje biti ću iskrena nije bilo ni blizu dobrog, no to sam morala prepisati na račun moje nespretnosti. Već nakon drugog pokušaja i svakog narednog priča je bila puno bolja, jer sam pronašla način kako meni najbolje odgovaraju ovi stkovi. Naime nakon nanošenja blendanje sa bilo kojim kistom zaboravite. Par  djevojaka mi je reklo kako one ove proizvode odlično nanose sa blenderom, međutim meni se ipak rezultat najviše dopada kada proizvod prvo razmažem prstima, a onda samo malo dodatno to sredim uz pomoć blendera. Nakon toga obavezno matiram lice, kamenim puderom i spremna sam za polazak. Poigrajte se i vi, i nađite način koji vama najbolje odgovara.

Na tržištu ćete primijetiti da što se tiče nijansi proizvoda za konturisanje lica, postoji onoliko nijansi koliko i kod pudera, dakle bezbroj. No ono što je definitivno najbitnije kada se biraju nijanse, jeste to da pazite da vam nijansa koja služi za posvjetljavanje bude svijetlija bar jednu do dvije nijanse od vaše kože, a kod one tamnije nije samo bitno to da bude tamna, nego da ne sadrži onaj narandžasti podton, te da je fino izblendate. Na svu sreću tamnija nijansa Farmasi sticka ne sadrži ni trun narandžastoga u sebi :) Dovoljno je i tamna, ni previše, ni premalo, tako da će odgovarati velikoj većini djevojaka, pa čak i onima sa jako svijetlom puti, poput moje. Moram priznati, što se tiče tamne nijanse pun pogodak, vidi se da su obratili veliku pažnju i prilagodili našem području. Ni svijetla nijansa nije loša, no u ljetnim danima koji nam dolaze, kada nam koža potamni za koju nijansu, ovaj stick bi mogao biti presvijetao, no to tek ostaje da vidimo.


Na slici ispod možete da vidite kako zaista izgledaju nijanse, dok ćete swatchove naći na samom dnu posta :) Suma sumarum, priče oko ovih stikova, jeste ta da za 5,95 KM , koliko trenutno koštaju možete dobiti solidan proizvod ove namjene, možda i najjeftiniji na našem području, no mene je ipak malo više osvojila tamna nijansa, pa ona ima moju apsolutnu preporuku, odlično će naglasiti konture lica, samo ne zaboravite dobrooo je izblendati prije nego li izađete iz kuće :) Svjetlija nijansa bi zbog svoje teksture pak mogla biti malo preteška, ako uzmemo u obzir da se nanosi na veći dio lica, pa djevojke sa suhom kožom neka pripaze na tu činjenicu.


Na samom početku rekla sam vam da se u paketiću nalazio i jedan proizvod koji nije novite, ali ipak ima nešto novo, a to je pakovanje. Kada sam se prvi put susrela sa Farmasi brendom, dosta djevojka mi je preporučilo Hydravite puder, no igrom slučaja, sve do sada nisam ga probala. S toga, usporedbu sa starim, i da li je novo pakovanje donijelo možda i neke promjene u samom puderu nažalost neću vam moći reći, no ukoliko imate staro pakovanje, usporedite sastojke sa slike, pa mi javite ima li nekih promjena :)


Što se tiče samog pudera, dolazi u crnoj tubi od mekane plastike. Iako u tuba pakovanjima, dosta proizvoda na samom kraju ostane unutra, meni su iskreno, nakon pumpice, najdraža zbog same higijene. Dolazi u količini od 35 ml.
Puder dolazi u 6 nijansi od 21 do 26 i ukoliko imate izrazito svijetlu kožu vašem veselju neće biti kraja, kada vam kažem da je nijansa 21, koju sam i ja dobila, jako jako svijetla. Po prvi put mi se desilo da za jedan puder mogu reći da mi je malo svijetao za moj jako svijetao ten, hahhaha. Nijansa 22 bi vjerujem bila puno bolja za mene. One djevojke sa malo tamnijim tenom, mogle bi malo biti u problemu, jer je izbor tamnijih nijansi bar po meni oskudniji.

Puder prilikom aplikacije, zaista fino "sjeda " na lice, stavljajući neki polu-mat finish, te koža djeluje prirodno i svježe. I prekrivanje mu je zaista odlično. Naravno one neke veće akne i nepravilnosti neće prekriti, ali za to vam svakako služe korektori i drugi proizvodi za dodatno prekrivanje.
Nakon finog početka sa ovim puderom, moje masno lice je ipak pokazalo svoju tamnu stranu i pod silnim sebumom ovaj puder nažalost nije izdržao. Poslije 2-3 sata, naročito problematična bila je T-zona, te područje ispod očiju. U par navrata primijetila sam da mi i istakne i one bobuljice koje su se polako sasušile. Jednom prilikom koristila sam samo njega, dakle bez kamenog pudera, i tada je priča bila nešto bolja, pa ukoliko ne koristite kameni puder, ili imate normalnu kožu, obratite pažnju na ovaj puder. Za ove djevojke koje su baš kao i ja veliki masnokožci, ipak potraga će se morati nastaviti..


Evo i swatchova ovih proizvoda. Prva dva su puder, a druga dva su gore pomenuti stickovi za konturisanje lica.


*Djevojkama koje prodaju Farmasi proizvode preko društevnih mreža poručujem da se mogu poslužiti slikama iz ovog posta, ali ih isto tako molim da sa slika ne sklanjaju naziv ovog bloga niti na bilo koji drugi način mijenjaju fotografiju, jer fotografija je autorsko djelo i svaka promjena kršenje je Zakona o autorskim i srodnim pravima BIH.

*Ova recenzija sadrži proizvode koji su mi poslani u svrhu isprobavanja i pisanja recenzije. Autor ovog bloga zadržao je sva prava na pisanje iskrene recenzije zasnovane na svom iskustvu. 

Do narednog čitanje, drage moje šaljem vam puno poljuabaca.. Ljub, ljub vaša M.

You Might Also Like

14 komentari

  1. Dopada mi se ambalaza samog pudera :) Korektore za konture nisam isporbala li mi fino izgleaju, vidim da ih svi hvale :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni se zaista svidja ambalaza pudera, uz to od mekane je plastike tako da nema problema sa istiskanjem proizvoda.. A korektori su za svoju cijenu poravdali moja ocekivanja zaista

      Izbriši
  2. Meni je puder super i nijansa mi baš odgovara :D nijansa za duhove haha
    Stickovi su mi isto ok, iako ovaj tamniji češće koristim nego svjetliji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti i Nejra ste napokon dosle na svoje :) i ja sam bas svijetla i kada sam vidjela da sam dobila najsvjetliju nijansu kontam super napokon neki koji mogu koristiti. No meni je za tu jednu nijansu svjetliji, ali nista strasno dodam puder u kamenu i bude to ok.. sto se tice stickova i ja puuno vise koristim tamniji, cak ozbiljno razmisljam da kupim jos jedan dok su na akciji.

      Izbriši
  3. Meni se dopada pakovanje pudera, ne znam zasto. Stikove narucujem ubrzo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je pakovanje lijepo, nista napadno. Doduse ja opcenito padam na crna pakovanja hahaha.. Savjetujem ti da kupis stickove sada u ovom katalogu dok su po akcijskoj cijeni :)

      Izbriši
  4. Stilove koliko sam imala priliku vidjeti i pročitati hvale.Mada ja ih uzimati neću,jer nisam neka majstorica šminkanja pa ne nih eksperimentirala sa konturisanjem.
    Za Hydravita puder sam čula podijeljena mišljenja nekima je pravio nered na licu a drugima opet odgovara.
    Za masnokozce bih preporucila njihov Stay Matte tekući puder koji je odličan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stickovi su zaista vrijedni pohvale, narocito tamnija nijansa.. Ukoliko zelis probati konturisanje lica, onda ti je moj savjet da prvo probas za proizvodima u kamenu, njih stavljas nakon kamenog pudera ili umjesto njega. Lakse se blendaju, a uz to i izbor nijansi je sirok pa mozes uzeti neku neutralniju tamniju nijansu.. Sto se tice pudera, slazem se da ima raznih misljenja, no to je realni da budemo i za ocekivati jer ne možemo ocekivati od jednog pudera da svima odgovara. Ja koristim njihov kameni Happy face i moram priznati da je odlican, hvalim ga gdje stignem, a taj Stay Matt cu u dogledno vrijeme sigurno probati.. Hvala na komentaru :)

      Izbriši
    2. I sama koristim Happy face i oduševljena sam njime.Za male novce se dobije kvalitetan kameni puder koji je u rangu sa dosta skupljim puderima.
      Hvala na savjetu za konturisanje.Lijep pozdrav��

      Izbriši
    3. Drago mi je da dijelimo misljenje.. Nema na cemu tu sam da pomognem ako mogu.. LP :)

      Izbriši
  5. Poštovana MakeUpJudge, vidjeh članak o Vama u časopisu LJ&Z, te se zainteresovah jako, međutim razočarana sam.
    Vi se bavite ustvari samo reklamiranjem proizvoda firmi koje Vam šalju iste.
    Očekivala sam da ste jedna od bloggerica koja voli kupovati i isprobavati proizvode i na kraju podijeliti svoj sud o tome.Ali ne, Vi samo želite dobiti besplatne proizvode koje ćete kasnije naravno pohvaliti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja kao blogerica imam obavezu napisati post o proizvodima koje dobijem od proizvodaca, to nikako ne znaci da su ti proizvodi jedini na mom blogu, ukoliko dobro prelistate blog vidjet cete da cesto recenziram i proizvode koji mi nisu poslani. Takodjer ne pisem recenzije Farmasi, Avon ili recimo Essence proizvoda samo kada su mi poslani, neke i sama iz radoznalosti probam. Također sam ovaj post na kojem ste ostavili komentar sadrzi i negativnu recenziju pudera, sto znaci da dajem svoje iskreno misljenje. Vi svakako imate pravo na misljenje, a i tu je dosta blogerica pa se nadam da će vam se neka dopasti. LP

      Izbriši
  6. Htjela sam isprobati stikove za konturisanje ali me bilo malo strah jer nisam znala kakve su kvalitete.Inace post je divan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti mila.. Ovaj tamni ima moju toplu preporuku, a uz to zaista i nije skup, pa ako ti se i ne svidi nije velika steta :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe