MAKE UP JUDGE PREDSTAVLJA: CD KORPERPFLEGE

lipnja 27, 2016

Dolaskom ljeta stiglo je i mnoštvo novih proizvoda u našim drogerijama. Ukoliko ste nedavno prošetale DM drogerijama vjerujem da ste zapazile ne samo nove proizvode, nego i jedan novi brend kratkog ali lako pamtljivog naziva, CD, koji je došao baš u pravo vrijeme. Puno ime ovog njemačkog brenda je CD Körperpflege, a namijenjen je za njegu tijela, protiv neugodnih mirisa, te prilagođen za sve tipove kože.


Ono po čemu se ovaj brend za njegu tijela izdvaja od ostalih nije pakovanje (iako moram priznati da mi je i pakovanje lijepo, kvalitetno, klasično, jednostavno, bez suvišnog sadržaja), nego ono puno važnije, sastojci. CD proizvodi u sebi ne sadrže minerale, silikone, parabene, aluminij, niti bilo koje druge štetne tvari. Ako uzmemo u obzir da je riječ o proizvodima protiv neugodnog mirisa, moram priznati da me ova činjenica veseli, jer je zaista danas teško na tržištu naći proizvode dobrog sastava, a ove namjene. Ono što će veseliti i ljubitelje životinja, jeste to, da proizvodi ne sadrže sastojke životinjskog porijekla. Nažalost jedina mana kod sastava, bar što se mene tiče, jeste alkohol, no dijelom sam svjesna da bez tog sastojka ovakvi proizvodi ne mogu u potpunosti ispuniti svoju ulogu.

Na našem tržištu možete pronaći tri proizvoda ovog brenda: dezodorans, roll on, te mirisni sprej za tijelo, koji dolaze u tri različita mirisa nara, naranče i lopoča koji sam imala priliku probati i koji je definitivno moj favorit.


Klasični dezodorans dolazi u klasičnom pakovanju i klasičnih 150 ml. Ono što nije klasično jeste mirisi i već spomenuti sastav. Po slikama ste mogle primijetiti da sam ja probala liniju s mirisom naranče. Lopoč mi je najdraži, ali to nikako ne znači da ne volim i ovaj od mirisa naranče. Kada bih opisivala u dvije riječ miris rekla bih: slatkast i osvježavajući.
Kod dezodoransa je najvažnije da ne ostavlja bijeli trag ni na koži ni na odjeći, i ovaj dezodorans taj zadatak ispunjava na nivou. Bijele tragove s njim sigurno nećete imati, a u što ćete i same biti sigurne već pri prvom nanošenju, obzirom da ne praši puno okolo i ma sa koje udaljenosti da ga nanosite tekstura je apsolutno providna. Kao i svaki dezodorans rasprši se sa strane, no nemate onaj osjećaj gušenja oko sebe.

Sastav: butane, alcohol denat, isobutane, propane, isopropyl myristate, parfum, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, citronellol, graniol, hexyl cinnamal, limonene, linalool.

Cijena dezodoransa (bilo kojeg miris) je 5,45 KM, pa možemo reći da ni cjenovno ne odskaču od ostatka družine :)


Ukoliko pak ne volite dezodoranse, i draži su vam roll on varijante u borbi protiv znojenja ne brinite jer postoji i ta verzija. Roll on dolazi u jako kvalitetnom staklenom pakovanju, sa plastičnim čepom na principu odvrtanja. Sadrži solidnih 50 ml proizvoda, koje trebate potrošiti 12 mjeseci nakon otvaranja.
Tek kada sam krenula da pišem post shvatila sam da nisam uslikala kuglicu, no po izgledu ne razlikuje se od uobičajnih. Ono što je definitivno veliku plus ove kuglice, jeste da ne izlazi puno proizvoda, a opet ravnomjerno se nanosi na kožu. Vjerujem da će se mnogim djevojkama to dopasti, jer nakon nanošenja nemate onaj mokri osjećaj na koži, kojem treba dosta vremena da se osuši. Ovdje će kroz par sekundi koža biti apsolutno suha i mirisna. Miris je identičan kao i kod dezodoransa.

U pogledu trajanja, i dezodorans i roll on imaju solidno trajanje, no ipak cijeli dan izdržati neće, te ih je potrebno nakon 5-6 sati opet nanijeti. Slabije trajanje od nešto jačih proizvoda ove namjene, krije se vjerovatno u blažem sastavu koji je oslobođen možda djelotvornih, ali i  jako štetnih sastojaka. Istina da bih voljela da traju duže, no ukoliko treba da biram između dužine trajanja i boljeg sastava, ja biram sastav.



I zadnji ali ne manje važan proizvod ovog brenda je mirisna vodica za tijelo. Ovakvi proizvodi svoj vrhunac dožive u vrućim ljetnim danima, kada u želji za bar malo osvježenja posežemo za njima. Bar po meni funkcija ima je da privremeno osvježe i zaviju vas ugodnim mirisom, što ovaj proizvod i čini. Miris naranče je kod ovog proizvoda nešto jači nego li kod gore spomenuta dva, no i dalje jako ugodan i osvježavajući.
Baš kao i roll on, dolazi u jako kvalitetnom staklenom pakovanju, sa plastičnim poklopcem.. Sam raspršivač je odličan, proizvod nanese fino na tijelo, bez suvišnog prskanja sa strane, čime i štedite proizvod. Količina od 75 ml iako djeluje mala trajati će vam sigurno jako dugo, jer ja ga koristim skoro svakodnevno zadnje dvije sedmice i još uvijek sam na samom vrhu.
Trajnost ovakvih proizvoda nije kao kod parfema, i to se naravno ni ne treba očekivati. Ja ga nanosim svakih 2-3 sata, i to više radi osvježenja, miris mi je nekako tu još samo dodatni plus.

Sastav: Alcohol denate, aqua, glycerin, triethyl citate, parfum, citric acid, citronellol, geraniol, hexyl, cinnamal, limonene, linalool.



Kako se vi borite protiv neugodnog mirisa? Birate li prije trajanje ili sastav? Koliko znate o štetnim sastojcima proizvodima ove namjene? 
Do narednog čitanja, šaljem vam puse.. Ljub,ljub, M.

*PR proizvodi, poslani u svrhu recenzije. Autor bloga zadržava puno pravno na pisanje iskrene recenzije, zasnovane na ličnom iskustvu

You Might Also Like

4 komentari

  1. Jako lijep post.Nadam se da ću imati nekadda priliku isprobati ove proizvode.
    https://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno.. Proizvodi su zaista lijepi, a ako uzmemo i to da nisu štetni onda je zadovoljstvo jos vece.. Ja se nadam da ce pored ovih proizvoda koji su trenutno dostupni u BIH stici i ostatak CD asortimana :)

      Izbriši
  2. Ja koristim iz avona i jako sam zadovoljna a i ove cu sigurno potraziti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam i ja nekoliko iz Avona i nisu losi.. Ako ti se oni dopadaju sigurna sam da će i ovi.. :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe