AVON SUN-LIGHT SPRAY (SPREJ ZA ZAŠTITU OD SUNCA)

kolovoza 30, 2016

Iako se ljeto bliži svome kraju (nažalost), izgleda da je sunce tek sada shvatilo da je vrijeme da ozbiljno pokaže svoje zrake i svoju snagu, pa ovih dana uživamo u prelijepom vremenu.. Čak ni ja se uopšte ne žalim, a poznato je da meni vrućina ne godi baš.. Sunce skoro svuda isto grije, ali prvo sto grije je vaša kosa. S toga, odlučila sam da ugrabim još ovo malo vremena i predstavim vam jedan proizvod koji je igrom slučaja, nažalost dočekao kraj ljeta za moju recenziju, no nadam se da će i sljedeće godine biti u ponudi pa ako ga ne kupite ovo, onda svakako sljedeće ljeto neka bude na vašoj WL, a riječ je o Avon Advance Techniques Sun-Light spreju, odnosno Avon sprej za zaštitu kose od sunca :)



Samo dobar šešir ili marama zaštiti će vas u potpunosti od štetnih sunčevih zraka i čvrsto vjerujem da ništa drugo ne može spasiti kosu u tolikoj mjeri. No ako baš kao i ja, jedino na glavi što nosite je dobar make up i sunčane naočale, onda svakako dodatni preparati su must have.
Održavanje kose je uvijek veći izazov neko li kože, iziskuje puno vremena i pažnje. Pored pranja, i stavljanja regeneratora, kako bi kosu sačuvale od lomljenja usred češljanja, moramo je i hraniti raznim tretmanima, te dodatno je štititi bez obzira na tip kose. I ovo je baš proizvod namijenjen u svrhu zaštite.

Sprej sadrži UV filtere koji bi trebali priječiti vašu kosu od štetnih sunčevih zraka, koji su, ne zaboravite, podjednako štetni i kad sunce "slabo" grije. Osim toga, uz pomoć ovog spreja stvoriti ćete, kako navode iz Avona, zaštitni sloj koji štiti kosu od gubitka hidratacije, sunca, ali i drugih oštećenja iz okoliša. Sprej djeluje iznutra i izvana, od korijena do vrhova.


Dolazi maloj, ali slatkoj bočici od 100 ml, sa fenomenalnim raspršivačem. Iako količina od 100 ml djeluje premalo, vjerujte mi da će vam ova bočica trajati jako dugo. Naravno zavisno i od same dužine kose, zavisiti će i kolika količina će vam trebati.
Sprej bi trebao da se nanosi na mokru kosu, nakon čega sasvim normalno oblikujete svoju kosu na način kako želite. Naravno ispiranje nije potrebno. No da budem iskren prije nego li sam pročitala uputstvo, ja sam sprej nanosila i na suhu kosu, i tom prilikom apsolutno mi nije mastio moju i onako ultra masnu kosu, što je za mene dodatni plus, niti sam vidjela ikakvu razliku između ova dva načina korištenja. Tako da ako ga i zaboravite nanjeti na mokru kosu, nije frka pošpricajte ga i po suhoj kosi, u nešto manjoj količini
Bilo da ga nanosite na jedan ili drugi način, njegove prave efekte golim okom nećete moći vidjeti, osim što će vaša kosa lijepo mirisati, baš salonski, zahvaljujući ovom proizvodu. Dugoročnim korištenjem, sigurna sam da bi možda djevojke sa suhom kožom mogle vidjeti i neki efekt obzirom da bi proizvod trebao da štiti kosu ne samo od sunca, nego i od gubitka hidratacije. No u svakom slučaju, ukoliko radi i trun od onoga čemu je namijenjen ja sam zadovoljna.


Rado sam ga koristila cijelo ljeto, kako na moru, tako i u svakodnevnom oblikovanju i njezi kose. Osim već spomenutoga, da mi nije mastio kosu, ovaj sprej mi nije stvarao ništa dodatno neuobičajno za moju kosu. Također  na kosi ne djeluje apsolutno teško. Sve o su bili razlozi da ga nastavim koristiti. U trenutnom katalogu ga možete pronaći po cijeni od 6,90 KM, dok mu je regularan cijena 11,50 KM.

Ukoliko vam je kosa već sada "izmorane" od sunca, nakon dugog ljeta, u dodatnu njegu pridružite i ovaj proizvod. Biti će odličan saveznik u zaštiti, i očuvanju hidratacije, što vam je jako potrebno naročito u periodu kada oporavljate kosu od već nastalog oštećenja, a za sljedeće ljeto ne zaboravite ovaj sprej staviti u svakodnevnu njegu, i dočekajte jesen s blistavom kosom

Do narednog čitanja, uživajte u sunčanim danima :) Ljub, ljub M

You Might Also Like

2 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe