GOLDEN ROSE MATTE LIPSTICK CRAYON 03 I 10

kolovoza 16, 2016

Drugi dan "Lipstick week" rezervisan je za recenziju proizvoda koje ste prošle sedmice mogle vidjeti u sklopu slika za post o Golden Rose tečnom matte ružu (recenzija), a riječ je također o Golden Rose matt proizvodu za usne, ali ovoga puta u olovci. Tom prilikom obećala sam skorašnju recenziju i evo ga obećanje upravo ispunjavam :)
Kao veliki ljubitelj svega što sadrži riječ mat, a uz to kao neko ko voli Golden Rose mat ruževe i svrstavam ih u sami vrh mojih ljubimaca, jedva sam čekala da probam i Golden Rose mat ruž u ovom obliku. Klasični mat ruževi, kao i tečni matt ruž ovog brenda za mene su možda i najbolji na našem tržištu drogerijskih brendova, no da li je isto i sa njihovim mat ruževima u olovci?


Iako već jako dugo na tržištu postoje ruževi u olovci, igrom slučaja, ja nisam probala niti jedan, dok nisam ugledala ove. Ideja stavljanja ruža u ovakvo pakovanje i nije loša. Iako i klasični ruževi ne zauzimaju puno prostora, te su praktični za nošenje, moram priznati da mi uopšte ne smeta to da ruž bude u olovci. Podjednako je praktično, zar ne? :) Pa moglo bi se reći da su zbog svog pakovanja ovo 2u1 proizvod. Mogu poslužiti kao olovke za usne (doduše nešto deblji), te naravno kao ruževi. 

Kolekcija mat ruževa u olovci broji 20 različitih nijansi od rozih, smeđih, do ljubičasih tonova. Samo pakovanje je, logično, u obliku debele olovke za usne, tzv. jumbo olovke koja se zarezuje, crnog matt izgleda, a sami vrh olovke je u nijansi vašeg ruža, što smatram velikim plusem, jer neće doći do zabune ukoliko imate više nijansi u vašoj kolekciji. U pogledu zarezivanja/šiljenja olovke moram da pohvalim GR jer su odradili odličan posao. Iako će vam trebati debelo šiljalo, zbog teksture ruža, ali i čvrstog pakovanja, problema sa zarezivanjem nećete imati. Zbog svoje manje površine u odnosu na klasični ruž, ove olovke možete dosta preciznije nanijeti na usne.

Ruževi dolaze u količini od 3,5 g. Ako količinu usporedimo sa tečnim ružem (5,5 ml) ili klasičnim mat ružem (4,2 g) istog brenda, uočiti ćemo da u ovim olovkama dobivate nešto manju količinu, no meni to uopšte ne smeta, obzirom da je cijena svih Golden Rose ruževa i više nego pristojna. Kada sam kod cijene, za ove olovke izdvojiti ćete svega 4-5 KM. Po meni sasvim zadovoljavajuća cijena.


Sam tekstura ruževa je dosta mekana i pomalo iznenađujuća za mat ruževe. Bez obzira na mekoću, ruževi ne pucaju niti se tope. Lagano i lijepo klize na usnama. Ukoliko ste koristile stare verzije Essence olovki za usne, onda mogu slobodno da kažem da su teksturom identične njima. Očekivala sam da će možda tamnije nijanse biti tvrđe, međutim sa mojom u nijansi 03 to zaista nije slučaj. Teksturom je apsolutno ista kao i kod svijelije 10tke.  Miris nije nešto upečatljiv. Postoji, ali zaista nekako neutralno, jedva primjetno.

Završnica ruževa je matt, ali ako uporedim sa tečnim i klasičnim ružem, ovdje je matt efekt nešto blaži, no obzirom da prvih nekoliko sati nošenja ruž uopše nije suh kako znaju biti mat ruževi, onda je to i više nego ok. Mat ruž, sa kremastim osjećajem, tako bih ga opisala. Poslije 3-4 sata nošenja polako počinje isušivati usne, i blago zateže, no ništa puno da bi vam oštetio usne. 
Ukoliko nešto jedete ili pijete, ovaj ruž neće u potpunosti izdržati (ostati će djelimično na usnama), te će biti potrebno malo ga popraviti. 


Nijansa 03 je sudbinom došla do mene, obzirom da je prvobitno drugarica kupila za sebe, no kako joj nije odgovarala prosljedila je meni, a ja sam se zaljubila. Odlično ide uz moj blijedi ten i kestenastu kosu :) Riječ je o mješavini tamno smeđe i bordo nijanse, sa ljubičastim podtonom. Iako na slici djeluje da se neravnomjerno nanosi, na usnama zaista nije tako. 

Nijansa 10 je bila moj prvi izbor od svih nijansi iz ove kolekcije i definitivno se nisam pokajala što sam je kupila, jer je zaista moja mezimica i nosim je kao u dnevnim tako i u noćnim varijantama. Teško je opisati, jer je riječ o zaista specifičnoj boji, nešto kao prljavo roze, nude nijansa.


Sve u svemu, ukoliko su vam tečni ili klasični ruževi od Golden Rose previše suhi (mada u usporedbi sa drugim mat ruževima meni su oni sasvim ok) ili imate oštećene usne, a ipak želite neki mat ruž onda su ove olovke ono što tražite. Povoljna cijena, kvaliteta, veliki izbor nijansi, hidratacija, mat finish, to je ono što nude ove  olovke :)


xoxo, M.

You Might Also Like

13 komentari

  1. O3 imam i zaista je divna nijansa, a olovka 10 cu kupiti, bas mi se dopada <3 :)

    OdgovoriIzbriši
  2. 10 ide na septembarski wish list;-)
    03 je također jako lijepa ali ona mi je vise za noć bar kad sam ja u pitanju.
    Da li si možda gledala 08 i ona je jako lijepa?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja 03 vise nosim uz nocne varijante, dok mi je 10tka za svaku priliku :) Iskreno nisam gledala 08, ali definitivno bacim oko i na nju naredni put :)

      Izbriši
  3. Divan post draga <3
    Ako želiš pogledaj moj blog :

    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  4. Imama jednu nijansu i planiram da prosirim svoju kolekciju! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja definitivno necu stati na ovima.. uz to sto su odlicne i jako su povoljne :)

      Izbriši
  5. Kad su GR velvet ruzevi izasli, odmah sam ih pocela skupljati, a slicno se desilo i sa GR tecnim ruzevima (doduse jos uvijek imam samo jedan primjerak, ali nabavljen odmah) :) A ove mi olovke nikako nisu primamljive...Boje mi se svidjaju, i bas mi nikako nije jasno zasto nemam nijednu jos uvijek :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U sustini sve su to jako slicni proizvodi da budemo realni. Ja sam bas poludila za tecnim ruzevima no kad su stigli, nisam mogla pronaci nijansu koja bi mi odgovarala, sve su mi bile nekako roze crveno, dok sam ja trenutno u fazonu nude i smeđih tonova (dobro ruku na srce ja sam vecinom u tom fazonu hahaha). No ove olovke mi se svidjaju jer su blazi mat i ne isusuju puno usne..

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe