KIKO VELVET MAT LIPSTICK 612

kolovoza 22, 2016

Ako me pratite na instagramu (@make_up_judge) onda ste sredinom prošle sedmice mogle vidjeti prelijepi poklon koji sam dobila :) Između ostalog tu su se našla tri KIKO proizvoda (neseser, ruž i lak za nokte). KIKO je brend koji dolazi iz Italije i vjerujem da ste svi već koliko toliko upoznati s njime, no nažalost još uvijek je nedostupan na tržištu BIH. Obzirom na to, jako sam se obradovala kada sam u prekrasnoj vrećici ugledala ruž o kojem vam danas pišem.


Krenuti ću od onog što me je bukvalno oborilo s nogu, a što vjerujem ni mnoge od vas neće ostaviti ravnodušnim, a to je samo pakovanje ruža. Djeluje zaista zapanjujuće. Prekrasno zlatno pakovanje Velvet Mat kolekcije, koje odiše luksuzom, iako na prvu djeluje kao klasični ruž, ipak ima nešto neobičnije otvaranje. Da biste otvorili ovaj ruž potrebno je da sa gornje strane pritisnete (recimo kao kada hemijsku otvarate) kako bi ruž izašao iz "oklopa", a onda sa donje strane samo povučete. Iako djeluje komplikovano, vjerujte mi nije uopšte. Jedna strana pakovanja je čista, sa logom KIKO na samom dnu, dok se na drugoj strani nalazi neobični dizajn, koji možete vidjeti na slikama. Ono što sam primijetila već nakon prvog nanošenja jeste to da samo kućište ruža i nije previše čvrsto jer kada nanosim ruž, osjetim kako se malo pomjera, i ostavlja udubljene sa strane, no zbog ovako lijepog pakovanja to mu opraštam. Moram priznati da me ova strana s logom neodoljivo podsjeća na Armani Emporio parfem samo u nekoj mini mini verziji :) Ovaj ruž ima ubjedljivo najljepše i najluksuznije pakovanje od svih koje posjedujem.


Velvet Mat kolekcija sadrži ukupno 15 nijansi ruževa, od prekrasnih nude do tamnih tonova. Ja sam dobila baš nešto između, nijansu 612 koja nije ni previše tamna ni presvijetla. Riječ je o tamnijoj rozoj nijansi sa dosta smeđeg podtona u sebi. U tami nijansa vuče i na blažu bordo nijansu, dok na svjetlosti djeluje baš poput prljavo roze nijanse, zaista teško za opisati. Također, sama nijansa ruža djeluje tamnije u pakovanju, nego li je kada se nanese na usne.


Što se tiče same teksture, ruž je zaista kremast, možda i jedan od najkremastijih u mojoj kolekciji. Lako se nanosim na usne, prosto savršeno klizi, a s obzirom na dobru pigmentaciju biti će vam dovoljan i jedan sloj, mada radi intenzivnije boje i ravnomjernijeg nanošenja, ja pređem nekoliko puta preko usana. Što se tiče samog izgleda, baš kao što mu i naziv kaže dobivate velvet mat izgled. Dakle suhi, pravi mat mat izgled s ovim ružem nećete moći postići. Ukoliko mogu tako da kažem, ovaj ruž ima neki satin mat finiš. Za razliku od ostalih ruževa ovog tipa, on se ni nakon nekoliko sati ne osuši na usnama. Naprotiv, svo vrijeme nakon nošenja zaista je kremast i hidratantan. Zahvaljujući tome nema onog neprijatnog zatezanja i isušivanja usana. 
Istina je da bih ja žrtvovala malo te fine kremaste teksure, zbog same trajnosti ruža, jer opšte je poznato da jako kremasti ruževi apsolutno nikako ne izdrže hranu, piće i poljupce. Ovaj će piće donekle i izdržati. 


Koliko mi je samo pakovanje oduševilo, toliko me je razočarala činjenica da ovaj ruž sat do dva nakon nanošenja, ima tendenciju razmazivanja. Jednostavno samo blagi dodir kosom ili rukom na usne, znak je da će vam se ovaj ruž razmazati. No unatoč tome, poslije nekog vremena, ruž "legne" na usne i taj problem nestaje. Obzirom da je riječ o poklonu i da ovaj brend ne postoji u BiH, njegovu cijenu zaista vam ne mogu reći. Pokušala sam naći na netu, međutim svaki sajt pokazuje drugačiju cijenu, dok ih na službenom KIKO sajtu opšte nema. Razlog toga zaista ne znam, no ono što prvo pomislim jeste da se možda povlače iz prodaje.


Za dane kada ne želim jako zatezanje usana, a opet želim tak blagi mat efekt, bilo u dnevnoj ili noćnoj varijanti ovaj ruž je zaista prvi za kojim ću posezati. Također, njegovo prelijepo pakovanje krasiti će moj toaletni kutak još jako jako dugo :)

Do narednog čitanja, ljub,ljub M.


You Might Also Like

5 komentari

  1. Pakovanje je prekrasno! A i nijansa mi se baš baš sviđa.. Volim Kiko proizvode i baš mi je krivo što ih još nema kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uzivo je pakovanje jos bombasticnije :) Stvarno je steta, jer brend kao brend je odlican..

      Izbriši
  2. Prelijepo pakovanje. Probala sam neke Kiko ruževe i nisam oduševljena kvalitetom, dok su me rumenila i bronzeri naprosto zadivili:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja smatram da bi ovo moglo biti malo bolje kvalitete no ne mogu reci da je promasaj uopste, cak sta vise cesto ga koristim ovih dana.. Zao mi je sto nemam priliku probati jos nesto, ali prvi put kada budem isla negdje gdje ima njihov stalak definitivno pogledam bronzer i rumenilo :) Hvala na preporuci hehe

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe