AVON/ OSVJEŽAVAJUĆI TRIO

rujna 20, 2016

Ljeto već polako odlazi. Kratko je trajalo, prekratko. Složit će se samnom svi oni kojima je ljeto najljepše godišnje doba, koji vole vrućinu i jako sunce. Ja sam jedna od onih kojima ekstemene vrućine nikako ne gode i spas tražim na bilo koji način. Ruku na srce voda i hlad su uvijek dobra i dobitna kombinacija, no ponekad ni to nije dovoljno. Danas vam pišem tri mini recenzije proizvoda koji su bili moji vjerni drugi u danima visokih temperatura, ali i onda kada sam željela samo dašak svježine u kućnoj atmosferi.


 Avon naturals linija za tijelo je svima odveć poznata, i suvišno je bilo šta dodavati, obzirom da niz godina sastavni dio prve ekipe svih Avon kataloga. 
U toj liniji svoje mjesto našao je i jedan sprej za tijelo punog naziva Naturals body sprey Escape. Nisam sigurna da li je riječ o mirisu koji se prvi put pojavio ovo ljeto kao novitet u katalogu ili ga je bilo i prije, no svakako riječ je o zaista odličnom, neobičnom mirisu mješavine kokosa i karambole, koji od sada pa nadalje bar što se mog ukusa tiče treba da ima svoje mjesto bar u ljetnoj ponudi Avona.
Miris kokosa se zaista osjeti, pa će ljubutelji kokosa uživati, no oštrina i jačina ovog voća ublažena je uz predivni miris karambole. Vjerujem da mnogi nisu do sada ni čuli za ovo voće (i ja sam do nedavno bila jedna od vas), no možda će vam više znati ako kažem da je karambola ništa drugo nego "starfruit"- tropsko voće koje raste u Indiji, Indoneziji i Šri Lanki, mada njen uzgoj postoji i u dijelovima Južne Amerike i Australije. Sam plod karambole je dosta neobičan, zvjezdastog oblika zbog čega je ovo voće i dobilo naziv starfruit. Ono što je zanimljivo pored činjenice da je ukusom slična jagodi, jeste da ima izrazito lijep miris zahvaljujući kojem i ovaj sprej ima tako neobičan i upečatljiv miris. 
Sama pumpica spreja je dosta dobra, a osjećaj nakon nanošenja je ništa drugo nego osvježavajući i mirisan. Ukoliko pak niste ljubitelji ovakvih slatkastih mirisa, vjerujem da ćete u Naturals liniji pronaći i neki drugi za sebe.

Cijena ovog proizvoda je 12,00 KM, a u trenutnom Avon katalogu ga možete kupiti u hit ponudi od svega 3,50 KM. Iskreno prejeftino, i nešto što ne treba propustiti.

U današnjem postu našao se još jedan proizvod iz Naturals linije, a ovoga puta riječ je o šamponu Avon Naturals Anti-Dandruff shampoo. Riječ je o šamponnu kojem je primarna uloga borba protiv peruti. Iskrena da budem, davno je bilo to doba kada sam vodila bitku sa peruti, i napokon je pobjedila. No bez obzira na tu činjenicu, ovaj šampon sam odlučila probati iz prostog razloga jer sadrži drvo čaja i mentola. Odlična kombinacija za ljetno osvježenje i u kadi, zar ne? 
Očekivala sam da će se menta možda malo više osjetiti prilikom pranja, no šta je tu je. Šampon zaista odlično opere i moju jako masnu kosu. Ispire se dosta lako. Nisam primijetila da mi se od njega kosa više ili brže masti, no ipak prilikom korištenja ovog šampona savjetujem da ne preskačete regenerator ili masku za kosu, obzirom da sam šampon ponekad zamrsi kosu.  


I za kraj sam ostavila ljepoticu u kojoj sam uživala cijelo ljeto, a druženje nastavljamo i u hladnijim danima, jer lice uvijek želi i traži osvježenje, a ova maskica je prava mala bomba svježine. Planet Spa kolekcija nije tajna, jedna je od top 3 najbolje Avon kolekcije ikada, a u ljetnom periodu timu se pridružila i Revitalising Harmony maska sa mirisom eukaliptusa, mente i vanilije nadahnitim Himalajom. Neosporno je da maska sadrži dosta mente u sebi, što se osjeti i u njenom mirisu, međutim ako bih malo bolje opisivala miris, rekla bih da me puno podsjeća na muške kupke za kupanje. Zbog mente obavezno priprazite da je ne nanosite u blizini očiju, kako ne bi postale suznih očiju :)
Riječ je o tzv "cooling face" maski za lice ili drugim riječima, maski koja ima efekt hlađenja. Obećanje u pogledu efekta, ova maska zaista ispunjava. Tokom desetominutnog nošenja maske na licu, hladniji osjećaj, naročito ukoliko se krećete neće izostati. Opis ove maske jednom riječju bilo bi- svježina. 
Maska je gelaste strukture. Obzirom na slisku, gelastu strukturu maska se nešto teže ispire sa lica, pa preporučujem da je nanosite u tanjem sloju. Na samom pakovanju je pak navedeno da masku treba nanijeti u debljem sloju, te je nakon 10 minuta prvo obrisati, a tek onda isprati lice, ja ipak preferiram prvi metod, no svakako vi odaberite ono što vam najbolje odgovara. Ni jedan ni drugi metod, zasigurno nisu pogrešni, jer ćete od maskice dobiti baš ono što obećava.


Drage moje, to bi bilo sve za ovaj put. Nadam se da ste uživale u grupnoj recenziji. Ukoliko jeste ostavite mi u komentarima vaše mišljenje, te zapratite blog na fb stanici ili instagramu @make_up_judge. 
Do narednog čitanja, ljub, ljub, ljubaac. Vaša M.


You Might Also Like

8 komentari

  1. Obožavam ovaj šampon, baš mi pomaže protiv peruti. Sprej mi je također super dok maskicu nisam probala :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas super da je neko napisao radi li sta sampon za ono za sto je i namjenjen.. Ja srecom nemam peruti pa ga tako nisam mogla ni testirati heeheh.. :)

      Izbriši
  2. Sampon mi se dopada, ja se vec dugo muci s peruti :/ obozavam ove njihove praskalice za telo, ja ih koristim za odecu :)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Auu bas dobra ideja, mogla bih i ja poceti koristiti sprejeve za odejcu.. Često zaboravim na njih, narocito u zimskom periodu pa mi samo stoje.. :)

      Izbriši
  3. Doima mi se ta maglica veoma, pogotovo kad kazes da ima slatkast miris.:)

    S h a k e T h a t B e a u t y b l o g♥

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Melisa, zaista divna recenzija. Osim što sam ovisna o Avon proizvodima :D veliki sam obožavlac njihovog kataloga. U svakom od njih se pronađe nešto zanimljivo i povoljno, a kvalitet je vrhunski. Ako budeš željela pogledaj moju recenziju o Avon proizvodima. :*

    http://danny991.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti mila puno :) Avon zaista zna da iznenadi skoro u svakom katalogu, i ja ih bas volim :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe