CATRICE / VELVET BROW POWDER ARTIST

rujna 01, 2016

Catrice proljeće/ljeto kolekcija donijela je mnoštvo noviteta, novih nijansi, i ja se još uvijek sa oduševljenjem igram sa svim tim divnim proizvodima iako na policama već sada možete naći i kolekciju za jesne/zimu. Još u najavi ove kolekcije, veliku pažnju privukao mi je proizvod o kojem vam danas pišem, a riječ je o Catrice Velvet Brow Powder Artist.
U posljednje vrijeme trend iscrtavanja obrva na razne načine nikako ne prestaje. U tu svrhu na tržištu možemo naći mnoštvo proizvoda, mada ruku na srce naše drogerije u ponudi i nemaju neki naročito veliki izbor. Gelovi, sjene, olovke, pomade, samo su neki od proizvoda koje možete koristiti kako biste svoje obrve dovele do savršenstva.
Već dugi niz godina ja koristim isključivo jedan proizvod a riječ je o Essence duo sjenama za obrve.Naravno, šansu sam davala i drugim proizvodima no do dana današnjeg niti jedan drugi nije zadovoljio moje kriterije, a to su lijepo iscrtane obrve, koje su opet što prirodnije, bez strogih linija. Naravno svaka od nas ima druge kriterije i u skladu sa njima treba i da tražimo proizvod koji će nam odgovarati.


No da se ja vratim na priču o proizvodu koji vam danas predstavljam. Skoro pa je nemoguće jednostavno opisati ovaj proizvod. No ukoliko bih morala, onda bih rekla da je riječ o apikatoru u olovci koji služi za nanošenje pudera za obrve. Komplikovano? Ajmo ispočetka. :)
Dakle proizvod dolazi u obliku dvostrane olovke. Na jednoj strani se nalazi četkica za češljanje obrva, koja je zaista odlična. Dovoljno mekana, a opet i dovoljno precizna, pa će vaše nestašne obrve za tren oka dovesti u red. Iskreno nemam apsolutno nikakvu zamjerku na samu četkicu. Na drugoj strani olovke nalazi se spužvasti aplikator pomoću kojeg treba da nanesete puder na obrve. Iskrena da budem u prvi mah, uopšte nisam shvatala na koji način proizvod funkcjoniše, obzirom da pri stisku alikatora puder niti bilo šta slično nije izlazilo. Poslužila sam se recenzijama drugih blogerica, i ona je sve odjednom dobilo smisao :P Naime sam puder nalazi se unutar čepa proizvoda, što nažalost nisam uspjela nikako da uslikam, no pri boljoj svjetlosti dosta je vidljivo. Puder dolazi u dvije nijanse 030 Dark Brow(n) is the New Black i 010 Blond Brows Are A Girl'sBest Friend.


Ukoliko imate barem osnove poznavanja proizvoda za obrve, onda vam je posve jasno da sa ovim proizvodom zasigurno ne možete dobiti "pod konac" iscrtane obrve, niti bilo šta tome slično. Ukoliko tražite baš to, onda ovo nije proizvod za vas. Uštedite novac i kupite neki drugi :) 
Aplikator iako jako mekan i prijatan na koži, pomalo je bucmast pa će vam stvarati nevolje naročito u užem dijelu obrve. S druge strane prednost ovakvog proizvoda, jeste ta što će vam naglasiti obrve, djelomično popuniti sitne nepravilnosti, a kao konačni rezultat imati ćete potpuno prirodne obrve. 


Moj dojam o ovom proizvodu nije ni posve negativan ni pozitivan. No definiitvno više naginju ka negativnim. Iako volim prirodne obrve, moram priznati da mi fali malo preciznosti kod ovakvog proizvoda, a druga zamjerka ide na puder/prah koji se nalazi u čepu. Naime, prilikom aplikacije stvaraju se grudvice koje se ne mogu nikako razmazati, ma koliko puta prešli preko njih, što možete vidjeti i na slici swatcheva. Vjerujem da je razlog tih grudvica baš to što se proizvod nalazi u čepu i podložan je bržem sušenju. No ukoliko ste još uvijek u školskim klupama, gdje je vaš look nešto blaži, ili ste početnica u šminkanju, onda svakako obratite pažnju na ovaj proizvod, jer bi mogao zadovoljiti neke vaše osnovne potrebe za dnevnim lookovima. 

Ja ću svoju nijansu 030 zasigurno ponekad koristiti u kombinaciji sa drugim prizvodima, dok sam nijansu 010 odlučila pokloniti u trenutno darivanju na blogu- back to school giveaway. Nagradna igra traje još samo nekoliko dana, pa ukoliko niste učesvovali brzo ispunite sva pravila, jer vas očekuje neseser pun proizvoda :)

Ljub, ljub, drage moje dame. Vaša M.

You Might Also Like

12 komentari

  1. Nisu loše za "do prodavnice" haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U tu svrhu ih i koristim sa dodatkom olovke jer zaista zivcira sto nema nikako preciznosti, a i ove grudvice su bas poruzne izbliza kada se gleda :( :/

      Izbriši
  2. Podsjeća me nekako na "polovicu" Maybelline Browsatin olovke za obrve koju sam recenzirala (http://wee-heart-beauty.blogspot.hr/2016/03/maybelline-browsatin-olovka-za-obrve.html). U kombinaciji s olovkom, kao što je ti napravio Maybelline mi se dopada, ovako zasebno mi je nekako bzvz. :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam jos imala priliku probati Maybelline no dosta proizvoda je danas zaista slicno i na isti fazon.. :)

      Izbriši
  3. odavno me neki proizvod nije nazivcirao kao sto su me nazivcirale ove olovke haha. ja sam se zezala s njima par dana, a onda sam ih fiknula u smece. radije necu ni crtati obrve, nego da imam nesto neprecizno zamrljano i s grudvicama iznad ociju. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam se toliko obradovala a onda kao hladan tuš.. Hahahah, slažem se s tobom, a bas smo se ponadale hahaha

      Izbriši
  4. Uhhh, ovo bas lose izgleda. :/
    Essence ima slican proizvod, mislila sam da ga uzmem al cu ga zaobici ipak... s obzirom da Catrice & essence je ista firma.
    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam znala da Essence ima slicno, no svakako je bolje da kupis Essence sjenu za obrve i neki dobar kistic nego li ovo.. Promašaji se dešavaju i najboljima. Srecom ne kostaju puno..

      Izbriši
  5. Onda bolje da istu zaobidem.
    Fabulous O.je recenzirala GR olovku za obrve i bas je na hvalila.
    Pa mi se ona čini dosta dobrom i boljom od Catrice koja nikom nije dobra.

    Jesi li ti koristila GR?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala GR olovku, mada ne smunjam da je ona bolji izbor od ogova, narocito ako uzmem u obzir novi poboljšani GR asortiman :) Probati cu je i ja uskoro :)

      Izbriši
  6. Nisam ih probala na srecu, a i ne planiram sad ni da ih pogledam hahah ;D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahah.. Definitivno ih preskoci, kupi nesto drugo bolje za obrve :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe