ESSENCE/ LAKOVI ZA 2016tu

listopada 10, 2016

Vrijeme je da se vratim nešto intenzivnijem pisanju postova. Posljednjih dana vrijeme mi se nekako izvlačili, iako naročitih obaveza i nisam imala, no danas sam čvrsto odlučila da je vrijeme da nadoknadim sve postove koje vam dugujem, i da svjetlo dana ugledaju sve slike koje se "kisele" na mom laptopu :)


Od kada sam prije nešto više od godinu dana krenula sa predstavljanjem lakova za nokte na način da vam nijanse slikam na tzv "nail štapićima" postovi su bili zaista dobro prihvaćeni, pa u tom duhu nastavljam i dalje. Essence je brend koji zajedno sa Avonom čini pa slobodno mogu da kažem najveći dio moje kolekcije lakova, koja je malo iznad prosječne kolekcije. Trudim se da se dijela lakova oslobodim kada mi stignu novi, tako da sada na mojoj polici prevladavaju baš nijanse o kojima danas pišem.



Obzirom da je dio lakova iz proljeće/ljeto, a drugi iz jesen/zima kolekcije, odlučila sam ih sve staviti u jedan post, kako bi vam bilo preglednije. Dakako same kolekcije sadrže još mnogo različitih nijansi, i koliko sam upratila i ove iz kolekcije proljeće/ljeto još uvijek možete naći na policama. Samo pakovanje je ono klasično Essence, mala bočica kruškastog oblika, koja sadrži 8 ml proizvoda. A sada je vrijeme za predstavljanje:

61 1001 PARTY NIGHTS I 78 ROYAL BLUE

Riječ je o dvije nijanse plavog tona s tim da nijansa, zanimljivog naziva 1001 party nights više vuče na ljubičasto, dok je royal blue prekrasna prljavo plava nijansa, koju je zaista teško opisati, ali jedno je sigurno, definitivno nije ni blizu royal blue. No bez obzira na po meni pogrešnom nazivu toliko je lijepa da bi bez problema mogla biti nova royal blue hahahah.


58 NEED YOUR LOVE

Od svih nijansi ona koja mi se najmanje dopada, iskrena da budem. Mnogi će reći idealna nijansa za period koji je pred nama, i hladne dane, no ja nisam ljubitelj ovih tamno višnjastih nijansi, dok recimo moj momak jako voli kada su moji nokti u tamnim tonovima, pa je njemu za ljubav ponekad i stavim na noktiće :) Znam, znam, velika je to žrtva za ljubav (haahah), jer kako i sam naziv nijanse kaže "need your love" :P Pravu boju ovog laka najbolje prikazuje grupna slika svih lakova na štapićima u dnu posta, pa neka vam ta slika bude više mjerodavna nego li ova ispod.


87 GOSSIP GIRL I 83 PRETTY COOL LIFE

Sa tamnih tonova polako prelazimo na nešto svjetlije i meni osobno draže. Sive tonove ćete često vidjeti na mojim noktićima. Iz tog razloga sam i zavoljela nijansu Gossip girl. Nijansa je jako nosiva, odlično ide uz sve kombinacije i za sve varijante dnevnog ili noćnog look-a. No ruku na srce, ništa manje nije važna i lijepa nijansa pretty cool life, prljavo blijedo zelena nijansa, idealna za sva godišnja doba, složit ćete se?


73 MORE THAN A FEELING

I za kraj jedna prava jesenja nijansa, nešto između crvene i prljavo roze nijanse, moglo bi se reći i svijetlo bordo nijansa. Ukoliko se sjećate boja 2015 godine bila je marsala. Ova nijansa joj je baš slična, s tim da vuče na tamniju stranu u odnosu na marsala nijansu. Usvakom slučaju, jedna prekrasna nijansa, nosiva naročito u ovim danima, kada je jesen uveliko došla :)


To bi bilo to što se tiče samih nijansi tiče. No pored prekrasnih nijansi, poznato je da Essence veliku pažnju pridaje i njezi noktiju, te top i base coat stvarčicama, i ruku na srce do sada na ovu vrstu proizvoda nisam imala zamjerku, šta više iz svake kolekcije sam rado potrošila ove proizvode. Čini se da ni ovoga puta neće biti ništa drugačije. Ultra gloss mirror effect top coat je zaista jedan odličan proizvod, vrijedan pažnje. Po meni možda trenutno i najpristupačniji a najkvalitetniji proizvod ove namjene drogerijskog ranga. Nokte ostavlja izuzetno sjajnim, produžava vijek trajanja svakog laka i ja od sva tri proizvoda iz ove postave najviše posežem za njim, mada All in one base and top coat ništa nije lošiji, također ostavlja izuzetno dobar sjaj, a uz to volim proizvode koji imaju više namjena, a ovaj možete koristiti i kao bazu i kao top coat s tim da moram priznati više mi se sviđa kao top coat. Zadnji je proizvod koji je više namijenjen njezi noktiju a riječ je o XXL nail thickener. Svrha mu je da izgladi površinu nokta prije nanošenja samog laka, ali i da spriječi pucanje i listanje noktiju. Ovo je jedini proizvod koji nisam dovoljno probala da bih vam rekla neke svoje konačne utiske, no svakako ako muku mučite sa lošim noktima, vrijedi pokušati. uz to i cijene Essence proizvoda zaista nisu velike. 


To bi bilo sve za ovaj put drage moje. Nadam se da će vam se i ovoga puta dopasti ovakav način predstavljanja lakova za nokte, te da ćete pronaći nekoliko nijansi savršenih za hladne dane koji nam stižu. Uz to nikako ne zaboravite i njegu noktiju, jer sve što je njegovano, ne zahtjeva puno šminke i korekcije jer je lijepo samo od sebe :) Ljub, ljub, Vaša M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Prave boje za jesen, tamnije ali opet i živahne boje :) Essence četkica pobjeđuje sve, Lijepo recenzirano :)


    lovestonedbjuti.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slazem se da su boje idealne za jesen, sve do jedne :) Hvala ti puno :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe