COLLISTAR/ RUŽ ROSSETTO DESIGN 9

studenoga 20, 2016

Početkom sedmice odluka je pala da vam napišem pet postova koji će sadržavati isključivo dekorativu. Ukoliko ste me pratili, onda znate da sam u četvrtak preskočila pisanje posta, pa ga danas nadokranđujem i ujedno zatvaram ovu seriju postova (na dnu možete pronaći likove svih postova iz ove sedmice).
Razlog mog preskakanja posta u četvrtak je taj, da sam prisustvovala promociji Collistar noviteta. Bio je to prvi put da je Collistar nešto ovako priredio za blogere, i reći ću vam samo da smo uživale, dok ćete detalje cijelog druženja moći pročitati u narednoj sedmici na blogu. Obzirom da sam post propustila zbog Collistara, odlučila sam da cijelu ovu priču o dekorativi zaokružim baš jednim njihovim proizvodom, i to Collistar Rossetto Design ružem u nijansi 9 Mogano.


Collistar proizvodi se ne mogu pronaći u svakom CM, pa sam nedavno prilikom posjete CM u FIS Vitezu, posebnu pažnju posvetila ovom brendu, i tom prilikom kupila ovaj ruž. Nisam sigurna, no mislim da je riječ o nekoj LE kolekciji, te ga svakako što prije potražite u vama najbližem CM ukoliko vam se dopada.
Ambalaža ruža, iako je relativno brzo završila u kanti za smeće, vrijedna je pomena, jer se radi o zaista jednoj elegantnoj bijeloj ambalaži sa zlatnim slovima ispisanim naziv proizvoda. Za Collistar klasična ambalaža, ali meni veoma dopadljiva. Samo pakovanje ruža nije ništa manje lijepo, zlatno pakovanje od jako čvrste plastike, sa rozim detaljima u dnu pakovanja, zaista je simpatična kombinacija koja u isti mah odiše i luksuzom. Pakovanje je i dizajnom neobično i lijepo, jer je pravougaoni oblik pomalo zakrivljen, što daje dojam spirale.


Nijansa 9 Mogano bila je moj izbor iz razloga jer je riječ o smeđoj nijansi, za kojima u posljednje vrijeme sve više posezem, no obzirom da nisu imali testera, morala sam se kockati, što se ovoga puta isplatilo. I iz samog pakovanja se vidi da ruž sadrži dosta sitnog shimmera, no prilikom aplikacije shimmer kreira pomalo metali izgled, što mi obzirom na trend metalik ustana nikako ne smeta, no s druge strane ovaj ruž baca pomalo na onu staru klasiku, ruževe sa dosta sjaja i shimmera. Tekstrura mu je kremasta i lako se aplicira. No sama pigmentacija je interesantna. Ukoliko ruž naneste u jednom sloju, dobiti ćete daleko drugačiju nijansu nego li to izgleda u pakovanju, svijetlo smeđa nijansa, koja je dosta providnjikava i srednje prigmentacije, idealna za lagani dnevni look. No u samo par premaza boja dobiva na intenzitetu, i sve što više puta prelazite preko usana, boja je sve intenzivnija i pretvara se u izrazito tamno smeđu nijansu (na slici su swatch-evi sa jednim i više premaza). Iz laganog dnevnog looka u samo par sekundi spremni ste za noćnu varijantu :)



Trajnost mu je sasvim ok, izdržati će 3-4 sata, no jelo i piće neće izdržati što je sasvim očekivano obzirom na njegovu izrazito kremastu teksturu. Jako je ugodan na usnama i hidrira ih. Tačne cijene ovog ruža se zaista ne mogu sjetiti, ali mislim da je bila nešto više od 20 KM.


Linkovi postova "dekorativne sedmice"


XOXO, Vaša M.




You Might Also Like

5 komentari

  1. Odgovori
    1. Žao mi je što nisam slikala na usnama, ali identična je kao na swatchu na ruci.. I meni se bas dopada

      Izbriši
  2. Izgleda luksuzno. Nijansa predivna <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pakovanje je i uzivo bas luksuzno.. Istice se pored ostalih na toaletnom stolicu :) Hvala draga moja :* <3

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe