COLOUR POP/ BEEPER & ALYSSA

studenoga 16, 2016

Moji današnji pokušaji pisanja posta izgledaju više nego bezuspješno, no nema toga što se upornošću ne može postići, pa nakon 19295 pokušaja što pisanja, što uređivanja slika najzad urodiše plodom, i eto ga vrijeme je za treći post u sedmici dekorativnih proizvoda.


Danas sam se odlučila maknuti sa očiju  (postove od jučer i prekjučer možete pronaći ovdje i ovdje) na usne i poslije više mjesečnog testiranja napisati vam koju riječ više o dva tečna ruža, koji su do mene stigli zahvaljujući jednoj divnoj djevojci, čiji blog treba da pratite ukoliko do sad niste, By Asja. Zašto zahvlajujući njoj? Naime Asja nam je preko svoje prijateljice(hvala i toj djevojci, divna je) iz Amerike naručila dobro poznate i nadaleko hvaljene Colour Pop tečne ruževe (kažu najprodavanije i najbolje tečne ruževe na svijetu).
U to vrijeme Colour Pop nije imao internacionalni shipping, no od sada bez problema proizvode možete naručiti gdje god da se nalazili, samo ćete nažalost papreno platiti poštarinu i još biti velika sretnica ako vas carina ne odere. Doduše do kraja godine za naruđbe iznad 50 dolara poštarina je besplatna, no nisam sigurna da će prosječna djevojka naručiti toliko ruževa ili sjena obzirom da je Colour Pop poznat po izuzetno niskim cijenama. Tako ćete za ove ruževe izdvojiti svega po 6 dolara. No ukoliko se udružite ili imate neku "tetu u Ameriki" 😂 i nisu tako nedostižni, zar ne?


Ja vam opisah kako ih naručiti, koliko koštaju, a vrijedi li? Odmah ću da kažem, kratko i jasno, da, itekako vrijede!!
Sve Colour Pop tečne ruževe krasi identično pakovanje. Rekla bih i više nego klasično, "old school" pakovanje, koje ja iz nekog prostog razloga volim, iako se uopšte ne ističe. Platično je, a slova se na samom pakovanju obrišu brzinom svjetlosti. No meni ni to ne smeta. Kada je dobar proizvod ništa mi ne smeta :) Srećom na dnu pakovanja se nalazi naljepnica sa nazivom nijanse, pa nema straha da nećete znati o kojoj boji je riječ. Svi ruževi dolaze u bijeloj ambalaži, no ja je iz praktičnih razloga dostave nisam dobila (svakako bi završila u kanti za smeće).


Aplikator je priča za sebe. Dosta je maleni, i vjerujem da u našim drogerijama nećete naići na aplikator sličan ovome. Nemojte misliti da je riječ o nekoj revoluciji u aplikatoru, ne uopšte, materijal  je spužvasti, sa blago špicastim vrhom, ali dužinom dosta malen (recimo kao da prepolovite klasični aplikator) i jaaaako je precizan. Uostalom možete vidjeti i na slici, s tim da je vrh oštriji, no zbog proizvoda na njemu ne možete to vidjeti.


Beeper je nijansa koja je možda i predugo bila na mojoj WL. Ujedno riječ je i o jednoj od najprodavanijih nijansi iz kolekcije Ultra Matt Lip, ako ne i najprodavanijem proizvodu iz cijelog Colour Pop asortimana. Riječ je o prekrasnoj smeđoj, ali unikatnoj nijansi, koju zasigurno nećete tako lako pronaći negdje drugo. Nijansa je puno tamnija na usnama, nego li kada gledate samo pakovanje. Tamno smeđa sa blagim ljubičastim podtonom u sebi, savršeno će odgovarati svih tonovima kože, a iz viđenoga znam da odlično pristaje djevojkama sa smeđom kosom :) Sama tekstura je dosta tečna, i imate osjećaj da će se proizvod izliti iz pakovanja (no bez brige neće tako lako izaći, probala sam). Ta dosta tečna tekstura kažu karakteristična je za sve Colour Pop matt ruževe. Ruž će se nakon 4-5 minuta sušiti apsolutno matt, matt (namjerno sam napisala matt dva puta) i neće tako lako micati. Meni je svako piće preživio, dok jelo ponekad, zavisi šta sam jela, ukoliko sam se damski služila escajgom s usana nije micao, dok je sam ga recimo pojela zajedno sa hamburgerom/pizzom i tako se najela fino, ali ostala i bez karmina 😂 Ono što sam primijetila jeste to da puno duže traje, ali i ugodniji osjećaj na usnama imate ukoliko ga nanesete u jednom sloju. Sa dva sloja ili više premaza, ruž više zateže usne, dosta djeluje suho i stvaraju se neke grudvice, koje znaju biti neugodne. Zato držite se jednog sloja, jer je sasvim dovoljan, obzirom da je pigmentacija savršena i ravnomjerno se nanosi.

Alyssa je nijansa koja je "friško" izašla na tržište kada sam je naručila. Također smeđa nijansa, ali ovoga puta dosta svjetlija, nude nijansa, sa rozim podtonom. Riječ je o ružu koji je nastao u suradnji sa poznatom blogericom Kathleen Lights. Kolekciju je još uvijek dostupna i  možete je pogledati OVDJE. Za razliku od Beeper, ova nijansa spada u kategoriju Ultra Satin Lip. Nekoliko minuta nakon aplikacije zaista daje tu satinsku završnicu, no ja bih ipak rekla da se nakon izvjesnog vremena nošenja (1-2 sata) pretvori u mat  ruž, što meni nikako ne smeta. Definitvno je lakši na usnama, ne zateže puno ni ako stavite dva sloja. Trajnost mu je i više nego dobra ukoliko samo pijete, dok jelo neće izdržati, dakle po trajnosti za trun je slabiji od Beeper-a. Teksturom je gušći, ali i sam aplikator uzima manje proizvoda. Pigmentacija mu je također perfektna, lako se razmazuje, odlično i ravnomjerno prijanja na usne.


Ako bih trebala usporediti ova dva ruža, rekla bih da je Beeper moj mezimac, i jedan od najdražih ruževa ikad, međutim ukoliko vi ne volite taj suhlji osjećaj na usnama i zatezanje, onda svakako preskočite njihovu matt kolekciju i naručite nešto iz satin kolekcije. U suprotnom Beeper ne preskačite, dobiti ćete dosta pohvala za njega, govorim vam iz ličnog iskustva, jer niti za jedna ruž nisam dobila toliko komplimenata i pitanja o kojem ružu je riječ, kao za ovaj. Sve u svemu, svjetska slava koja prati ove ruževe nije bez razloga. Odlično trajanje, uz odličnu cijenu i izbor nijansi savršena su kombinacija. Šteta je samo što se ne mogu kupiti u drogerijama ili nekim barem odabranim prodavnicama, nego isključivo on line, no što je tu je. Ja sam već napravila svoju WL za narednu kupovinu, sada je red na vas :)

Nadama se da vam se dopala recenzija i da ste uživale u čitanju. Ljub,ljub M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Hajd ih ne pozeli... Sudeci prema swatchu, Alyssa je moja boja! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam prezadovoljna.. u onim situacijama kada ne znam koju bih boju stavila na lice, uvijek posezem za alyssa ona mi je nekako "igra na sigurno" a s druge strane znam da ce uz svaki look prelijepo izgledati.

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe