DISCOVERED AND FELL IN LOVE/ 2016

siječnja 19, 2017

Rubrika koja se pojavljuje jednom godišnje na mom kanalu, ali jedna od najčitanijih jeste upravo ova o kojoj danas pišem- Discovered and fell in love. Krajem svake godine, ili početkom nove, svi sumiramo utiske, pokušavamo izdvojiti najbolje dane, trenutke sreće koje nam je prethodna godina donijela. U tom duhu kao zaljubljenica u kozmetiku osvrnem se uvijek na godinu iza mene da vidim šta sam to novo otkrila, koji proizvodi su bili moji favoriti, čemu sam se to vraćala iznova i iznova tokom godine. Stoga vam danas predstavljam mojih top 10 proizvoda koje sam otkrila u 2016 godini. Moram naglasiti da ovi proizvodi ne moraju nužno biti proizvodi koji su izašli na tržište u 2016 godini, nego su to proizvodi koje sam ja otkrila u toj godini. Koje su to moje mezimice 2016te saznajte u nastavku posta :)


10. QUEEN ODELIA HAND CREAM

Queen Odelia je brend koji sam imala priliku isprobati još početkom 2016 godine kada su na moju adresu stigla čak tri proizvoda ovog brenda: losion, krema za stopala i krema za ruke. Svi proizvodi pokupili su moju naklonost, no krema za ruke je ipak moja mezimica. Prelijepi neobični miris, brzo upijanje i ono najvažnije hranjenje kože definitivno su doprinijeli da se ova krema nađe u ovoj skupini. Queen Odelia je pa slobodno mogu reći luksuzni brend obzirom da za ovu kremu trebate izdvojiti 18$ što nije mala svota, no za razmaziti sebe zaista vrijedi. Ukoliko imate izrazito problematičnu i jako suhu i ispucalu kožu nisam sigurna da li će vam ova krema odgovarati, no za sve one koji kao i ja imaju blago suhu kožu ili samo žele dodatno njegovati kožu, onda je ovo prava krema. Detaljniju recenziju možete pronaći OVDJE


9. CATRICE HD LIQUID COVERAGE PUDER

Velika prašina digla se za ovim puderom i sa sobom donijela mnogo pozitivnih dojmova. Djevojke su ga naprosto zavoljele na prvu. Kada se prašina slegla, isplivale su i neke negativne recenzije. Što se mene lično tiče, ovaj puder sasvim solidno zadovoljava moje potrebe, kao masnokožca, ako uz to uzmemo u obzir i njegovu cijenu, onda ovaj puder zasigurno zaslužuje titulu najpoznatijeg drogerijskog pudera koji se pojavio u 2016toj. Lijepo ste stapa s kožom, prekriva nepravilnosti, pakovanje mu je i više nego odlično. No obzirom da puder ima i malo svojih mana, našao se na devetom mjestu moje liste, a o njemu ćete uskoro moći i detaljnije čitati na blogu.


8. COLLISTAR CREMA CAREZZA DELL' AMORE - LOSION ZA TIJELO

Iako sam ga tek krajem godine otkrila, tačnije dobila na predivnom Collistar eventu, koji je organizovan za nas blogerice, ovaj losion me je naprosto očarao svojim mirisom, ali i njegom. Brzo se upija u kožu, hrani je, a vaše tijelo će mirisati prelijepo. I ne samo tijelo, nego i cijela soba, čak i satima nakon nanošenja. Toliko sam se zaljubila u ovaj miris, da naprosto neću moći odoljeti a da ne kupim i parfem (o da, da, ima i parfem).. Obzirom da je riječ o Collistar-u naravno i cijena mu je nešto malo veća, no na ovakvu stvarčicu ne bih žalila izdvojiti novac. Uskoro ćete i o njemu detaljnije moći čitati na blogu.


7. DELIA CREATOR - SERUM ZA BRZI RAST TREPAVICA I OBRVA

Trebaju vam velike trepavice? Ne volite umjetne trepavice, a nemate novca za nadogradnju? Delia ima u ponudi tretman koji može vaše trepavice povećati u samo dvije sedmice. Iskreno, ja im nisam vjerovala, dok se nisam uvjerila sopstvenim očima, na sopstvenim trepavicama 😂😂😂😂. Tretman sam nanosila i na donje i na gornje trepavice i već kroz par dana vidjela rezultat. Ono što moram naglasiti jeste to da ništa nije trajno, pa ni ovo. Ukoliko prestanete sa tretmanom, i efekat oslabi, pa se vraćate na staro. Na obrve ga nisam nanosila, jer mi na tom području ni nove ni duže dlačice hvala Bogu nisu potrebne :) No sve u svemu jedan zanimljiv proizvod, jedini ove vrste koji sam do sada probala, a uz to i radio je svoj posao :)


6. MAKE UP REVOLUTION FLAWELESS MATTE PALETA

Prije nego što bilo šta kažem o ovoj paleti moram naglasiti da nisam "peksin" i da je ovo čista paleta, međutim noć prije slikanja obrisala sam je vlažnom maramicom nakon upotrebe, koja je ostavila čudne bijele tragove, koji odaju dojam prljave palete. Nažalost tek sada sam uočila to, a noć je pala, novo slikanje ne dolazi u obzir. Da se sada vratim na paletu. Prije nekoliko dana objavila sam na instagramu sliku ove paletice i mnoge od vas su ostale iznenađene koliko sam puno sjena dotakla pan i tada sam shvatila da ova paleta mora zauzeti svoje mjesto u ovoj rubrici. Istina je da je volim, i da sam je zasigurno najviše od svih paleta koristila. Razlog je vjerovatno u tome što su sve sjene matt, a pored toga su kvalitetne. U skoro svakom looku se nadje neka boja iz ove palete koja se baš savršeno uklapa. Recenziju palete možete pogledati OVDJE.


5. THE ESTEE EDIT I BENEFIT POREFESSIONAL PRIMERI

Ove godine sam magistrirala, proslavila svoj 26 rođendan i dobila proširene pore ili bar priznala sebi da ih imam 😂😂.. Srećom ove godine sam pronašla i ova dva proizvoda koji su moje mukice koliko toliko skratili. Oba proizvoda zaista lijepo zaglade kožu, popune pore, donekle i brišu bore (nije samo zbog rime, fakat rade). Ako bih trebala da biram koji je bolji, rekla bih da je za dlaku, ali zaista za dlaku Estee bolji i praktičniji obzirom da dolazi u sticku. Prošle godine sam ih otkrila, a ove ću nadam se kupiti bar jedan od njih u full size pakovanju, jer vrijede svake markice :)


4. COLOUR POP TEČNI RUŽEVI

O njima smo čitali i gledali dosta videa, a onda sam ih i ja najzad početkom ljeta dobila zahvaljujući Dođoški, da bi kroz mjesec ili dva bili dostupni svima, jer Colour pop od sada ima internacijonalno slanje :) Ja sam se odlučila za najpoznatiju nijansu Beeper i Alyssa, nijansu koja je tada friško izašla na tržište i nisam se pokajala, mada mi je Beeper draža i ubjedljivo najhvaljeniji karmin iz moje kolekcije. Mislim da nema osobe iz mog kruga ljudi, koja me nije pitala koji ruž nosim i gdje ga može nabaviti. Tačno je da su suhi, tačno je da je i Alyssa ugodnija na usnama, no nakon višestrukog nošenja moram da kažem da su se ovi ruževi pokazali najboljim i najugodnijim ako ih naneste u jednom sloju, a budući da imaju luduu pigmentaciju jedan sloj je sasvim dovoljan. Detaljniji prikaz i recenziju pogledajte OVDJE


3. ČISTO ARGANOVO ULJE

Došli smo i do top 3 proizvoda, a tu se definitivno moralo naći tekuće zlato- arganovo ulje. Možda bi završilo i na samom vrhu, da ga nisam kupila pred kraj same 2016te. No i u tih nekoliko dana korištenja, jasno mi je dalo do znanja da mora ići na sami vrh liste. Čisto arganovo ulje, nerafinisano, rijetkost je, teško se pronalazi i prava je blagodat jer kao takvo zadržava sva svojstva ulja. Srećom ja sam ga uspjela naći. Koristim ga za kosu, ali i lice, dvije do tri kapljice. Kosa kao da nije moja od kada ga koristim, lepršava je, lagana, ne petlja se. Kako djeluje na lice ne mogu vam reći obzirom da ga nisam dovoljno testirala.
Vjerovatno će mnogi reći kako griješim što ovo ulje držim u prozirnoj bočici, no ne brinite, obložim ja bočicu folijom i držim na jako tamnom mjestu. Ukoliko vam se ikada ukaže prilika da kupite čisto arganovo ulje ne propuštajte je,jer ulje koje je fabrički pakovano ni izbliza nije kao ovo. Istina da ima jako čudan miris, možda bi nekome moglo biti i prejako, no ako treba da biram između kvalitetnog i mirisnog ulja, uvijek stavljam kvalitet ispred.


2. AVON PLANET SPA TREASURES OF THE DESERT

Djevojke koje me redovno prate, možda su već pomislile kako je moguće da se naredni proizvod ne pronađe u ovoj skupini. No ne brinite, on je morao ići na sami vrh liste, Toliko hvaljen i voljen Avon planet spa piling, koji ja koristim kao gel za umivanje, došao je kao pravo osvježenje mojoj koži, nakon silnih jakih gelova, koje sam koristila kako bih se riješila masne kože. Iz nekog razloga čini moju kožu prirodno blistavom, uravnoteženom, ne izaziva iritacije. Iako me nije riješio masne kože, kada nakon cijelodnevnog nošenja šminke, lice očistim ovim pilingom imam osjećaj da moja koža može govoriti, vrištala bi "hvala ti do neba na ovom pilingu". Iz rog razloga, do sada sam potrošila 4-5 pakovanja, a brojka obnovljenih kupovina se sigurno nastavlja. Cijena mu je zaista sitnica za ono što radi, a tek njegov miris, pravi pravcati zavodljivi orijent. I o njemu sam pisala pa detalje možete pročitait OVDJE.


1. AFRODITA GEL POSLIJE DEPILACIJE

Postoji li neko od vas ko čita moj blog, a još nije čuo za čudnovati gel iz Afrodita radionice. Na samom tronu mojih favorita 2016 godine bez razmišljanja našao se proizvod koji je spasio moje noge, moje živce i ljeto 2016. Detaljnije objašnjenje mog velikog problema, kao i način na koje mi je ovaj gel pomogao možete pročitati u OVOM postu. Ove godine je ovaj gel doživio i redizajn pakovanja, pa ga od sada možete kupiti u ovoj modernijoj varijanti. "Final must have step", za mene je zaista must have i po nekoliko dana nakon depilacije.






Ukoliko ste prvi puta na ovom blogu, i želite vidjeti koji će me to proizvodi očarati, a koji razočarati u 2017 godini, onda kliknite LIKE  na mojoj fb stranici ili me zapratite na instagramu @make_up_judge. Sretan nam nastavak 2017te sa brdom noviteta i proizvoda koji će se naći u ovoj rubrici naredne godine :) M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Meni Delia tretman nije nista pomogao pa sam odustala od njega ali ga imam jos i mozda pokusam ponovo. Smijesna si paleta super izgleda i ne znam ko bi ti zamjerio na ovim skoro nevidljivim tragovima maramice. Neko se i ne potrudi ocistiti vec slika onako prljavo bljeh 😣

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je tretman zaista super, nanosila sam ga svaku noc, ono kao nocna njega. Efekt se najvise vidi na donjim trepavicama. Jedina mana je ta sto kad prestanes koristiti nestanu i trepavice heeheheh..
      Joj nema mi nista gadnije nego to vidjeti.. Brate mili to ide na lice, na oci kako neko moze ne ocistiti to. Ne radi se samo o lijepom izgledu fotografije nego o higijeni, al ista se moze svako svoje zna :)

      Izbriši
  2. Trenutno koristim ovu kremu za ruke, odlicna je, i predivno mirise.
    A danas sam bas bila u dm-u i gledala ovaj Catrice puder, gledam ga u stvari vec dugo, medjutim, nisam se usudila kupiti, nakon sto sam isprobala tester, def.nije za moju suhu kozu lica. :( Ovaj Delia serum mi bas izgleda primamljivo, koliko kosta? :) :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja mislim da ovaj puder nije za suhu kozu preskoci ga.. Cijenu ti za Delia serim provjerim ali ne bi trebao biti narocito skup, moja procjena do 10tak km..

      Izbriši
  3. Nedavno sam isprobala catrice puder posto su svi pricali koliko je dobar i stvarno sam poprilicno zadovoljna, a uz to mur paleta mi je isto jedna od omiljenih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo isto misljenje o proizvodima sa liste.. Hvala na citanjuu :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe