ESSENCE/ MATT MATT MATT KOLEKCIJA RUŽEVA

siječnja 17, 2017

Više nisam sigurna da li su proizvodi za usne o kojima danas pišem dio kolekcije proljeće/ljeto ili jesen/zima, obzirom da sam uzorke dobila relativno brzo jedan za drugim, no to nije ni bitno, jer ih još uvijek možete naći na policama skoro svih Essence stalaka u drogerijama. Riječ "matt" protekle godine donosila je vrtoglave zarade mnogim proizvođačima. Na tu riječ priznajem pada i ja, i to skoro pa uvijek. No šta se desi kada jedan proizvod u nazivu nosi "matt matt matt"? 


Naziv toliko zvuči fenomenalno, da sam već kada sam u najavi vidjela ove proizvode bila odlučna da ću ih probati (jer to je zaboga "matt matt matt").  Ova kolekcija se sastoji od klasičnih ruževa i sjajeva za usne. Koliko sam uspjela da nađem na netu, ruževe možete naći u 7 nijansi, a sjajeve u 5.


Ono što vas, sigurna sam, najviše bode u oči jeste nepovezanost vrste proizvoda (dakle sjaj za usne) i samog naziva (matt matt matt). Da li je moguće da sjaj bude matt? Ako mene pitate, onda definitivno nije moguće il je matt tečni ruž ili je sjaj. Totalno nespojiva kombinacija, jer ono što ih razlikuje jeste završnica. No iz nekog razloga iz Essence tima su odlučili pomiješati kruške i jabuke, a kako je ispalo?
Ukoliko bih pokušala da shvatim ovaj koncept onda bih razloge mogla pronaći u teksturi, obzirom da su ovi sjajevi u pakovanju dosta gusti, djeluju jako suhi i na pogled zaista matt. Međutim prilikom alikacije priča se mijena, te iz tog čvrstog matt stanja, tekstura se pretvara u sjajnu kremastu. Sve što duže budu na usnama, vjerovatno zbog toplote usana, prelaze u rjeđu teksturu, odnosno poprime teksturu i izgled sjajeva. Ono čime ćete se oduševiti ako ove proizvode budete posmarali kao sjajeve jeste njihova odlična pigmentacija. No definitivno će vas razočarati miris, koji je prejak, umjetan, jeftin i pomalo nepodnošljiv. Sreća, prilikom aplikacije se ne osjeti.
Na pakovanju piše kako je riječ o dugotrajnom sjaju, s čime se ne mogu složiti, obzirom da ne izdrže ni približno dugo kao matt ruževi, no ako ih uporedim sa sjajevima onda mogu da kažem da imaju solidnu dugotrajnost. Piće i jelo neće izdržati.



Samo pakovanje je klasično tuba, sa solidnim aplikatorom. Nešto slično smo već viđali kod Essence, no po meni sasvim ok i solidno. Tuba sadrži količinu od 5 ml i imate 24 mjeseca da ga potrošite. 
Meni su stigle dvije nijanse: 01 La Vie est Belle i 03 Girl of Today.
01 La Vie est Belle je najsvijetlija nijansa, prava baby roza, koju sam samo slikala za potrebe pisanja ovog posta, jer sam je u jednom od prijašnjih darivanja pokonila jednoj od vas. Iako sam izgarala od želje da probam ove proizvode, znala sam da baby roze nijanse nikako nisu za mene i moje blijedo lice, te sam je odvojila sa strane i odlučila pokloniti vama. Za razliku od nje, 03 Girl of Today je totalno moja nijansa, tamno prljavo roza sa crvenim podtonom. Odlično ide sama na usne ili u kombinaciji sa nekim ružem slične nijanse. Ono što bih savjetovala jeste da prije aplikacije ovog sjaja usne obrubite olovkom, jer ima tendenciju da klizi i razlijeva se sa usana, što nije ništa neuobičajeno ako opet ovaj proizvod posmatramo kao sjaj.
Cijena ovih sjajeva je 4,85 KM.



S druge strane, u istoj kolekciji istog naziva našli su se i klasični ruževi. Zbog prilično neočekivanog susreta sa sjajevima, ruževe sam ostavila po strani i tek nedavno im dala šansu. Odmah ću da kažem, šteta!! 
Iako i ovi ruževi noste naziv "matt matt matt" moram priznati daleko su od tog trostrukog matt, prije bih rekla velvet matt. Dovoljno su kremasti da vas neće zatezati niti svarati neugodni suhi osjećaj na usnama, pa sve vi koje ste do sada izbjegavale matt ruževe zobg suhoće, dajte šansu ovima, mogli bi vam se dopasti. Što ih duže nosite boja polako blijedi, a oni postaju suhlji, no bez problema možete nabaciti još jedan sloj ruža i tako mu vrati "vlažnost". Dolaze dakle u klasično pakovanju od 3,8 g. Pakovanje ima providnjikavi poklopac koji je presvučen sličnom bojom kao i ruž, što smatram da je super, jer tako do zabune neće doći.




I ovih ruževa sam dobija dvije nijanse: 02 Perfect Match i 07 Purple Power
Nijansa 02 je jedna od najdivnijih nijansi koju posjedujem. Riječ je o prelijepoj nude nijansi sa blagim rozim podtonom, koja se skoro pa savršeno ukpala u svaki look. Ovo je jedna od nijansi za kojom ćete uvijek posezati u danima kada vam je potrebno da na brzinu stavite ruž na usne, a da izgledate lijepo. 
Nijansa 07 je prava svjetlija ljubičasta nijansa. Ono što moram naglasiti jeste da se ovaj ruž ravnomjerno nanosi na usne, što je rijetkost kada su u pitanju ovako tamnije nijanse ruževa drogerijskog ranga. Idealan je za noćne lookove, gdje želite istaknuti vaše usne, no one odvažnije će ga voljeti i u dnevnim varijantama.
Cijena ovih ruževa, baš kao i sjajeva je 4,85 KM.




xoxo, Vaša M.

You Might Also Like

9 komentari

  1. Imam sjajilo u nijansi 01. Nosim ga u kombinaciji sa Essence olovkom za usne pa mi duze traje. Meni se svida ali ja opcenito volim sjajila za usne. Planiram kupiti jos koji.
    Ruz imam u nijansi 04. Jedina nijansa koju nemam u svojoj kolekciji mat ruzeva. Ostale nijanse su isto lijepe ali imam dosta slicnih nijansi i nema potrebe da kupujem jos,ma kako oni dobri i povoljni bili.
    Sve u svemu- ja zadovoljna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo isto misljenje o ovim proizvodima :)

      Izbriši
  2. Imam oba ova sjaja, svijetliji mi nikako ne odgovara, dok je ovaj tamniji fenomenalan. <3 :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svijetlija ce tesko kome i odgovarati, mozda ipak u ljetnim danima kad ne budemo svim ovako bijeli ko aveti hehahaha :*

      Izbriši
  3. Obožavam njihove matt matt ruževe, sjajila nisam isprobala no iskreno nisu me baš nešto ni privlačili :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukoliko ne volis sjajeve onda ove preskoci, bolje je za taj novac kupiti jos neki ruz heheheh

      Izbriši
  4. Fotke su ti vrh! Nešto sam izbegavala da probam te sjajeve jer ne volim baš proizvode koji spajaju nespojivo ali možda im i pružim priliku :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odgovori
    1. ne znam zaista obzirom da sastav nema na pakovanju bas sada sam provjerila. Izvinjavam se na nesto kasnijem odgovoru tek sada sam vidjela da sam ga sluajno preskocila.

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe