EYE CONTOURING/ ESSENCE/ CATRICE

siječnja 29, 2017

 Konturiranje lica već je uveliko zavladalo, mnogi su ga i savladali, mnogi su pomjerili granice normalnog kada je u pitanju konturisanje, no bilo kako bilo konturisanje više nije nepoznato. No proizvodi za konturisanje očiju  i nisu tako česta pojava, pa su mi tri proizvoda o kojima danas pišem zagolicala maštu kada sam ih ugledala i naravno nisam odolila ne probati ih.


Proizvod koji je treba u potpunosti zasluženo naći svoje mjesto među favoritima godine, obzirom na to koliko sam ga koristila, no igrom slučaja i mojom greškom nije se našao u toj klapici je Essence mini duo set sjena za konturisanje, punog naziva Essence Contouring eyeshadow set. Pakovanje je plastično, klasično za Essence i sadrži dvije sjene, fizički odvojene pregradicom, što smatram velikim plusem, jer ne volim kada mi se sjene stapaju jedna sa drugom.
Obzirom da je riječ o setu za konturiranje, svjetlija blijedo roza sjena predstavlja highlighter, a tamnija koja je moj favorit, hladna taupe nijansa ljubičastog podtona, je contour. Obje nijanse u ovom setu su apsolutno matt. Iako volim da se igram sa šminkom, ponekad postoje dani kada za to zaista nemam vremena, ili naprosto nemam volje, i tada iznalazim najlakša i najbrža rješenja za šminkanje. Mnogi će reći da je u takvim situacijama dovoljno nabaciti maskaru i to je to. S njima bih se složila, sve dok nisam probala ovaj set i uvjerila se da za svega minut do dva možete imati i lijepo našminkane oči, bez i malo truda. Prosto je toliko jednostavno da se i ja, iako sam dotakla pan obje nijanse (da, da toliko četo ovaj duo koristim) uvijek iznova iznenadim. Tamniju sjenu stavim u pregib kapka, svjetliju u unutrašnji kut oka, četkicom za blendanje malo to izblendam (obzirom da nijanse nisu jake)  i spremna sam za izlazak. Jednostavno da jednostavnije ne može biti, a dobijem pregršt lijepih komentara čak i od ljudi za koje znam da ne obraćaju puno pažnje na šminku. Za tamnijom nijansom znam često posegnuti i kada radim nešto zahtjevnije look-ove.. Čak su i sve moje drugarice toliko oduševljene ovom tamnijom nijansom da većina njih u svom nesiseru ima baš ovaj set. 

Za dane kada znam da ću duže vremena provesti van kuće i da mi je potrebna nešto jača i otpornija šminka, prije nanošenja ovih nijansi posegnem za kremastom olovkom iz iste ove kolekcije- Essence Contouring eye pencil. Baš kao i sjene, i olovka je dvostana i sadrži contour i highlight nijanse. Ove kremaste nijanse mi posluže kao baza, a i čine cijeli look intenzivnijim i izdržljivijim. Tamnija nijansa se u ovoj olovci prava blijedo smeđa, dok svjetlija nijansa sadrži shimmer pa je odlična za dio ispod obrva.



I u Catrice asortimanu možete pronaći također jednu paleticu za konturisanje, no ovoga puta riječ je o višefunkcijonalnom proizvodu, obzirom da se sjene iz ove palete mogu korisiti i za oči i za obrve. Jaaako, jako volim ovakvu vrstu proizvoda, travel friendly definitivno. Paletica dolazi također u plastičnom pakovanju koje djeluje izuzetno čvrsto i za plastično pakovanje malo teže, a otvara se sa lijeve strane.
Unutar same paletice možete naći 4 nijanse, od kojih su tri kvadratne matt i jedna pravougaona shimmer nijansa koja i služi kao highlighter. Kada sam već kod ove nijanse, moram priznati da je riječ o zaista lijepoj nijansi, koja bi se mogla pokazati kao odličaj highlighter i za lice, no još uvijek je nisam probala na tom dijelu. Nanosila sam je na dio ispod obrva i zaista je bila odlična. 
Najsvjetlija matt nijansa je jako slična nijansi iz Essence seta, i to je jedna od onih svijetlih nijansi koju bi trebala svaka paletica da ima, jer uvijek dobro dođu, zar ne? Ostale dvije tamnije smeđe nijanse poslužiti će vam u svrhu sjene za oči ili obrve. Meni lično više odgovara najtamnija nijansa za obrve i koristim je svakodnevno. Crnokose djevojke i one sa izrazito tamnim obrvama u ovom setu definitivno neće naći nijansu koja bi odgovarala njihovim obrvama.


Ukoliko nijanse koristite kao sjene za oči, onda možete kreirati zaista lijepi smeđi look koji odgovara većini djevojaka, prirodno naglašava ljepotu očiju, otvara oči. Iako je izbor sužen samo na četiri nijanse možete kreirati i jači i slabiji look, zavisno za kakvu vam priliku treba. Na slici ispod ne znam da li ćete primijetiti swatch druge nijanse po redu obzirom da je skoro pa identična mojoj koži, no swatch je tu vjerujte mi :)


Koncept konturisanja očiju nije ni približno ono što je konturisanje lica, vjerovatno iz razloga jer se njime stvara prirodan izgled (stoga i ove palete imaju većinom smeđe tonove), a mnoge od nas u rijetkim prilikama žele minimalno naglašene oči. No s druge strane smeđi tonovi mnogima zaista lijepo pristaju  obzirom da su prirodni, lijepo se stapaju sa kožom, a velike greške nisu vidljive kao prilikom korištenja intenzivnijih nijansi. Smeđa je bar po meni, igra na sigurno. Svakako sva tri proizvoda iz ovog posta imaju moju preporuku, no ako bih morala izdvojiti samo jedan onda bi to definitivno bio Essence duo set sjena. Naprosto sam zaljubljena u tu contour nijansu. Dovoljno vam govori činjenica da uskoro idem po novo pakovanje :)



Hvala vam na čitanju dame moje.. Ljubac do narednog posta :) M.

*Post sadrži PR proizvode

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe