FARMASI/ VFX PRO CAMERA READY PUDER (sve nijanse)

veljače 14, 2017

Početkom ovog mjeseca ljubavi, na naše tržište je izašao još jedan novitet u svijetu pudera. Dolazi iz Farmasija  i riječ je o VFX pro Camera Ready puderu. Najbolji prijatelj vaših selfija.. #nofilter postaje stvarnost.. Besprijekorna, glatka koža.. Samo su neki od opisa kojima se želi dočarati snaga i namjena ovog pudera. Već na prvu bez sumnje jasno vam je da je riječ o puderu ovog vremena, vremena selfie slika i fotografija, koje su postale naša svakodnevnica zahvaljujući društvenim mrežama.


Puder dolazi u laganoj staklenoj bočici sa plastičnom pumpicom. Ako mene pitate ovakva pakovanja su mi najdraža, higijenski su najprihvatljivija, i laka za doziranje proizvoda. Sam izgled bočice je profinjen, bez suviše teksta, čisto, providno pakovanje gdje možete svaki tren vidjeti koliko pudera vam je ostalo. Veliki, ali zaista veliku plus za to, jer niko od nas ne želi na pola mazanja na licu, da shvati da pudera više nema.


Tekstura pudera je srednje do gusta, ali zaista lako razmaziva, bilo da to činite četkicom ili beauty spužvicom. U pogledu samih nijansi izbor vam nije velik. Puder dolazi u svega tri nijanse, i kako je puder rađen isključivo za Farmasi Adriatic ne sadrži neke izrazito tamne nijanse. 02 Natrual Beige i 03 Dark Beige nijanse jako su slične (možete vidjeti i na slici swatcha), no razlika je u podtonu. Natural beige mogla bi odgovarati većini djevojaka, naročito onim sa neutralnim podtonom kože. 03 Dark beige je nijasna više toplijeg podtona, pa sa njom oprezno, većini bi mogla odgovarati u ljetnim danima kada dobijemo malo boje od sunca. Ukoliko ste pak svijetle puti, onda bi vaš izbor trebala biti nijansa 01 Vanilla, koja bi zaista mogla odgovarati većini žena, no ne i onim poput mene koje su izrazito svijetle puti. Naime nijansa je nosiva, uz malo više truda oko blendanja, meni se fino stopi i sjedini sa kožom, mada bi još jedna nijansa za trun svjetlija bila totalna idila, no što je tu je.


Glavna karakteristika ovog pudera kako navode iz Farmasija jeste efekt retuširanja, te besprijekorno gladak ten spreman za svaki foto objektiv, od selfija do profesionalnih fotografija.
Četiri su tajna ovog pudera:

1.  foto filer tehnologiji koja se zasniva na posebnim gel- česticama čija je uloga da omekšaju crte lica, brišu manje bore i ujednačavaju ten. Iz Farmasija navode da se zahvaljujući ovome dobije tzv. soft fokus izgled unaprijed retuširane kože. U pogledu ovoga bih se mogla složiti. Zaista nakon nanošenja pudera vidite kako su vam crte lica omekšane, lice blago "ispeglano", no nisam sigurna da li je ova tehnologija dovoljno jaka da vam izbriše bore, jer na sreću još ih nemam. Od svih pudera koje sam do sada koristila, niti jedan nije davao ovakav efekt, kao da zaista uživo gledam djelo "soft fokusa". Nakon višesatnog nošenja, kada puder fino legne na kožu i sjedini se, taj efekt moram priznati nestaje, zato fotografije uradite odmah nakon nanošenja :).

2. Full coverage ili visoka pokrivna moć, bez osjećaja maske trebala bih biti druga tajna ovog pudera. Iskrena da budem, moje upalne crvene bobuljice, kao i crvenilo od alergije ovaj puder nije mogao prekriti, no bez brige sitne nepravilnosti na vašoj koži lijepo prekriva. Prije bih, dakle, rekla da je riječ o puderu srednje prekrivne moći, koji je nadogradiv, pa možda nakon drugog sloja i uspijete dodatno prekriti neke nepravilnosti. Puder je zaista lagan na koži, ne osjetite njegovu težinu ni nakon višesatnog nošenja, što je zaista za pohvalu, jer mi je na prvu ovaj puder ostavljao dojam težine, obzirom da je ovo puder za korištenje ispred foto objektiva, a znamo da šminka u tu svrhu zna biti itekako teška.

3. Light reflection- pigmenti hvataju i prelamaju svjetlost oživljavajući kožu i dajući joj zdrav, hidriran i dugotrajno besprijekoran ten. Ovdje ne bih imala puno toga da kažem, osim u pogledu dugotrajnosti. Na koži izdrži 5-6 sati, no ukoliko ga setujete trajnost će mu biti nešto duža.

4. Matte finish- ono što će prvo zapasti za oko svima nama. Ukoliko imate masnu kožu, matt je vjerujem prva riječ na koju se svi "pecamo", dok će djevojke/žene sa suhom kožom biti skeptične. I da, ovaj puder zaista ima laganu matt završnicu te kao takav savršeno odgovara svima sa masnom kožom. Ukoliko pak imate suhu kožu, ovo nije puder za vas, jer će vam istaknuti, pa čak možda i dodatno naglasiti sve suhe i dehidrirane dijelove. Iako ne djeluje presuh prilikom nanošenja, ipak je pravi neprijatelj suhih dijelova. U Farmasi ponudi ima dosta pudera za suhu kožu, pa je bolje u njih uložiti novac. Masnokožci  bi s druge strane mogli biti zadovoljni (samo oprez ako imate dehidriranih dijelova). Sa podlogom meni ovaj puder izdrži 4-5 sati bez prosijanog lica.


Sve u svemu dakle riječ je o jednom solidnom puderu namjenjenom za normalnu i masnu kožu lica, sa srednjom prekrivnom moći i trajanjem od 5-6 sati. Jako zanimljiv koncept krije se iza ovog pudera, gdje je u prvi plan stavljena svakodnevna fotografija i puder s druge strane kao pomoćnik u nastajanju lijepih fotografija koje ostaju kao trajna uspomena. Nisam neko ko se puno fotografiše, pa vam zaista ne mogu reći koliko je se ova tehnika pokazala dobrom ispred objektiva. Za ovaj puder izdvojiti ćete 25,95 KM po regulatnoj cijeni (u ternutnom katalogu puder je na promo cijeni od 12,95 KM).

*post sadrži PR proizvode. 
** zadržavam sva autorska prava na fotografije u ovom postu. Bilo kakva izmjena ili korištenje fotografija bez dozvole autora, smatrat će se kršenjem autorskih prava, što podliježe krivičnoj odgovornosti.

Do narednog čitanja, M.

You Might Also Like

20 komentari

  1. Sve nijanse mi izgledaju pretamno za mene.Realno mi je preskup za puder koji je solidan jer solidnih pudera puna drogerija po nekoj nizoj cjeni.Da postoji veci izbor nijansi sigurno bi ga probala iz znatizelje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obzirom da je puder rađen za ovo podrucje zaista fali jedna jos svjetlija nijansa.. No i bez toga tri nijanse nikako nisu dovoljan broj za razne podtonove i nijanse kože ali eto, tkao je kako je, možda uvrste kasnije jos.. Sto se tice cijene 25 km je rang Max Factora, i ja se slazem s tobom, smatram da je mogla cijena biti malo niža, no srecom Farmasi proizvodi uvijek budu na akciji, tako da cijena do 15 KM je taman koliko bih ga ja i platila. Za punu cijenu je preskup. :)

      Izbriši
    2. Uvedene susboš dvije nijanse iiFarmasiIIkozmetika jejprirodna bez štetnih dodataka... takitdnemižežoneusporedivatiu sasostalimsa proizvođačim

      Izbriši
  2. Sve nijanse mi izgledaju pretamno za mene.Realno mi je preskup za puder koji je solidan jer solidnih pudera puna drogerija po nekoj nizoj cjeni.Da postoji veci izbor nijansi sigurno bi ga probala iz znatizelje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako mi se dopada sama ambalaza i izgled proizvoda, mada nisam sigurna da bih se opredelila za isti s obzirom da ne volim katalosku kupovinu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ambalaza je zaista prelijepa i za proizvod kataloske prodaje odlicna.. Meni je kataloska prodaja sasvim ok, no uvijek prije nego li narucim nesto pogledam recenzije na naetu, jer ponekad prikaz boja nije isti u stvarnosti i na papiru. Aposlutno razumijem i tebe, pa sam sigurna da i drogerije nude zaista dobar izbor pudera po ovoj cijeni :) :*

      Izbriši
  4. htjela sam ga naručiti, ali sad više nisam sigurna nakon ove recenzije.. strah me da bi mi i najsvjetlija nijansa bila pretamna :/
    ANETA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam izrazito blijeda, ne djeluje meni 01 narandžasto ili bas tamno, ono može proci, no definitivno bi mi legla jedan nijansa malo svjetlija, cisto kako ne bih morala blendati i ujednacavat lice i vrat. Farmasi je jedini koji u svojoj ponudi ima pudere koji su i meni presvijetli, pa se nadam da će ubaciti jos jednu takvu nijansu i za ovaj puder :)

      Izbriši
    2. Mozes li da mi kazes koji je to puder koji je i tebi presvetao? Posto sam ekstremno bela, nijedan puder koji sam kupila mi ne odgovara. Danas mi je stigao ovaj u nijansi Vanilla, mnogo je tamniji nego sto sam ocekivala..
      Hvala unapred :)

      Izbriši
    3. Puder se zove hydravite, najsvijetlija nijansa 21 fair.. nadam se da ce i tebi odgovarati.. :)

      Izbriši
    4. Probacu, hvala puno :)

      Izbriši
    5. nema na cemu, nadam se da ce ti se dopasti :)

      Izbriši
  5. Meni odgovara 01 jer ja baš imam svetli ten. Sve pohvale za ovaj puder!

    OdgovoriIzbriši
  6. Da li oksidira na masnom licu? Poludih sa puderima od kojih mjenjam boju kao kameleon ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da malo oksidira, ne pretjerano, ali kroz vrijeme primjeti se blga razlika u boji.Slazem se tesko je naci puder koji ne oksidira

      Izbriši
    2. Mozes li mi predloziti neki puder koji ne oksidira a da ima bas svijetlu nijansu?

      Izbriši
    3. Sorry sto tek odgovaram.. Tvoj komentar mi je promaknuo.. Mozda da probas Catrice HD liquid coverage on zaista ima svijetlih nijansi a oksidiranje je minimalno.

      Izbriši
  7. Farmasi je uveo još dvije nijanse Vfx pudera

    OdgovoriIzbriši
  8. Pozdrav,htela sam da pitam koji je,puder dobar,trenutno,koristim iz avon extralasting nijansa medium beige,ali mnogo mi je,tamniji,hocu malo svetliji....i da ne ostavlja tragove na košulji....

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe