TOO FACED/CHRISTMAS IN NEW YORK (+SHADOW INSURANCE, BETTER THAN SEX, MELTED CHOCOLATE)

veljače 19, 2017

Zimski praznici su službeno iza nas. Police na kojima su do nedavno stajale praznične LE kolekcije raznih brendova, polako se prazne i njihova mjesta zauzimaju posve nove kolekcije s kojima idemo polako u susret sunčanim danima i proljeću. Ta činjenica me zaista veseli, no s druge strane moram priznati da će mi faliti sva ta zimska atmosfera, ukrasi, blještavilo i slatke stvarčice. Među tim slatkim stvarčicama u beauty svijetu našao se i proizvod o kojem vam danas pišem, u nadi da ćete ga uspjeti još uvijek naći na policama drogerija ili barem poručiti preko on line stranica, jer riječ je o jednom jako slatkom, ali limitiranom setu iz Too Faced radionice.


Christmas in New York naziv je preslatkog seta, koji sam kupila krajem godine u Parizu. Koliko sam dobro upratila set je izašao još  u novembru prošle godine, zajedno sa ostalim proizvodima i setovima kao dio praznične kolekcije Too Faced brenda. Too Faced je jedan od onih brendova koji pored kvalitete, svake godine nas obara s nogu i preslatkim pakovanjima, pa ni ova nije bila izuzetak.
Cijeli set dolazi u kutiji od debelog kvalitetnog kartona i apsolutno neodoljivo podsjeća na kućicu (u ovom slučaju tačnije slastičarnu) za lutkice o kakvoj smo oduvijek sanjale ili je čak pravile kada smo bile djevojčice. Baby plava i roza boja, tu su da aspolutno probude dijete u nama i uvedu nas u svijet djetinjstva, bezbrižnosti i igre. Cijelo pakovanje je toliko slatko, da bi bilo kakva riječ upropastila to, pa neka onda slike govore same za sebe (čitaj: uživo je pakovanje još ljepše, vjerujte mi na riječ)


Preslatki "Too Faced Chocolate shop" smješten na svima dobro poznatoj 5th avenue u New Yorku krije u sebi tri kultna proizvoda ovog brenda: Shadow Insurance podlogu za sjene, maskaru Better than sex i Melted chocolate tečni ruž za usne. Ova tri proizvoda su i razlog mog pisanja posta, obzirom da ih možete pronaći u prodaji u full size pakovanju, neovisno od ovog seta, pa ukoliko ste i zakasnile sa kupovinom cijelog seta, onda definitivno niste sa ovim proizvodima.


SHADOW INSURANCE jedan je od kultnih proizvoda iz To Faced radionice. Već dugi niz godine u prvom je sastavu na policama ovog brenda i to ne bez razloga. Svijetlo plava tubica sa zlatnim detaljima jednostavno mami poglede, a u sebi krije malo čudo za sjene i oči. Kremasta, pomalo vlažna tekstura u boji kože osigurati će da sjene traju zaista jako dugo na očima (s razlogom se zove shadow insurance). Iako navode trajanje od 24 sata, ne bih se usudila reći da li toliko dugo izdrži, no za neke potrebe od 7-8 sati sigurno hoće. Zbog nešto vlažnije teksture ja uvijek sačekam nekoliko sekundi nakon aplikacije da se podloga osuši i fino "sjedne" na kožu pa tek onda počinjem raditi look. Ovu podlogu će voljeti sve one djevojke koje imaju prošarane kapke sa sitnim venicama, jer zbog svoje boje, neutrališe sve nepravilnosti. Sjene se sa ovom podlogom definitivno ne pomijeraju, a glitteri i pigmenti odlično prianjaju za kožu. Uz sve to ovo je jedna od onih podloga koje će zasigurno povećati pigmentaciju svake vaše sjene, ali i omogućiti lako blendanje. Koristim je u svim onim prilikama kada želim biti apsolutno sigurna da će moj look na očima biti savršen od početka do kraja noći :)


BETTER THAN SEX ime je za No1 maskaru svih vremena. Već dugo vremena nalazi se na samom vrhu najprodavanijih maskara ikada i sigurna sam da je svaka zaljubljenica u šminku bar maštala o njoj. Zavoljele su je žene u cijelom svijetu, a od nedavno sam se tom krugu pridružila i ja :) Možda će vam biti interesantan podatak ako vam kažem da se ova maskara u arapskom svijetu prodaje pod nešto drugačijim "Better than love", no i tamo su žene lude za njom. Aplikator ove maskare je u obliku kruške (u sredini uzak a na vrhu i dnu širok), i moram priznati da nekako sam oblik aplikatora daje nadu da će maskara zaista dobro raditi posao.
Prilikom prvog nanošenja, doživjela sam razočarenje, očekivala sam puuno više, a dobila tako malo. Vodeći se onom da maskari nikada ne slutimo dok malo ne odstoji, sačekala sam 10tak dana nakon otvaranja i od tada ljubav cvate. Lijepo mi razdvoji trepavice, možda bolje nego i jedna druga maskara, dodatno ih izduži i naglasi. Apolutno mi je jasno zašto su žene poludjele za njom. Još uvijek ne mogu da kažem da je nadmašila moju voljenu L'oreal So couture, no zauzela je definitivno sami vrh. Jedina mana joj je što mi se nakon višesatnog nošenja (7-8 sati) malo preslika na unutrašni dio kapka i to joj jednostavno ne mogu tako lako oprostiti. Uzmite u obzir da ja imam izrazito masnu kožu, pa samim time i kapke, te mi je to generalno problem sa svakom maskarom (osim L'oreal).


TOO FACED MELTED tečni su ruž za usne u koje sam se zaljubila onog trena kada su izašli na tržište. Dolazi u različitim varijantama: metal, matt (koji ima drugačije pakovanje), chocolate, classic. Kada bi trebali da izaberete jednu nijansu ovih ruževa, sigurna sam da bi ste bili u velikoj dilemi, jer je izbor velik, a skoro sve nijanse su jako lijepe. Srećom, ja nisam imala mogućnost izbora, jer svaki set XMAS in NY sadrži jednu od najprodavanijih nijansi Melted Chocolate- Chocolate Milkshake. Spužvasti aplikator, matt završnica, kremasta tekstura, slatko pakovanje, uz pravi miris čokolade (da, da, miriše na čokoladu), definitivno su razlog zašto ovaj ruž svi tako vole. Ruž je zaista lagan na usnama, toliko da ga poslije izvjesnog vremena prestanete osjećati. Ja ga stavljam u kombinaciji sa olovkom za usne, jer na taj način imam lijepo uokvirene usne, što uz pomoć aplikatora ne mogu postići (do mene je nisam spretna). Jako volim ovaj ruž, nosim ga često, naročito u dnevnim varijantama, no baš kao i kod većine blogerica čije recenzije sam pogledala ili pročitala, i kod mene se ovaj ruž nekako nestaje u unutrašnjem dijelu usana, ostavljajući oštru bijelu liniju, nakon višesatnog nošenja, što može izgledati zaista ružno. Ana2cats je našla riješenje, tako što prije aplikacije ruž, nanese Too Faced primer za usne, međutim kako ga ja nemam, zaista nisam sigurna da li bi i kod mene djelovao. Ono što ja radim jeste da nakon nekoliko sati nošenja, lagano maramicom skinem nakupljeni sloj i ponovo nanesem ruž na usne. Ukoliko Too Faced poradi malo na poboljšanju formule, vjerujem da bi i ovaj proizvod mogao ući u grupu kultnih proizvoda ovog brenda.


CHOCOLATE SHOP PALETA

I za kraj proizvod koji je vjerovatno razlog zašto je većina kupila ovaj set, a riječ je o veliko paleti sjena i proizvoda za lice. Izvana prekrasna roza paleta u sebi krije zlatno/plavo pakovanje sa čak 21 sjenom, highlighterom, bronzerom i rumenilom. Pakovanje već na prvi pogled osvaja, mami i zavodi. Raspon boja je zaista po mom ukusu, kombinacija je to toplih i hladnih tonova, tamnih i svijetlih, mat, shimmer i glitter sjena. Zaista paleta koju će na prvu zavoljeti sve djevojke bilo da se profesionalno bave šminkanjem ili to rade iz uživanja.


U pogledu pigmentacije neke nijanse su zaista savršene i tu ponajviše mislim na one sa matt završnicom. Too Faced matt sjene su općenito jedno savršenstvo i rijetko kada ćete naići na promašaj, te me stoga nije ni začudilo kada sam opazila istu kvalitetu i kod ovih sjena, pa su tako Toffee Crunch, Cake Batter i Chocaholic moji favoriti ove palete. Od matt sjena jedino sam malo više očekivala od roze nijanse Raspberry Rose, koju ne krasi dobra pigmentacija.

Mora se priznati da su neke od sjena već viđene mnogo puta, poput svijetlih nijansi Dessert's On Me, Glaze ili Banana Date (duguljaste sjene u paleti), no ne zaboravite da baš te nijanse (ili njihove varijacije) potrebne su svakom looku, pa i ne čudi što su se iz Too Faced odlučili da im daju najviše prostora :) Pigmentacija ovih sjena nije na nekom zavidnom nivou izuzev Dessert's On  Me, no to meni ne predstavlja problem obzirom da ih stavljam na područje ispod obrva ili kutove oka, te mi kao takve slabije pigmentirane i odgovaraju. 


Zaljubljenice u glittere zasigurno će voljeti nijanse poput srebrene Sugar Balls ili ljubičaste Sugared Raisin koja je prava glitter bombica i nijanse za kojima na najviše posežem kada želim što više naglasiti oči. I nijansa Indulge spada u ovu skupinu, no njen glitter je nešto umjereniji prilikom aplikacije, no i dalje je riječ o zaista odlično pigmentiranoj zlatnoj nijansi, koja u kombinaciji sa Honey Dip ili Cookie Dough čini savršen zlatni look.. Kada smo kod zlatnih nijansi svakako treba spomenuti i prekrasnu nijansu Gingerdoodle koja je nešto između zlatne i boje šampanjca. Blink, blink :)

U donjem redu sigurna sam za oko će vam zapasti nijanse Mint Chip (zelena), te Jingle Berry (jarka ljubičasta). Kada je tek ova paletica izašla dugo se raspravljalo o tome da li su ove dvije nijanse, poput nijansi iz palete koju je Niki radila nedavno za Too Faced, no kasnije će se ispostaviti da nije riječ o istim nijansama, ali definitivno ipak jako sličnim. Ovo su jedine dvije nijanse za koje sam sigurna da neće biti mezimice svih, obzirom da je riječ o nešto smjelijim nijansama. koje se nose u izuzetnim prilikama, uz to moram naglasiti i činjenicu da je nijansa Jingle Berry po meni najlošija u ovoj paleti zbog zaista slabe pigmentacije i neravnomjernog nanošenja.


Paletica pored sjena za oči sadrži i tri izrazito kvalitetna i dobra proizvoda za lice. Tako je Inner Light prelijepi highlighter rozog odsjaja moj prvi izbor za highlighter, ali možda i najbolji proizvod u ovoj paletici. Dovoljno je upadljiv, no ne i prenapadan, te zbog svog rozog podtona idealan za sunčane dane koji nadam se uskoro nam stižu. Naprosto ljubav između ovog highlightera i mene sija :)
No ništa manje nije lijep i svima dobro poznati bronzer- Chocolate Soleil. Sjećam se prije neke dvije godine da je cijeli internet bio zatrpan slikama i recenzijama ovog bronzera, svi su ludili za njime, a onda je se ta prašina vremenom malo slegla. Na njega sam i ja totalno zaboravila, čak ga i izbrisala sa WL, sve dok ga nisam ugledala u ovoj paletici i napokon igrom sudbine bila u mogućnosti i probati ga.  Prelijepa bronzana nijansa neutralnog podtona, koja možda blago vuče na topliju stranu idealna je za većinu djevojaka. Lako se blenda i stvara zaista lijepi bronzani ten.
Nisam ljubiteljica rumenila i rijetko kada ćete na mom blogu čitati recenziju rumenila, no bez obzira na to, Chocolate Covered Strowberry je jedno zaista lijepo hladno prljavo rozo rumenilo koje kreira prirodni izgled, ni previše upadljivo, ni prejako, te vjerujem da bi se ljubiteljice rumenila definitivno zaljubile i u ovo. Pigmentacija mu je baš onakva kakva se očekuje za jedno dobro rumenilo, nije prejaka, ali lako nadogradiva, a uz to i lijepo se blenda.


Da je Too Faced brend koji izmami osmijeh na lice svakoj od nas, probudi našu nježnu stranu, a uz to ponudi nam zaista kvalitetnu kozmetiku pokazao je i sa ovom paleticom. Iako ničemu ne treba suditi po pakovanju, usudila bih se reći da su kod ovog seta pakovanje i sadržaj zaista u savršenom skladu. Cijena cijelog seta bila je 55 eura, što iako na prvu dijeluje zaista mnogo, u suštini i nije, jer dobivate 4 kultna Too Faced proizvoda (ruž, maskaru, primer i bronzer) i paleticu zaista prelijepih sjena. Sviđa mi se što nisu puno eksperimentisali sa nijansama, te paleta sadrži nijasne koje koje velika većina djevojaka svakodnevno koristi. 
Iskreno se veselim svim novitetima iz Too Faced kuće, jer godina je tek počela, a vjerujem da nam oni pripremaju zaista zanimljive proizvode. Ako nista čekamo opet zimu i novu prazničnu kolekciju. Baš me zanima, da li će nadmašiti ovu? :)



*slike swatch-eva palete nisu ispale dobro te će naknadno biti ubačene u post ukoliko to želite

Do narednog čitanja, ljubac. Vaša M.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Prelepa paleta ☺ imam je i bas je volim 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo misljenje, zaista je prekrasna :)

      Izbriši
  2. Predivno izgledaju sve ove stvarčice, a better than sex maskara mi je dugo na listi želja, a sad si me i potaknula da ju i nabavim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ces je kupiti i da ce ispuniti i tvoja ocekivanja. Svakako s njom strpljivo dok se malo ne "razradi" i pokupi vlaznosti.. Ja bih voljela da je moja u full size pakovanju jer mi ova kratka cetkica malo predstavlja problem prilikom aplikacije, no sta je tu je, cim je potrosim ide ponovo na wl :)

      Izbriši
  3. Kako divan set! Mislim da kada bih ga se ja dočepala da bi mi samo za ukras stojao koliko mi se dopada haha :D Grijeh je kvariti takvu ljepotu...

    Shake That Beauty blog♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam se odupirala vjeruje, ali zelja da probam proizvod me je nadjacala :) nadam se da cu ipak moci sacuvati pakovanje :)

      Izbriši
  4. I have the grand caffe from this collection and I love it! 😍❤️

    OdgovoriIzbriši
  5. Njihova baza za sjene mi je must have i baš mi je pri kraju, moram se dokopati nove! Better Than Sex me nije oduševila, odnosno mislim da nije vrijedna tolikog novca. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je maskara na prvu bila užas, a onda kasnije mi se baš dopala, razdvoji mi trepavice i malo ih naglasi to je jedino što i trazim od maskare (na srecu imam duge trepavice). Baza je definitivno vrijedna svake markice, da je nisam probala ne bih znala sta propustam hahaha :) <3 :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe