DELIA/ CREATOR TRETMAN I FIKSATOR

ožujka 16, 2017

Ne znam koliko se vas sjeća kada sam zajedno sa nekolicinom drugih blogerica dobila predivnu kutiju punu proizvoda relativno novog brenda na našem tržištu, a riječ je o Delia cosmetics. Asortiman ovog brenda dostupan je u većini CM drogerija, a ukoliko niste vidjele šta se sve to nalazilo tada u paketići, post možete pogledati OVDJEKako to obično biva, kroz vrijeme dio proizvoda sam ostavila/poklonila vama, no moram priznati da sam sebično za sebe ostavila dva proizvoda o kojima vam danas pišem.


Tretman za brzi rast trepavica je nešto što treba svakoj ženi bez obzira na to koliko lijepe i guste trepavice ima, jer uvijek može to još malo bolje i još malo više 😗😗.. Jedan takav tretman u ponudi vjerovale ili ne ima Delia. Plastična tuba sadržaja 7 ml, krije mliječno bijeli gel/tretman koji je potrebno kako navode iz Delia cosmetics koristiti 15 dana kako bi vidjele prve rezultate. 
Nanosi se pomoću mekog špicastog aplikatora na gornje i donje trepavice. U pravilu bi trebalo ukoliko sam dobro shvatila da se nanosi uz sami korijen trepavica, no ja ovaj proizvod nanosim od korijena do vrha.  Za sve one koje žele imati duže i gušće obrve, ovaj tretman možete nanositi i na njih. Budite samo oprezne da vam proizvod ne uđe u oko, jer bi vam moglo blago iritirati oči.
Sam sastav proizvoda iako očekivano izrazito hemijski, moram priznati i nije tako loš za ovu vrstu proizvoda, jer na samom vrhu liste sastojaka vidimo glicerin i phantenol. Ono najbitnije za naglasiti jeste da je ovaj proizvod dermatološki testiran za osjetljive oči i kontaktne leće.


Na obrve tretman nisam nanosila, obzirom da mi tu imam i koju viška :), no na trepavice ovaj tretman nanosim svaku noć, te je ovaj proizvod za kratko vrijeme zahvaljujući rezultatima koje daje, postao glavni dio moje noćne njege.
Iako proizvođač navodi da je potrebno 15 dana do rezultata, ja sam prve rezultate vidjela već nakon 5-6 uzastopnih nanošenja. Ukoliko ovaj proizvod koristite jednu noć pa preskočite naredne dvije tri, ne očekujte neko čudo, jer potrebno je zaista nanositi ga redovno. Rezultati su meni prvo bili vidljivi na donjim trepavicama koje su prije ovog tretmana bile solidne dužine, no nakon par dana i bez truna maskare izgledale su zaista dugo. Gornje trepavice su se također izdužile. Nove trepavice nisam primijetila odmah, sve dok jednom nisam s tretmanom prešla malo iznad prirodne linije trepavica, i kroz nekoliko dana tu je izrasla jedna dlačica, a onda sam primijetila da su mi trepavice postale gušće i tada sam, definitivno, skeptičnoj sebi priznala da ovo čudo radi svoj posao.


Šta se dešava nakon prestanka korištenja? Ukratko trepavice vremenom oslabe i vrate se na vašu prirodnu dužinu. Nisam primijetila da mi nešto naročito više opadaju nego uobičajeno, mada me ni to ne bih začudilo, obzirom da ovaj proizvod radi na bazi prilagođavanja hormona, pa kada on oslabi i dlačice na trepavice/obrve mogu početi opadati. Sve u svemu dugoročno vaše trepavice/obrve bi se trebale u najgorem slučaju vratiti na staro, kao što su moje.


Drugi proizvod iz Delia Creator linije jeste gel za obrve. Dolazi u skoro pa identičnoj tubi kao i tretman, ali dosta rjeđe, skoro vodenaste teksture. Razlika je i u aplikatoru, pa tako ovaj gel ima klasični "maskara aplikator" idealan za češljanje obrva, no po mom ukusu ovaj je malo širok, te bi djevojkama sa izrazito tanjim obrvama mogao predstavljati problem. 
Gel dolazi u tamno smeđoj boji i navedeno je da ćete uz pomoć njega zagladiti, raščešljati, otkloniti višak pudera i popuniti obrve (4u1). Nažalost sa zadnjim se ne bih mogla složiti, niti bih to od ovakvog proizvoda sa ovakvim aplikatorom to mogla očekivati. Ipak je za popunjavanje proizvoda potreban nešto jači pigment i kosa četkica za idealan špic na uglu trepavice zar ne? No zasigurno ostavlja blagu providnjikavu smeđu boju na obrvama.


Gel sam dakle nanosila tek poslije oblikovanja i iscrtavanja obrva sjenom. Naravno može se nanositi i poslije pomade ili klasične olovke za obrve. Lagano pređem njime preko obrva, sačekam koju minuticu da se gel osuši i učvrsene obrve i to je to. Ukoliko smatram da mi nije dovoljno proizvoda ostalo na obrvama, ponovim postupak. Na taj način dodatno ćete učvrstiti obrve.
Ja općenito nemam velikih problema sa nemirnim obrvama, no svakako dodatna sigurnost uvijek dobro dođe. Gel nije previše težak ni jak, te obrve djeluju zaista prirodno, i drži ih na mjestu sve dok ih ja rukom ne dotaknem. Iskrena da budem nije nešto naročito wau, mogla bih i bez njega živjeti, no opet ne zaobilazim ga kad god radim nešto jači i izdržljiviji look. Obzirom da u drogerijama rijetko kada srećemo neki proizvod sličan ovome, onda je ovaj prizanti ćete vrijedan pažnje.

Koristite li vi nešto iz Dalia asortimana? Šaljem vam poljupce. Ljub, ljub M.

* post sadrži PR proizvode

You Might Also Like

2 komentari

  1. Izgleda savršeno, objašnjeno sve što me zanima pošto nosim leće i objašnjeno stanje nakon prestanka korištenja. Definitivno mi trebaju ne toliko duže koliko gušće trepavice ��!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijrke se trudim da u svojim postovima budem sto detaljnija, ali opet ne preopsirna.. Drago mi je da si dobila sve potrebne informacije :) Zao mi je samo sto nisam sve popratila i slikama trepavica no nazalost prvo sam zaboravila, a drugo nisam sigurna da li bi moja kamera i uhvatila tu razliku, opet se promjena najbolje vidi kada se stavi maskara.. Hvala ti na citanju draga :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe