MAYBELLINE/ FIT ME! TEČNI I KAMENI PUDER

travnja 04, 2017

Ukoliko pratite beauty svijet onda ste sigurno primijetili da je Maybelline u zadnje vrijeme napravo veliki preokret u svojoj ponudi i počastio svoje kupce sa dosta kvalitetnih noviteta. Fit me! linija sad već polako postaje ustaljena u ponudi ovog brenda, no na našem tržištu je sve do sada nije bilo. Čekanje se isplatilo, jer i na naše police stiže baš jedan od proizvoda o kojima vam danas pišem, pa ukoliko niste do sada čule Fit me! matt + poreless tečni puder od sada možete naći i kod nas (doduše još uvijek ne u svim drogerijama, ali ubrzo će se i to promijeniti).
Prilikom posjete Francuskoj slučajno ili ne u mojoj korpi je završilo dosta Maybelline proizvoda (new in post možete pogledati ovdje), između ostalih i dva Fit me! proizvoda, tečni i kameni puder. Od toga je prošlo zaista dugo, pa sam imala sasvim dovoljno vremena da ih testiram, i evo napokon napišem nekoliko riječi.


Samo mjesec dana nakon mog povratka počele su glasine kako se Fit me! matt+ poreless tečni puder pojavljuje na našem tržištu i kada sam shvatila da se to dešava obradovala sam se kao malo dijete čokoladi. Ovaj puder je dugo vremena bio na mojoj WL, pa ne čudi što sam ga odmah stavila u korpu i to u najsvjetlijoj nijansi 105, ispostaviti će se kasnije savršenoj za moj ten. Nažalost koliko sam upratila opet su nas zakinuli za najsvjetlije nijanse, jer ovu nećete moći naći kod nas, pa ćemo se morati zadovoljiti sa nijasnom 110, koja je nadam se samo blago tamnija od ove, jer za nas sa izrazito svijetlom kožom (a brendovi vjerovali ili ne na Balkanu je takvih puno), 105 je zaista po mjeri. 


Puder dolazi u jednostavnoj tubi od mekane plastike, što omogućava lako istiskanje. Otvor nije velik pa nema bojazni da će vam izaći previše pudera. Pakovanje iako čisto i jednostavno ima u sebi nešto privlačno i moram priznati da mi se dopada. Obzirom da sam kod stranih bloggerica vidjela ovaj puder u staklenoj ambalaži, nisam sigurna da li je razlika u puderu ili je samo ambalaža prilagođena različitom tržistu, no sve u svemu meni se i ovo dopada. :) 


Matte+ poreless dovoljno govori samo za sebe, te ću odmah naglastiti da ukoliko imate suhu kožu, ovaj puder preskočite, nije namijenjen vama i sigurno vam neće odgovarati, jer istiće i najsitnije suhe dijelove na licu. S druge strane, ukoliko imate masnu kožu, onda bi lako ovo mogao postati jedan od vaših omiljenijih pudera (bez preuveličavanja). Na početku sam na ovaj puder nanosila kameni (kako i obično radim sa svim puderima) i ta kombinacija nije izgledala nikako lijepo, jednostavno bila je previše teška, brašnasta i puder je nekako čudno ponašao na licu, a onda sam gledala video na yt gdje je neko spomenuo da poslije ovog pudera nema potrebu za setovanjem i odlučila probati taj način. Kratko i jasno, pali! Pali toliko savršeno, da mi nije jasno kako je moguće, jer do sada ni sa jednim puderom moje lice nije izgledalo tako matt, suho, a sebum ostaje pod kontrolom bez problema i po 6-7 sati. Kada se osuši na oko djeluje zaista kao da sam stavila full make up (dakle primer, tečni, pa sve setovala sa kamenim puderom). Po prvi puta mat puder je zaista bio mat. U pogledu "poreless" u nazivu se također pozitivno pokazao, pore lijepo zagladi i djeluju zaista blaže. Praškasti proizvodi (bronzer, highlighter, rumenilo) lijepo legnu na njega i blendaju se uobičajeno za te proizvode. Prekrivanje mu je definiitvno srednje, no moguće ga je nadograditi, što ja i činim. 
Izdvojila bih još samo činjenicu da mi se pokazao najbolje kada ga nanosim blenderom, no nećete imati problema ni ako ga budete nanosili nekom boljom četkicom sa gušćim dlačicama, svakako isprobajte više njih jer ne surađuje sa svakom dobro.

Cijenu pudera kod nas je 14,70 KM što nije veliko odstupanje u odnosu na drugo tržište, a trenutno možete pronaću u CM po akcijskoj cijeni od 11 KM (akcija traje do 19.4. '17)


Igrom slučaja kameni puder sam zaboravila kod kuće, a bilo mi je prijeko potreban tokom mog putovanja, pa sam u drogeriji na brzinu uzela ovaj. Privuklo me je to što dolazi iz ove famozne "Fit me!" kolekcije i željela sam još nešto da probam. Nažalost prekasno ću shvatiti da je ovaj puder namijenjen suhoj koži. Dakle skroz drugom tipu od moje, no šta je tu je, odlučila sam mu ipak dati šansu.


Lijepo kompaktno plastično i jako čvrsto pakovanje sadrži ogledalo, spužvicu koja nikad ne služi svrsi, i naravno puderom u količini od 9 grama. Pakovanje je čini mi se identično kao i kod njihovog kontur seta Master Sculpt.  Za razliku od linije za masnu kozu koja je matt + poreless, linija za suhu kožu obećava "set + smooth". Opet sam se vodila onom, moja nijansa je uvijek najsvjetila, a ovog puta je to na polici bila nijansa 130. Nisam sigurna da li ima svjetlija no ako je suditi po numerizaciji nijansi za masnu kožu onda bi trebalo da ima. S druge strane i 130 mi je skoro pa savršeno odgovarala, jer nije pravila duha od mene. Puder se ne trusi puno i to ćete primijetiti već pri prvom korištenju. 
Očekivano mojoj masnoj koži nije posve odgovarao. Lijepo mi je setovao tečni puder, no djelovao je preteško na mom licu bilo koji puder da stavim ispod njega i očekivano nije mi držao sebum pod kontrolom onoliko vremena koliko je meni potrebno. No ne mogu mu to uzeti za zlo, jer mu to nije namjena. Greška je apsolutno moja. Kako bi se ponašao na suhoj koži zaista vam ne mogu reći, no cijena od 5 eura nije velika, pa svakako vrijedi mu  dati šansu :) 



Bez obzira na moju greškicu sa kamenim puderom, moram priznati da je i mene Fit me! linija osvojila, te se iskreno nadam da ćemo uskoro moći uživati i u ostalim proizvodima, poput dosta hvaljenog korektora. 

Uskoro vam donosim još Maybelline recenzija, pa ukoliko ih ne želite propustiti, kao ni ostale recenzije na blogu, zapratite fb stranicu i instagram profil. Do narednog čitanja! Vaša M.

You Might Also Like

4 komentari

  1. Kuoila sam u Njemackoj za 7 EURA ovaj tecni puder i predivan je...nimalo tezak, lijepo se prilagodi 105ica mom licu i nije mi jasno zasto se ne uvozi kod nas?! Valjda nas smatraju mulatkinjama odraslim negdje u Juznoj Americi...stvarno nemam rijeci!
    Razocaravujuce je sto je 105ica neutralna, a vec 110ka za mene previse roza :( Sljedeca nijansa PRETAMNA...
    A puder vrijedi svakeee marke, jedan od boljih...Takodjer, EVERFRESH linija predivni puderi...jos laganiji od FIT ME, sto naravno nikako i nema XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni meni iskreno nije jasno razlog zbog kojeg mnogi brendovi zaobilaze uvozenje svjetlih nijansi na tržište Balkana. Dakle 110 vuće na roze.. Bas steta. Hvala ti puno na citanju i komentaru.. Drago mi je da imamo isto misljenje o ovom puderu :D

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe