MOGLO JE TO BOLJE...

travnja 11, 2017

Kao neko ko voli mazalice, a uz to imam i priliku probati razne, rijetko, ali ipak naletim na neke proizvode koji mi ne odgovaraju, bilo da nisu namijenjeni mom tipu kože, ili su zaista jako loši. No definitivno ono što meni ne odgovara ne znači da neće nekom drugom, pa često to naglašavam kada pišem o takvim proizvodima. Ovoga puta izdvojila sam 5 proizvoda (igrom slučaja svi su za lice), a razloge zbog kojih se nisu zadržali na mojoj polici možete pročitati u nastavku.


↬ KREMA ZA PROBLEMATIČNU KOŽU ↫

Proizvod o kojem sam pisala od samog početka mog bloga, i koja se često nalazila na raznim listama favorita jeste krema za problematičnu kožu koju sam nabavljala iz Srbije. Dugi niz godina bila je to kremica koja me je spašavala od raznoraznih napasti i gadosti na mom licu. Otkud onda na ovoj listi? Prilikom posjete Beogradu kupila sam je opet, no ovog puta uzela sam onu na kojoj ne naglašeno da je bez parabena, misleći da velike razlike nema (osim naravno odsustva pomenutog štetnog sastojka), no nažalost prevarila sam se. Ova kremica mi je izazvala neželjene reakcije na koži, osušila kožu do te mjere da sam u početku mislila kako je riječ o jakoj alergiji dok nisam shvatila da taj nered ustvari pravi baš ova krema. Kožu sam morala i po nekoliko sedmica oporavljati. Obzirom da krema ima i kratak rok trajanja, što znači da je lako kvarljiva, ostaje upitno da li je problem nastao zbog isteka roka (iako sam je trošila u naznačenom roku) ili mi pak ova verzija bez parabena zaista ne odgovara.


↬ BEBE VLAŽNE MARAMICE ↫

Iako nisam ljubiteljica skidanja šminke vlažnim maramicama, jer se tako dosta proizvoda utiskuje u kožu, a maramice nisu skoro nikad dovoljno jake koliko micelarna ili gel za čišćenje lica, ipak priznajem da na putovanjima posežem za njima, jer su praktičnije. Tako sam u Francuskoj odlučila probati baš ove i pomalo se razočarala. Prvo, iako maramice dugo vremena nakon otvaranja zadržavaju vlažnost, pakovanje je jako loše urađeno i ne volim kada ne mogu fino zatvoriti proizvod, jer tako bakterije lako prodiru unutra. Drugo, za skidanje šminke sa lica su zaista odlične, ostavljaju masniji fil na koži, ali dobro odrade posao, dok su za skidanje šminke na očima preoštre i previše grebu oči, a one nešto teže maskare ne skinu ali tek nakon što skoro izvadite sebi oči trljajući 😂😂. I treće (već sam spominjala to), ove maramice na našem tržištu spadaju u rang nešto skupljih obzirom da u dm-u koštaju 6 KM, dok sam ih ja plaćala nešto manje od 4 KM. Iskreno mislim da se mogu naći i neke druge dobre maramice koje su povoljnije.


↬ AVENE HIDRATANTNA KREMA PROTIV CRVENILA  ↫

Nisam osoba sklona veliko crvenilu na licu, no dio oko nosa mi zna biti nešto crveniji nego li ostatak lica, a hidratacija nakon zime uvijek dobro dođe, pa mi se ova krema učinila kao dobrim izborom. Mojoj rodici se nije dopala pa je proslijedila meni, a iskrena da budem ni na mene nije ostavila neki dojam. Krema mi nije izazvala neželjene reakcije, ali nije ni nešto posebno uradila na polju crvenila. Kada mi je gore spomenuta krema za problematičnu kožu isušila dijelova na licu, pokušala sam ih hidrirati ovom no nažalost bezuspješno. Tako da vjerujem da djevojkama sa izrazitom suhom i dehidriranom kožom neće baš pomoći iako je namijenjena njima. S druge strane, za održavanje hidratacije normalne do masne kože pokazala mi se solidnom, naročito u ovom periodu kada je koža dehidrirana od grijanja i suhog zraka.


↬ REVELIQUE PRIMER ZA LICE ↫

Revelique je brend koji već duže vremena postoji na našem tržištu, međutim u posljednje vrijeme njegove police su skoro pa prazne (obratite pažnju jer imaju zaista lude akcije i sniženja), što vjerovatno znači da se povlači sa našeg tržišta. Kada je tek stigao mnogi su hvalili primer za lice, i jednom sam ga ugledala na sniženju te odlučila ga probati. Opisala bih ga kao čisti tečni silikon, i kao takav meni nije odgovarao. Iako sadrži veću količinu silikona, sebum na mom licu je bez problema prodirao preko njega. Uz to smatram da svakodnevno nanošenje toliko silikonske baze i nije najbolje rješenje, naročito ako nemate za tim potrebu. Obzirom da ga je većina djevojaka hvalila, vjerujem da ovaj proizvod meni nije odgovarao zbog tipa kože.


↬ ESSENCE CAMOUFLAGE PUDER ↫

Tečni Essence camouflage puder probavala sam zadnjih nekoliko dana, no već nakon prvog nanošenja nije mi se pokazao kao dobar. Jako prekrivanje koje obećava izostaje definitivno (rekla bih da ima srednje prekrivanje), a na mojoj koži izdrži max 2 sata prije nego sebum prodre na površinu, što smatram prekratkim periodom. Uz to ima tendenciju da se nakuplja oko pora i na nosu. Dobra strana mu je ta što zaista nije težak na licu, a i nijansa 10 ivory beige svijetla, pa će odgovarati svim djevojkama koje imaju izrazito svijetlu kožu. Mislim da bi ovaj puder najbolje odgovarao djevojkama sa normalnom kožom, dok ga ostale mogu preskočiti. Kao korektor ga nisam koristila niti imam namjeru. Definitivno ga neću baciti, jer može poslužiti u varijantama kada znam da ću se kratko zadržati napolju.



Nadam se da vam se dopao post, i da sam vam uštedjela koju markicu za neke druge proizvode, jer brendovi proizvoda spomenutih u postu imaju druge zaista odlične proizvode koji su vrijedni pažnje i ulaganja novca. Do narednog čitanja, ljub, ljub M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Imam ovaj Essence puder u najsvjetlijoj nijansi. Bas ga volim nositi i rado posezem za njim( imam normalnu kozu lica ponekad sa kojim pristicem i aknom- njih bas ne sakrije; ali ovako mi je ok).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dakle bila sam upravu da odgovara normalnoj kozi :) Volim kad dobro procijenim hehehe.. Drago mi je da ti odgovara jer je pristupacan, a bolja kombinacija ne moze :) eto dokaza da ono sto ne odgovara meni ne znaci da nekom drugom nece :)

      Izbriši
  2. I ja imam normalnu kozu i Essence puder mi je sasvim okej, i koristim ga skoro svaki dan. A za vlažne maramice, meni su najbolje Higi. Mozes ih naci u dmu i cmu 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dakle puder je definitivno za normalnu kozu :D higi marmice su super, probala sam ih vec, jeftine a dobre. Imaju jos jedne maramice jeftinije a odlicne, cini mi se valentina da se zovu znam da ih ima u cm, za dm nisam sigurna

      Izbriši
    2. I ja sam prije koristila Higi i slučajno kupim Valentinu i još bolje. Imaju neki blagi, kao baby miris i taman mi fino očiste lice. Poslije toga ionako pređem još jednom blaznicom sa micelarnom prije umivanja. Možda sam se samo navikla na ovu rutinu, ali iako nije preporučljivo meni baš godi ovaj način :)

      Izbriši
    3. I meni su Valentina definitivno draze, mada bih uvijek i Higi izabrala.. Rutinu treba prilagoditi sebi i svojim potrebama kože, ako tako tvojoj koži godi onda nema problema i da e na taj nacin ocisti lice.. U svakom slucaju sve je bolje nego ostaviti sminku preko noci :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe