MOJI LAKOVI ZA PROLJEĆE/LJETO 2017

svibnja 23, 2017

Postoji malo stvari u životu koje razdvajam po sezonama, i to su većinom one očite stvarčice poput odjeće i modnih dodataka, no sasvim slučajno primijetila sam da i lakove svrstavam po sezonama. Sunčani dani jednostavno mame me na boje i šarenilo, dok ću u hladnijim danima birati neutralne ili tamne nijanse. Zima je bila preduga, mnogi lakovi su mi se istrošili (obzirom da zaista često mijenjam lakove na noktima) pa je ova promjena na šarene i vesele boje zaista bila pravo malo osvježenje.


Jasno je da lakove koje vam danas predstavim nisu jedini koje ću koristiti u ovim lijepim sunčanim danima, naći će se tu vjerujem i po neki novitet kroz vrijeme.
Bez sumnje, boja koja najviše dominira kod mene jeste roza u svim nijansama :) Naprosto volim tu boju na svojim noktićima, a i odlično ide uz bilo koju kombinaciju. 

Deborah 7 days long u nijansi 864 , te Essence colour & care u nijansi 02 I care for you slobodno mogu reći identični su lakovi bar što se boje tiče. Zbog svjetlosti na fotografiji će vam djelovati da je Deborah malo tamniji, no uživo nijanse su apsolutno identične. Pastelno nježno roza, zaista je toliko nježna nijansa da odlično pristaje i na dugim i na kratkim noktićima. Četkice kod oba laka omogućavaju zaista precizno nanošenje. O trajnosti ne mogu puno da kažem obzirom da ja lak na noktima mijenjam svaka 2-3 dana, no kako Deborah lak obećava 7 dana trajanja, moram iskreno reći da na noktima toliko neće izdržati ukoliko su vam ruke često u vodi ili u doticaju sa grubljim predmetima. Ono što je za pohvalu jeste sastav Essence laka obzirom da je na pakovanju navedeno da je lak napravljen od prirodnih sastojaka, a uz to uloga riječ je i od 2 u1 proizvodu "colour and care".
Još jedan Essence lak se našao u ovoj družni "rozih" a riječ je o laku iz nove kolekcije Essence glow and care u nijansi 02 go for glow. Za razliku od predhodna dva, ovaj lak ima nešto jaču rozu boju, ali i dalje u spektru nježno rozih nijansi, sa dodatnim iluminirajućim odsjajem. I njegova uloga je dvostrana "glow and care". Za njegu će se pobrinuti kukui ulje koje se nalazi u laku. Iskrena da budem prvi puta sam čula za ovo ulje zahvaljujući ovom laku, i još uvijek nisam uspjela istražiti o čemu je zaista riječ, no svakako dodatno ulje na noktima ne bi trebalo škoditi. 


Od crvenkastih nijansi, tu je jedna prljavo rozo/crvena nijansa koju naprosto obožavam i baš trenutno imam na noktima a riječ je o Catrice  Ultimate Nail Lacqouer u nijansi 118 Take a Brick. Iako sam je odabrala za proljeće/ljeto vjerujem da je ovo jedna od onih univerzalnih nijansi koja ne bira vrijeme i godišnje doba, naprosto uvijek odlično izgleda. Catrice uvijek ima dobre četkice, pa me ni ovog puta u tom pogledu nisu razočarali, no nažalost trajnost laka mi se i nije pokazala kao jača strana, što me je iznenadilo obzirom da su Catrice lakovi do sada kod mene bili u samom vrhu u pogledu trajnosti.
Drugi lakić u vatreno crvenoj nijansi sa rozikastim podtonom. Essence the gel nail polish 92 ced carpet? lak je koji će odlično odgovarati u ljetnom periodu i pravim vrelim sunčanim danima, a uz preplanuli ten definitivno će stvoriti savršene ruke. Gel kolekcija jedna je od najboljih kolekcija lakova drogerijskog ranga, pa se o trajnosti i četkici ne mora puno pričati obzirom da vjerujem da skoro svim imate bar jedna lak iz ove kolekcije.


Iako proljeće/ljeto nije rezervisano za tamne tonove, volim uvijek imati u rezervi i dva tamnija laka, koji će odlično ići za neke tamnije kombinacije, a ima li bolje nijanse koja igra između tamne i svijetle kao ljubičasta. :)
Još jedan lak iz već spomenute Essence glow and care linije sa uljem kukue našao se u mojoj kolekciji. Baš kao i kod predhodnok krasi ga sjaj i dobra četkica. O trajnosti ne mogu puno da kažem obzirom da ga nisam dovoljno testirala, a i trenutno mi je kod drugarice (zbog toga i naziv nijanse nisam mogla navesti). Catrice Ultimate Nail Lacquer u nijasni 121 Plump Around nešto je tamnija nijansa ljubičaste iako u samom pakovanju djeluje zaista kao prava pravcata ljubičasta, ipak nakon dva sloja nanošenja poprima tu tamniju boju.


I za kraj dvije prave ljetne nijanse, koje jedva čekam da stavim na svoje noktiće. Kiko lak u nijansi 221 zlato je u bočici, te će biti odličan izbor za svečane prilike ili noćne izlaske. Iskrena da budem voljela bih da je pigmentacija laka nešto bolja, obzirom da ćete morati nanijeti čak tri sloja kako bi dobili potpuno prekrivanje, što opet za sobom povlači dugi proces čekanja da se ta tri sloja laka osuše, no za posebne prilike vrijedi potruditi se, zar ne? 
Avon gel shine lakovi sada pripadaju Mark kolekciji, pa neka vas ne začudi ako pronađete ovu nijansu u katalogu ali u Mark kolekciji, obzirom da ove više nema. Pakovanje sam nažalost bacila i tek prilikom pisanja posta shvatila da nigdje na bočici ne piše naziv nijanse, no prema katalogu mislim da bi to bila nijansa Moondust. Riječ je o prelijepoj  nježnoj pastelno plavoj nijansi. U bočici možda i ne izgleda tako privlačno, no na noktičima (posebno kratkim) iako jako nježna boja, neće proći nezapaženo. 


A kao završni top coat i po potrebi base coat skoro uvijek biram nešto iz Essence kolekcije, obzirom da su mi se njihovi bezbojni lakići pokazali kao najbolji izbor bar što se drogerijskog ranga tiče. Daju prelijepi sjaja i produžuju trajanje laka. Do mi se svaki njihov top coat pokazao kao odličan, pa ništa manja očekivanja nisam imala ni od ovoga, a on je to i dokazao te samo još jednom potvrdio da Essence radi zaista dobru stvar u ovoj kategoriji. Bez greške!


*post sadrži neke od PR proizvoda.

Do narednog čitanja šaljem vam brdo poljubaca. Ljub, ljub M. 

You Might Also Like

4 komentari

  1. Super post,draga!Lakovi sa prve slike,kao i ovaj KIKO mi se jako dopadaju i želim ih probati!Dizajn tvog bloga je stvarno predivan! <3

    anastasjastyles.blogspot.ba <-------------- novi post

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno puno na divnim rijecima i komplimentima. Nadam se da ćeš imati priliku probati neki od ovih lakova koji su ti se dopali :) :*

      Izbriši
  2. Odlican post,moram isprobati ovaj Essence glow&care :)

    P.S.U toku je giveaway na mom blogu,poklanjam jednu personalizovanu ilustraciju pa ako si raspolozena ovim putem zelim da te pozovem da pogledas i ako si zainteresovana da se prijavis :) Dotted with hearts by Jvncc

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno.. Izvinjavam se sto tek sada odgovaram, nisam zaista vidjela ranije jer sam blogovanje ostavila malo po strani zadnjih mjeseci ali evo sada se vracam :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe