ESSENCE/ MY MUST HAVES paleta

siječnja 05, 2018

Obzirom da je ovo moje prvo javljanje u 2018 godini želim da vam poželim sretnu novu godinu. Da bude što radosnija i ispunjena smijehom i pozitivnom energijom, a ne mogu a da ne dodam i želju da (p)ostanete zadovoljni čitatelji ovog bloga. Vratimo se sada postu :D 
Vjerujem da vas je naslov malo zavarao te ste pomislili kako vam danas pišem o mojoj omiljenoj Essence paleti. E pa nije sve baš tako. :) Iako nije moja omiljena definitivno jeste jedan od zanimljivijih paletica ovog brenda. Zašto? Zato što nijanse kombinujete sami.


Sistem ličnog odabira nijansi koje sklopite u jednu paletu nije ništa strano i već godinama je na tržištu. Neki brendovi poput Inglot isključivo funkcionišu po tom principu. Lično, takav način mi se najviše dopada jer skoro nikad mi se nije desilo da mi se apsolutno sve sjene iz određene palete sviđaju, pa nerijetko neke apsolutno ne dototaknute završe u kanti. Zvuči pozanto zar ne?

Dakle paleta funkcioniše na principu mono sjena koje možete smjestiti u plastično pakovanje sa providnim poklopcem, a na vama je da odlučite želite li manje za 4 sjenke (kao što je u ovom postu) ili nešto veće kučište za 8 sjenki. Samo pakovanje iako plastično veoma je čvrsto i po izgledu možda ne spektakularno, ali lijepo i nekako čistog izgleda bez suvišnih detalja. Slova se vremenom malo obrišu naročito ako je nosite u neseseru, no meni to ne smeta toliko ako uzmemo u obzir cijenu ovog proizvoda.


Ne sjećam se koliko sjena je imala prvobitna postava, no vjerujem da se izbor do sada proširio te da ćete sigurna sam naći baš one koje vam odgovaraju i u koje ćete se na prvi pogled odmah zaljubiti. Moram odmah da naglasim da panovi ne sadrže samo sjene za oči, nego i kameni proizvod za usne, ali o njemu nešto malo kasnije, obzirom da sam imala priliku probati jednu nijansu. U ponudi imate od shimmer do matt nijansi, od svijetlih do tamnih i otprilike su manje više sve iste kvalitete. Opet ponavljam obzirom na cijenu ove sjene vas neće razočarati, no ne očekujte ni neku ludu pigmentaciju. Rekla bih da će zadovoljiti potrebe svih onih kojima šminka nije primarna i najveća ljubav :) 

Ono čemu stavljam ogromni plus jeste to da panovi sjena iz limitiranih Essence kolekcija savršeno se uklapaju u ovo kučište, tako da nema potrebe svaki puta kupovati novo pakovanje samo radi veličine panova. 


Obzirom da sam imala priliku probati 3 sjene i jedan proizvod za usne, onda mi ne preostaje ništa nego da i o njima pojedinačno napišem po koju rečenicu.
05 cotton candy i 08 peach-party! slične su nijanse zlatnih tonova. Nijansa 05 je neutralna bež shimmer nijansa, dok je nijansa 08 opet shimmerasta ali više smeđa, no definitivno obje nijanse su iskoristive i lako uklopljive u razne look-ove. 
12 want a mint? baš kao što joj i naziv kaže prelijepa je mint nijansa, koja onako iz pana djeluje zaista lijepo, no nju sam ostavila za vas i poklonila je u jednoj od prethodnih nagradnih igara. Rekla bih definitivno zanimljiva nijansa za sunčane dane koji nadam se ubrzo nam se vraćaju. 


18 black as a berry naziv je nijanse već spomenutog proizvoda za usne u kamenu. Sa ovakvim proizvodom sam se prvi put susrela, jer obično su proizvodi za usne u panovima gelaste ili kremaste teksture. Ovaj je potpuno kameni baš kao sjena i možete ga nanositi mokrim kistom ili "na suho". Vlažna četkica će definitivno dati proizvodu pigmentaciju i lakše mazanje, no zaista neobično i iznenađujuće lijepo izgleda i ukoliko ovaj proizvod nanesete suhim kistom. Iako zanimljivo moram priznati da su mi puno lakši za nanošenje klasični proizvodi za usne. Trajnost je kao kod prosječnog karmina. Konkretno ovo je zaista lijepa ljubičasta nijansa sa kojom vaše usne neće proći nezapaženo.


Sve u svemu lijepa ideja Essence tima, gdje ćete za zaista malo novca dobiti paletu sa željenim nijansama poprilično dobre kvalitete. A i panovi pojedinačno imaju svoje poklopce pa možete kupiti mnoštvo njih i mijenjati zavisno od želja i potreba. 

*post sadrži PR uzorke proizvoda 

Do narednog čitanja šaljem vam poljupce. M.


You Might Also Like

2 komentari

  1. So lovely colors, look fantastic. I didn't try them but i like them,.
    Nice post darling, so good and interesting, love it!
    Enjoy in weekend! ♥

    New review post is on my blog. ♥
    Visit me here: http://thestoryofagothic.blogspot.rs/
    Maleficent ♥

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe