MAX FACTOR/ ROSEWOOD & BURNT CARAMEL (+ olovka MAUVE MOMENT)

siječnja 22, 2018

Max Factor ime dovoljno govori samo za sebe. Riječi hvale za ovaj brend postaju isuviše nepotrebne, jer njihova kvaliteta i staž na policama same za sebe dovoljno govore o ovom brendu. Kroz vrijeme mnogi proizvodi postali su slobodno možemo reći kultni kada je u pitanju kozmetička historija, poput 2000 calories maskare  koja je na tržištu vjerovali ili ne preko 20 godina ili pak recimo  pan stika.


Ako kažem da su u samom vrhu prepoznatljivih proizvoda ovog brenda i ruževi vjerujem složiti ćete sa samnom. Cjenovno iako ne baš pristupačni za naše područje (cijena ruževa je nešto više od 18 KM), mnoge od nas nisu mogle odoljeti ili su se bar (po)nekada počastile nekim ružem iz zaista bogate kolekcije. Zlatno, jako elegantno i profinjeno pakovanje sa providnim dnom gdje se vidi nijansa ruža jednostavno mami poglede, te donosi dašak luksuza na svaki toaletni stolić. Kako mu onda odoljeti? J

Rosewood i Burnt caramel moja su dva favorita. Ako bi tražili od mene da biram samo jedan mislim da odgoovor ne biste nikada dočekali. Da pojednostavim, ove dvije nijanse toliko su slične, a opet svaka ima svoju ljepotu, pa je zaista teško donijeti odluku. Karakteriše ih baš kao i ostatak MF kolekcije ruževa odlična pigmentacija, kao puter kremasta tekstura i solidna trajnost na usnama (izdržati neće hranu, piće ni poljupce). S ovim ružeme imam osjećaj kao da cijeli dan nosim balzam na usnama. Ukoliko želite da lijepo definišete usne uz ove dvije nijanse odlično će se uklapati Max factor mekana i prelijepa mauve olovka za usne u nijansi 06 Mauve Moment. Nijasna ove olovke lako je uklopiva i uz sve druge smeđe nijanse ruževa koje posjedujem u svojoj kolekciji i jedna od mojih favorita svih vremena. Precizno i lako nanošenje moguće je zahvaljujući lijepoj mekoći olovke.  


833 Rosewood moj je prvi izbor već jako dugo. Jednostavna nude roza nijansa ne samo da će biti odlična za svaki ton kože, nego će se odlično uklopiti uz svaki look. Nisam neki ljubitelj rozih tonova na usnama i zaista ih rijetko stavljam, međutim ova nijansa spada u onu čuvenu „čast izuzetcima“

Druga nijansa 745 Burnt Caramel na prvu će vas možda izgledom zavarati pa ćete pomisliti da je identična kao Rosewood, no tajna se krije u samom podtonu, jer ova nijansa vuče na topliju smeđu, baš kao što i sam naziv kaže - karamel.  Obzirom da je u spektru smeđih tonova taman negdje na sredini vjerujem da će odgovarati velikoj većini.  


Ovo su jedne od onih univerzalnih nijansi, koje nanosite kada želite zablistati ali i u onim danima kada i niste nešto posebno inspirisani za nove lookove, a želite da izgledate lijepo. Toplo je preporučujem i poslovnim ženama, jer njihova odmjerena ljepota savršeno se slaže uz poslovno okruženje. Nikako napadne nijanse, a opet prelijepe, nešto poput prirodne ljepote svake žene.

You Might Also Like

4 komentari

  1. Obožavam ove Max Factor ruževe, a nijansa Rosewood mi je jedna od dražih

    OdgovoriIzbriši
  2. mislim da je ovo bio prvi, ili jedan od prvih ruževa koje sam kupila. I dalje ga obožavam i često nosim :D

    OdgovoriIzbriši
  3. odlično izgleda. planiram si kupiti već duže vrijeme ali sad hoću definitivno

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe