AVON/ PLANET SPA GREEK SEAS KOLEKCIJA

kolovoza 09, 2018


Grčka obala sa svojim morima jedna je od najljepših na svijetu složiti ćete se samnom.. Ako uz to dodamo i unutrašnju ljepotu Grčke pa još i njene otoke i jako snažnom historijom onda bez sumnje ova zemlja svakoga ostavlja bez daha. No nije ovo priča o Grčkoj nego njenom moru J 
Vode Egejskog, Jonskog i Mediteranskog mora ne samo da prelijepo izgledaju nego obiluju morskim blagodatima, naročito algama  i travama, koje se koriste jednim svojim dijelom i u svrhu ljepote i njege tijela.



Avon donosi dio tih grčkih blagodati u vidu kolekcije proizvoda Greek Seas, u dobro poznaoj i jednoj od najdražih nam kolekcija iz Avona, Planet Spa. Primarni sastojci kolekcije su već spomenute morske alge, morska trava ali i morska so. Linija sadrži četiri proizvoda: peling za tijelo, gel za područje oko očiju, peel-off masku za lice i hidratantni serum za tijelo. Serum za tijelo nisam probala, ali zato ostala tri proizvoda jesam i u nastavku vam donosim recenziju svakog od njih.


Meni osobno najdraži svakako je piling za tijelo (200 ml) sa sitnim i krupnijim komadićima algi. Iako na oko sitne čestice, rade grublji i zaista odličan piling. Ja sam od onih što vole da osjete kako piling zaista „riba“ mrtve stanice kože, tako da i ne čudi što sam ovaj već na prvo nanošenje zavoljela. Ukoliko pak niste ljubiteljica grubljih pilinga, samo uzmite manju količinu na veću površinu i eto ga, i vi možete uživati u blagodatima algi i morske soli. Ono što još oduševljava jeste intenzivna morska plava boja, kao i komadici algi/trava za dodatni dojam mora. J


Gel za područje oko očiju (15 ml) mnogima će privući pažnju jer se ovakvi proizvodi ne sreću tako često bar kada je kataloška prodaja u pitanju. Tuba pakovanje, sa kosim ravnim otvorem i malenom rupicom omogućava kontrolisanje količine proizvoda. Količina od zna graška biti će dovoljna za cijelo područje, a uz blago tapkanje dobiti ćete i efekt hlađenja koji doduše već pri upijanju proizvoda nestaje. Ovaj proizvod prozirne gelaste teksture ne sadrži komadiće algi, nego sitne roze čestice, no svakako zadržava taj svježi miris mora.  Za ovu vrstu proizvoda smatram da je potrebno dugoročnije korištenje kako bi se o efektima moglo pričati, no na prvu djeluje solidno, obzirom da ne pecka za oči niti tvar neke iritacije, a i lijepo se upija.


Kolekcija sadrži još jedan proizvod za njegu lica, a riječ je o peel-off maski za lice (75 ml). Davno sam prešla tu fazu kada su mi maskice ovog tipa bile zanimljive, sada sam već više za onu klasiku u vidi maske za ispiranje, no svakako to me nije omelo u naumu da isprobam i ovu. Prozirna, gel tekstura lijepo se razmazuje na licu, i već nakon 15-20 minuta spremna je za skidanje. Ono najzanimljivije jeste da se maska skine u jednom ili što većem komadu, i kod rijetkih sam to uspjela. A ova je baš jedna od tih rijetkih. Prilikom skidanja ne čupa niti iritura kožu. Iskrena da budem osim blagog hlađenja (koje je intenzivnije kada se krećete nego li kada ležite), a koje u ovim ljetnim danima uvijek dobro dođe kao osvježenje kože, nisam primijetila da radi neki naročit posao. Istina je da daje lijepo osvježenje koži što je super jer je mogu koristiti svi tipovi kože.


Sve u svemu ovo je još jedna lijepa kolekcija u Avon Planet Spa liniji proizvoda koja će naći mjesto vjerujem kod većine zaljubljenica u njegu kože morskim algama. Ono što sam sigurna  jeste da će ova prva tuba pilinga za tijelo biti ubrzo zamijenjena novom, jer zaista godi mojoj koži.

Do narednog čitanja šaljem vam poljupce.. Vaša M.

*Neki od proizvoda sa ovog posta mogu biti PR uzorci. Sva prava na objektivnu i istinitu recenziju zadržava autor bloga.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe