ORIGINS/ A PERFECT WORLD LOSION

rujna 23, 2020

Kroz godine korištenja , pričanja i pisanja o kozmetici, uočila sam jedno- tonici za lice nikada nisu bili "must have" toaletnog stolića. Pa čak se usudim reći da ga više od 60% mojih poznanica uopšte  ne koristi. Zapostavljen od strane mnogih, neopravdano. Dugi niz godina i sama sam ga u nekim intervalima koristila. Tek s godinama uvidjela sam jedno snagu ovog proizvoda, počela uživati u njemu i polako ga uvela u svoju rutinu. Sada je neizostavan korak u njezi moga lica. 



Neizostavan korak znači i probavanje raznih tonika. Većinom su to bili oni namijenjeni mom tipu kože (masna koža). Ako uz to pruža i hidrataciju, svakako je bio dodatni bonus. 
Prije nešto malo manje od godinu dana, u danima kada "počastim" sebe, sasvim neočekivano izbor je pao na Orignis A perfect world losioin za lice, iako mi je namjera bila kupiti sasvim drugi Origins proizvod . Kroz vrijeme, polako ali sigurno uvukao se u moju rutinu i postao prvi izbor moje male odabrane družine za njegu lica o kojoj ću vam uskoro i pisati. 

Origins A perfect world losion namijenjen je za urbanu ženu čija koža je okružena raznim nivoima zagađenjima koja dolaze iz okoline u kojoj se krećemo, a što znatno doprinosi bržem starenju i oštećenju kože. Ovaj hidratantni tretman pomaže koži zahvaljujući jednom super sastojku- bijelom čaju  koji pravi zaštitne mjehuriće čija uloga je što više zaštititi kožu i spriječiti stvaranje linija, bora, mrlja kao i gubitak čvrstoće kože. Da je bijeli čaj "as u rukavu" ovog proizvoda govore i brojna istraživanja o njegovo učinkovitosti. Ekstrakt bijelog čaja štiti kožu od oksidacijskog stresa koji smanjuje stanične funkcije kože. Vanjska primjena učinkovito poboljšava i osnažuje funkcije stanica kože i štiti ih od negativnih, štetnih utjecaja UV zraka, pa bijeli čaj, u konačnici, ima izvrsno pomlađujuće djelovanje.

Uprkos tome što u nazivu nosi losion, već na prvi pogled biti će vam jasno da je riječ o proizvodu koji je nešto između tonika i esencije za lice. Njegova uloga kao tonika ogleda su u tome što nakon umivanja lica proizvod je ovo koji će dodatno osloboditi kožu nečistoća i masnoća, te joj daje jednu posebnu dozu osvježenja. Oduševim se svaki puta kada na blaznici vidim tragove nečistoće, što je i dokaz njegove učinkovitosti. U isti mah svojim bogatim svojsvima ovaj  proizvod bi trebao da jača, regeneriše i hrani kožu lica, zbog čega bih mogla reći da je riječ o esenciji.   

Da je riječ o nešto luksuznijem brendu vidljivo je i po samom pakovanju. Dizajn pakovanja je dosta minimalistički sa pokojom informacijom o nazivu proizvoda, a sa druge strane tonik je upakovan u zelenu bočicu sa bijelim čepom koja odiše prirodom i daškom luksuza. Bočica sadrži 150 ml proizvoda, koji se dosta sporo troši, jer je dovoljno da dnevno samo na blaznicu stavite par kapi proizvoda, tako da će vam isti trajati sigurna sam jako dugo. Sve ovo vam pišem samo iz razloga, ukoliko vam je potrebno da sebi opravdate nešto višu cijenu od 59,60 KM koliko košta u CM marketima (kupiti ga možete  i  ovdje) :) 

Nije ovo proizvod koji će biti težak za licu.  Pa iako u nazivu ima losion, konzistencijom je vodenasta, ne sadrži ulja, niti alkohole, pa osim hidratacije i lijepog mirisa ne ostavlja na licu ništa osim svježine. Kao da ste se umili mirisnom vodom ili čajem. Kada sam kod mirisa, moram vam reći da će vas osvojiti. Blag, izrazito prirodan, osvježavajući, nešto poput mirisa prirodnog čaja. Baš kakav sigurna sam svi očekujemo od ovakvog tipa proizvoda. Osim toga, odgovarati će svim tipovima kože, pa i onim sa nešto osjetljivijom kožom lica, obzirom da djeluje da je dosta blag (ne ujeda za oči). 



Ingredients:

Water\Aqua\Eau , Butylene Glycol, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil*, Cinnamomum Camphora (Camphor) Bark Oil*, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil, Magnolia Acuminata Flower Extract, Iris Pallida (Orris) Root Extract, Rosa Damascena (Rose) Extract, Citral, Linalool, Limonene, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Glycerin, Thermus Thermophillus Ferment, Trehalose, Sorbitol, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Polysorbate 20, Magnesium Ascorbyl Phosphate , Hexylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Sodium Citrate , Sodium Benzoate , Phenoxyethanol

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe