ESSENCE PROLJEĆE LJETO KOLEKCIJE 2021.g.

svibnja 23, 2021

Postove koje definitivno kroz godine najviše volite čitati na mom blogu su oni u kojima vam predstavljam nove kolekcije Essence i Catrice proizvoda. I to me ne čudi obzirom da je riječ o dosta pristupačnim, a u isti mah i kvalitetnim proizvodima na našem tržištu. Dakle već nam je poznato da Essence pred kraj svake sezone povuče neke proizvode s police, kako bi u novu sezonu ušli sa novim proizvodima ili redizajnom i poboljšanim formulama starih proizvoda. I ove sezona za proljeće/ljeto nije bez izuzetka. Dosta je tu noviteta, pa vam brzo tipkam dobar dio noviteta koje već sada možete pronaći u našim drogerijama.


SKIN LOVIN' SENSITIVE posve je nova Essence kolekcija namijenjena svim osobama sa osjetljivom kožom lica. Kombinacija njege i šminke dolazi u tri proizvoda: kamenom puderu (7,35 KM), korektoru (5,85 KM) i primeru/podlozi za lice (7,95 KM). Svi proizvodi iz ove kolekcije ne sadrže parabene, mineralna ulja, alkohole, silikone, parfeme i uz sve to nekomodogeni su. Zahvaljujući "Moisture Boost Aloe" koža bi trebala dodatno da se nadopuni vlagom, što volimo svi bez obzira na tip kože, no svakako onima sa vrlo osjetljivom kožom ovo je dodatni plus. Obzirom da sam dobila sva tri proizvoda, nakon testiranja u posebnom postu pisati ću vam detaljno svoje utiske. Za sada sam samo probala korektor za lice i iako nisam neko ko često stavlja korektor lagana tekstura ovog mi se jako dopala.


ESSENCE PRETTY FAST LAKOVI ZA NOKTE- Potpuno novi  6 nijansi lakova za nokte, čija je karakteristika brzo sušenje jedan su od najznačajnijih noviteta ove kolekcije. Essence pretty fast lakovi za nokte trebali bi suhi na vašim rukama u roku od 40 sekundi, što je najveći san svaku od nas koje volimo često mijenjati boju laka, ali nema baš uvijek vremena za 15-20 minutno sušenje. Testirala sam ih i da zaista za samo 40 sec imate potpuno ravnomjerno nalakirane nokte ukoliko ih lakirate sa jednim tankim slojem. Boja je dosta bogata, bar ove nijanse koju ja imam- 03 ready steady red, pa bi i jedan sloj bio sasvim dovoljan. Ako pak kao ja volite nešto bogatiju boju onda definitivno računajte na dva sloja. U tom slučaju sušenje će naravno biti i nešto duže no i dalje znatno brže nego li kod klasičnog sušenja. Pokušala sam drugi sloj nanijeti odmah nakon prvog, ali i pričekati da se osuši prvi, pa tek onda nanijeti drugi sloj. Oba puta rezultat je bio vrlo sličan i nokti su nakon 3 min bili suhi. Stoga koji god sistem da koristite prilikom nanošenja drugog sloja nećete puno pogriješiti. Osim toga lakovi su i nešto manji, sadrže 5 ml u odnosu na uobičajene lakove od 8-10 ml, pa stanu u svaku torbicu, ako bi vam slučajno zatrebala brza popravka. Cijena lakova je 2,75 KM.


KREMA  I/ILI  MASKA ZA RUKE  proizvod je koji se može koristiti kao klasična krema za ruke ili pak kao maskica na način da bogato nanesete proizvod na ruke, a zatim preko navučete pamučne rukavice i udobno se smjestite u krevet, a ujutro bi vaše ruke trebale biti mekane i njegovane. Ukoliko nemate rukavice, bez brige u novoj kolekciji možete kupit i rukavice u zanimljivom žuto-rozom leopard uzorku. 

FRENCH MANICURE NOKTI- Kada smo kod ruku tu je još jedan zanimljiv proizvod, a riječ je o samoljepljivim noktima. Za razliku od onoga što smo do sada susretale de uz umjetne nokte dobijete odvojeno i ljepilo koje sami lijepita a potom nanosite na nokat, ovoga puta ljepilo se već nalazi na noktima i potrebno je samo nokat nalijepiti. Dolazi u 12 različitih veličina kako bi mogao odgovarati svim noktima bez obzira na veličinu nokatne ploče. Iako imaju dosta lijepu mliječnu boju, ovo nije proizvod za mene obzirom da ja imam prirodno duge čvrste nokte, pa ću ga vjerovatno ostaviti za neko buduće darivanje.


LUSH LIKE A BOSS TREPAVICE- Sa umjetnih noktića prelazimo na umjetne trepavice. Umjetne trepavice i nisu neki novitet kada je Essene u pitanju, obzirom da smo ih i do sada godinama unazad mogli pronaći na njihovom stalku, međutim ovoga puta dolaze u 4 nova oblika. Dolaze sa mini ljepilom i ono najvažnije uz pravilno održavanje i dezinfekciju mogu se koristiti nekoliko puta. Iako ih nisam još uvijek imala priliku staviti, moram priznati da sam se baš oduševila mekoćom i kako prirodno izgleda "dlaka". I sam dizajn pakovanja je zanimljiv, upečatljiv, pa ne mogu da i taj dio ne uočim. Cijena trepavica je 6,35 KM. 


OUT IN THE WILD PALETA SIJENA- Paleta nikad dosta, pogotovo onih neutralnih, dnevnih i pogotovo za nas koje radimo i baš svaki dan posežemo za takvim nijansama. Palete sjena Out on the wild (cijena od 14,65 KM) dolazi u dva oblika, 01 don't stop blooming sa rozim tonovima i 02 Don't stop beleafing! sa zelenkasto smeđim zagasitim nijansama. Na isprobavanje sam dobila rozu  pa iako se mora priznati da su nijanse donekle već viđene, što bi nekima moglo i zasmetati, meni su se dopale i baš su po mom ukusu. Obzirom da paleta sadrži i ogledalo ovo bi lako mogla biti moja paleta za putovanja. Sadrži 12 nijansi (od kojih je 5 mat), a raspon nijansi kreće se od bež preko ružičastih do tamno crvenih koje su odlične za dnevne varijante. No tu je i jedna taman mat sjenka uz pomoć koje možete stvoriti i jaki look idealan za noć. No svakako već odavno nijanse nisu pravilo za dan i noć nego vaša mašta i ono što volite. Sve sjene su odlične pigmentacije i dosta lijepo se blendaju. Zahvaljujući raznolikosti boja lijepo se kombinuju, tako da ćete uz ovu paleticu imati dosta sočnih i moćnih kombinacija. 


DVOSTRANA OLOVKA ZA OBRVE- Essence sjene za obrve su moj favorit favorita, kako ja volim reći za proizvode koje sam kupila više od 10 puta (a njiha sam sigurno i 20). Imam dosta jake obrve pa mi je dovoljno samo malo sjene da ih popunim. Baš zbog toga maštu mi je zagolicala ova dvostrana olovka koja na jednoj strani ima prah, a sa druge kremastu olovku. Čini mi se da prah dolazi u čepu, pa ukoliko vam je prilikom aplikacije potrebna dodatna količina proizvoda nema potrebe za stiskanjem ili treskanjem nego samo spužvasti aplikator stavite u čep. Ovaj dio mi se doista dopao, ali samo za unutrašnji dio obrve, jer za vanjski aplikator je dosta debeo i nikako nije moguće fino izvući špic obrve. Zato je tu druga strana, odnosno olovka. Olovka je dosta kremasta, precizno i lako se nanosi. Sve u svemu jedan lijep proizvod za sve vas koji poput mene volite prirodni look obrva. I da ne zaboravim, dolazi u 4 nijanse, a cijena je 6,95 KM.


WHAT THE FAKE! PLUMPING LIP FILLER  (cijana 6,35 KM) proizvod je koji me je na prvu svojim pakovanjem dosta zbunio, obzirom da podsjeća na sličan proizvod od Too faced. No bilo kako bilo riječ je providnom sjaju za usne, čija je ustvari glavna uloga povećanje usana. Miris je dosta osvježavajući, na mentu/pepermint, pa me nije iznenadilo kada sam nakon nanošenja osim blagog peckanja, osjetila i dozu hlađenja, odnosno osvježenja na usnama. I doista radi posao. Sadrži hijaluronsku kiselinu, kao i vitamin E. Ukoliko volite sjajne završnice, onda ovaj proizvod u kombinaciji sa ružem ili olovkom za usne zaista može učiniti bar na kratko vaše usne punijim. 


LIP CARE BOOSTERS- Za njegovane, glatke i mekane usne tu je novi boosters trio: serum (cijena 5,85 KM), maslac (cijena 4,25 KM) i piling (cijena 3,75 KM). Moć svakog od njih je magičnih 10% prirodnih ulja, pa tako serum sadrži 10% ulja breskve, maslac 10% kokosovog ulja, dok piling sadrži ulje avokada. Moje oduševljenje ovim proizvodima, naročito maslacem za usne nisam krila već nakon nekoliko isprobavanja. Zaista nevjerovatno odličan proizvod u praktičnom malom pakovanju, koji sam počea koristiti na dnevnoj bazi. Moje oduševljenje maslacem nikako ne treba da zasjeni serum za usne. Bogata masnjikava formula seruma za usne odlična mi je kao finiš noćne njege lica. Obzirom da sam zadovoljna sa ovim proizvodima vjerujem da ću prilikom prve posjete drogeriji kupiti i treći proizvod, piling za lice i time kompletirati svoju njegu usana. 

HELLO, GOOD STUFF NOVITETI- I za kraj ostavila sam i malo njege. Iako na Essence policama već još od prošle jeseni možemo pronaći proizvode za njegu lica kao dio Hello, good stuff kolekcije moram priznati da me ta činjenica još uvijek nekako iznenadi. Do sada smo imali mogućnost probati 6 proizvoda, a sada se asortiman proširuje, te u novoj kolekciji dolaze još četiri proizvoda za njegu lica: ulje za lice (9,45 KM), hidratantni serum za lice (9,45 KM), serum za oči (6,95 KM) i krema za oči. I ovoga puta riječ je o proizvodima koji imaju postotak od 90+  prirodnih sastojaka. Proizvodi ne sadrže mikroplastiku, parebene, PEG spojeve i mineralna ulja. 



Obzirom da sam se prvi put susrela sa preparativnim proizvodima od Essene moram priznati da sam bila po malo skeptična, no ujedno i prvi proizvod koji sam probala iz ovog PR paketa bila je upravo krema za oči iz ove kolekcije. Dosta lagana, gelasta kremica, prirodnog neutralnog mirisa, koja se ujedno i dosta brzo upija veoma brzo postala je dio moje skin care rutine. Nije mi izazvala iritacije niti peckanje na očima, regularno je nanosim na cijelo okoloočno područje kao zadnji korak svoje večernje njege. 

Drugi proizvod je hidratantni serum za lice od kurkume i zobi još uvijek nisam detaljno testirala, no prilikom par nanošenja primijetila sam da je i on dosta lagan na koži, brzo se upija, ne ostavlja masne ili ljepljive tragove. Dodatna hidratacija dobro dođe svakom tipu kože, kao i osjećaj svježine, pa vjerujem da ću u nekom narednom periodu detaljnije testirati i ovaj proizvod. Ukoliko želite da vam javim moje utiske pišite mi u komentarima.

Drage moje to bi bilo kratko predstavljanje noviteta iz Essence za proljeće ljeto kolekciju. Iako nisu dio ovog PR paketića napomenula bih da u ovoj novoj kolekciji dolazi još i  poznati Stay all day 16h puder sa potpuno revidiranom formulom, kao i vodootporna verzija njihovog bestsellera I love extreme maskare (svima bolje poznata kao "ona roza"). Napominjem da post sadrži samo kratki opis noviteta i moje prvo iskustvo sa istim. U narednom periodu potrudit ću se da vam o nekim od ovih proizvoda napišem pojedinačnu detaljniju recenziju, a vi mi pišite o kojem od ovih proizvoda bi željeli čitati recenziju. Hvala vam na čitanju! 

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe