NOVEXPERT TRIO-ZINC PURIFYING FLUID & MIST (njega masne kože)

svibnja 19, 2021

Kada je u pitanju 2021 godina, možemo slobodno reći da je u njoj skin care doživi potpuni procvat na našem tržištu, jer je na police bolje opremljenih apoteka/ljekarni stiglo mnoštvo novih svjetskih brendova, pa se i Bosina i Hercegovina napokon smjestila na svjetsko tržište. Svakako jedan od brendova koji mi je privukao pažnju svojim dolaskom jeste brend prirodne kozmetike Novexpert. Obzirom da je marketing ovog brenda pa rekla bih dosta "blag", kvalitet proizvoda ipak govori puno više. 


Vjerovali ili ne Novexpert nije samo jedan kozmetički brend, prije svega je to istraživački centar kojeg vode znanstvenici, a dolazi  iz srca Francuske- Pariza. Baš ti naučnici zaduženi su za razvijanje proizvoda koji su u skladu sa njihovim znanstvenim uvjerenjima, a ne u marketinške svrhe na koje smo danas navikli. Njihov marketing nije reklama, nego odlična formula,  proizvodi koji su 100% prirodnim, pogodnim za vegane, trudnice i dojilje, te sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka, te su ujedno i hipoalergeni.

Novexpert ima sedam različitih linija za njegu kože lica, a jedna od njih i Trio Zinc anti-age linija namijenjena za masnu do mješovitu kožu sklonu nepravilnostima, koja će pomoći u otklanjanju istih, matiranju, hidrataciji i dodatnom čišćenju kože, uz dodatni anti age efekt. I da iako zvuči pomalno nevjerovatno, zahvaljujući ovoj liniji proizvoda moguće je  da u jednom proizvodu imate 2u1: pročišćavanje kože i anti-age efekat. Cink kao glavni sastojka ove linije već tradicionalno je poznat po svojoj moći liječenja i zacjeljivanja akni i drugih nepravilnosti na koži, kao i tome da potpomaže smanjenju iritacije na osjetljivoj koži. Također ono možda manje poznato je da ovaj sjajni sastojak ima i antoksidativno dejstvo, iako se ne smatra antioksidansom u pravom smislu. Naime ovaj mineral usporava formiranje slobodnih radikala, te štiti stanice koje proizvode kolagen i čuvaju strukturu kože. Na taj način cink doprinosi zaštiti kože od UV zračenja, zagađenja i drugih faktora koji uzrokuju prerano starenje kože. Odličan je i u borbi sa sebumom.  Sve u svemu sastojak koji oni sa masnom i problematičnom kožom jako volje. Trio Zinc linija sadrži 6 proizvoda, od kojih vam danas predstavljam dva: purifying fluid i mist za lice.

TRIO ZINC MIST ZA LICE



Mistovi ili vodice za lice na bazi cinka nisu tako česti u skin care svijetu, nekako su uvijek negdje po strani i stidljivo se pojavljuju, no zbog mog tipa kože, ali i benefita koje ovakav proizvod donosi ja ih korisim već duži period, pa sam se  dosta iznenadila kada sam ugledala da i Novexpert u svojoj ponudi ima baš jedan takav proizvod. Bio je to ujedno i moj prvi susret sa ovim brendom, pa vjerujem da ću i zbog toga jednim malim dijelom, bar što se Novexpert tiče biti vezana za njega. 
 Jedini je ovo proizvod iz Trio Zinc kolekcije koji je namijenjen svim tipovima kože, te za razliku od ostalih proizvoda može se koristiti i po nekoliko puta u toku dana, i to u različitu svrhu. I način korištenja mu je dosta lagan, posprejate ga na željeno mjesto, sačekate 10tak minuta da se upije u kožu (kod mene je taj proces i dosta kraći, za max 5 minuta proizvod se totalno upije), te eventualni ostatak obrišete mekom tkaninom. 

Trio-Zinc mist ili vodica u spreju proizvod pravo je malo višenamjensko čudo u bočici. Glavna  uloga je da čisti, umiruje i matira lice. Osim toga zahvaljujući super raspršivaču odlična je i za osvježenje kože koje nam je naročito potrebno u vrućim ljetnim danima. Svakako ne zaboravite da cink ima protupalno dejstvo, pa vam ova vodica osim za lice odlično može doći i kao prva mala pomoć kod blažih opekotina od sunca ili iritacije kože. Obzirom da imam dosta osjetljivu kožu nogu, koja bude dosta iziritirana svakim brijanjem, probala sam ga koristiti i u tu svrhu i bez sumnje rezultat je bio odličan.

Za sastav ovog proizvoda rekli bi da je dosta jednostavan (voda, cink glukanat, cink laktat, cink PCA, te nitrogen), no nemojte da vas to zavara, jer iz Novexpert tvrde da su aktivni sastojci ovog proizvoda toliko odlični da će vam omogućiti uklanjanje svih nečistoća i umirivanje umorne ili iziritirane kože. Vrijedi naglasiti da je riječ o hioalergenom proizvodu koji je uz to i 100% prirodan, te ne sadrži konzervanse i mirise (i dosita miris je dosta neutralan).

Ukoliko ste u potrazi za nekom vodicom za lice, moja preporuka je da izbjegnete one koje sadrže jake mirise i alkohole i počastite se kvalitetnim proizvodom, koji će vam donijeti željeno osvježenje, ali i dosta benefita za vašu kožu. Cijena proizvoda je oko 16 KM za 150 ml proizvoda.


TRIO ZINC PURIFYING FLUID

Nakon što lice dobije svoju dozu osvježenja i hidratacije, na red dolazi još jedan sjajni proizvod- fluid za lice. Za one koje zbunjuje šta je to ustvari fluidi, riječ je o proizvodima koji su slični kremama za lice i koriste se prije nje. Najčešće su namijenjeni osobama sa masnom i mješovitom kožom lica obzirom da sadrže aktivne komponente i to većinom antioksidanse. Upravo takav je i Novexpert Purifying fluid za lice čija jednostavna formula s antioksidativnim učinkom smanjuje nepravilnosti  i sjaj, te ostavlja kožu čistom.  Osim toga, kako sam već i naglasila za ovaj proizvod kao i za ostatak kolekcije karakteristično je to da pored čišćenja daje i anti-age efekt. Pogodan je i za mlađu, ali i nešto zreliju kožu kožu, rekla bi za one u 20tim i 30tim.

Možete ga koristiti navečer kao dio svoje skin care rutine ili ujutro na pripremu kože za nanošenje pudera i šminke. Moram priznati da ja za njim najviše posežem navečer, obzirom da imam još jedan Novexpert proizvod koji je od nedavno dio moje jutarnje njege lica. 

Baš kao i mist, tako i Purifying Fluid sadrži cink u čak 3 različita oblika: glukonat, laktat i PCA, i to u vrlo visokoj koncentraciji, što nikako ne trebamo zanemariti. Osim toga ovo je proizvod koji ima 0% parabena, 0% phenpxyethanola, 0% silikna, 0% mineralnih ulja, 0% PEG i 100% prirodne sastojke koji nisu testirani na životinjama.

U prvi mah sam farmaceuski izgled pakovanja daje dojam da je riječ o ozbiljnoj hemijskoj bombi koja bi mogla biti jaka, međutim baš naprotiv. Na dosta blag način uradi odličan posao, pa vjerujem da bi mogao odgovarati i osobama sa osjetljivom kožom, no svakako prije kupovine konsultujte se sa farmaceutom. Lagana kremasto vodenasta tekstura kroz samo par sekundi u potpunosti se upije u kožu, ostavljajući kožu potpuno suhom i mekanom i to je prvo što me je oduševilo. Miris je dosta blag i osvježavajući pa vjerujem da će i većini vas odgovarati. Osim toga i sam fluid  je također dosta blag te nema straha od toga da će dehidrirati ili isušiti vašu kožu, baš naprotiv već pri prvom korištenju osjetiti ćete neku svježinu i mekoću koju daje vašoj koži

Nakon dužeg vremena korištenja ovog proizvoda uvidjela sam da mi nije izazvao iritaciju niti akne na koži, ujedno mi je popravio tonus kože, te zahvaljujući djelotvornosti cinka umanjio upalne akne i ožiljke nastale od ranijih akni. Zaista odličan proizvod za sve nas s masnom kožom lica kojima su akne, kako ja volim reći, čest gost na licu. No naglasila bih još da ukoliko imate dosta jake upane akne onda samo od ovog proizvoda ne očekujte čuda, u tom slučaju definitivno će biti potrebna pomoć još nekih proizvoda, koje možete također pronaći u Trio-Zinc liniji. Što se tiče anti age efekta, potrebno je definitivno dosta duže vremena korištenja da bih mogla sa sigurnošću reći radi li posao i u tom pogledu, no obzirom da se u svemu pokazao odlično vjerovati mu je i za taj dio. Cijena proizoda je oko 50 KM za 30 ml.

Zahvaljujući pozitivnom iskustvu sa ova dva proizvoda, a i obzirom da postoji još 5 proizvoda iz Novexpert Trio-Zinc linije koje nisam probala, vjerujem da ću se u dogledno vrijeme počastiti nekim od njih. Ukoliko ste u potrazi za prirodnom kozmetikom, nastalom od strane stručnjaka u polju njege lice, onda je svakako Novexpert brend na koji trebate obratiti pažnju. U BIH ih možete pronaći u bolje opremljenim apotekama, gdje ujedno možete dobiti i pomoć farmaceuta prilikom odgovora proizvoda iz Novexper linije koji odgovara vašem tipu kože. I svakako ukoliko želite čitati još recenzija o njihovim proizvodima pišite mi u komentarima.


*Post nije sponzorisan. Post sadrži recenziju PR proizvoda koji su poslani autoru na isprobavanje. Sadržaj posta isključivo je stav i iskustvo autora bloga nakon korištenja proizvoda.



You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe