ETIAXIL

Zdravo drage moje, ovoga puta pišem vam o jednom proizvodu kojeg nema na našem tržištu, ali je zbog svoje učinkovitosti zaslužio da se nađe na mom blogu, naročito ako imate jedan problem. U nastavku posta saznajte o kojem je problemu riječ i naravno čitajte o ... ETIAXIL



Bliži nam se ljeto i visoke temperature, koje sa sobom donose i neizbježno znojenje. Tijelo se puno više znoji, mi koristimo puno više raznih sredstava protiv toga ili bar da nam ublaže neugodan miris. Ma uglavnom da ne duljim, znate o čemu pričam :).

Sa ovim Etiaxilom sam se susrela sasvim slučajno (kao i sa većinom dobrih proizvoda koje imam, hehe). Prošlo ljeto, u posjeti mi je bio rođak iz Francuske, koji baš kao i ja ima problem sa znojenjem, on jer se prekomjerno znoji, a ja uz to imam  baš neugodan miris i tada mi je na poklon dao ovo malo čudo u bočici. Prvo sam bila malo skeptična, dobila sam i savjete o oprezu pri korištenju, ali vremenom pokazao se kao fantastičan proizvod. Dvoumila sam se da li da pišem o ovom proizvodu jer je više medicinski nego preparativni, prilazi mu se sa oprezom, pa vas molim da obratite pažnju jer nepravilna upotreba ili nepotrebna upotreba može izazvati probleme.



O PROIZVODU: Dakle Etiaxil je proizvod koji je više lijek i namijenjen je isključivo za one osobe koje imaju problema sa prekomjernim znojenjem ili hiperhidrozu. On nije ni dezodorans, niti anti-perspirant, nego detranspirant. U čemu je razlika? Dezodoransi su proizvodi namijenjeni da zakamufliraju neugodan znoj, učinkovitost mu je mala, rijetko izaziva iritacije, traje par sati, pa se može u toku dana više puta nanositi. Antiperspiranti također spada u dnevnu higijenu, s tim da se on može nanijeti samo jednom. Za razliku od dezodoransa, pore otklanjanja mirisa, on i sprječava znojenje, najčešće samo na nekoliko sati. Etiaxil je detranspirant. Detranspirant je ustvari lijek, tako da ga ne možemo svrstati u dnevnu higijenu, nanosi se jednom do dva puta sedmično, učinkovitost mu je i do nekoliko dana, a radi na principu da direktno ulazi u znojne žlijezde, sužava ih i začepljuje. Poslije par dana kada proizvod oslabi, vaša znojna žlijezda opet je odčepljena i normalno funkcjoniše. Dakle kada dođe hladnije vrijeme kada je vaše znojenje možda pod kontrolom, prestankom korištenja proizvoda žlijezde normalno rade. Žlijezde su nam potrebne, radi našeg zdravlja, njima izbacujemo nečistoće i višak soli iz tijela,  tako da ne treba niti pomišljati da ih zauvijek začepimo ili uništimo. Da bi ste i vizualno vidjele, o čemu pišem kliknite na ovaj link.

PAKOVANJE: Etiaxil dolazi u bočici kao klasični roll-on, tako da tu nema puno priče. Količina mog Etiaxila je 15 ml, ali vidjela sam da je izašlo novo pakovanje, sa malo drugačijom ambalažom proizvoda i kod njega je količina nažalost manja, tačnije 12,5 ml. Iako djeluje malo, vjerujte nije, jer u biti kada nanosite potrebna vam je mala količina, čak šta više ja vam i ne bih preporučila da ga obilno nanosite, prije neka to bude locirana površina, dakle manje je više.



NAČIN UPOTREBE: Na ovaj dio u postu najviše obratite pažnju, jer riječ je o dobrom, ali ipak veoma jakom proizvodu. Etiaxil nanosite isključivo na čisto suho tijelo, ispod pazuha, i radi na principu roll-on. Međutim prije nego li nanesete ovaj proizvod postoji par stvari kojih se trebate strogo pridržavati. Prvo, dobro pročitajte sastav, ovaj proizvod sadrži agresivnije sastojke, pa lako može sadržati nešto na što možda niste otporne. Drugo, nikada ali nikada ne nanosite na područje koje ste tek obrijale, izazvat će vam iritaciju, čak su moguće i rane. Jednom sam ne razmišljajući nanijela proizvod tako i ubrzo se pokajala. Iritiralo me to područje, bilo je izuzetno suho i upaljeno, ali kroz 3 dana sve se smirilo bez trajnih posljedica. Treće je to da proizvod prve dvije sedmicu nanosite svaki drugi dan, kasnije je sasvim dovoljno jednom sedmično, ili ono kad se sjetite :). Zatim četvrto na što treba obratiti pažnju je to da  kada nanesete proizvod on lako može da izbijeli odjeću (meni se to nije desilo, ali kad već proizvođač naglašava to onda moram i ja). Ja uglavnom nanesem poslije tuširanja kada sam u nekoj majici bez rukava, dignem ruke iznad glave i čekam nekih 10-15 min i onda ga zbog peckanja obrišem sa tijela. U koliko se proizvod ne osuši ili počne da jače pecka odmah ga obrišem maramicom, dakle ne ispirem samo obrišem. Etiaxil stvarno pecka, ali kao i kod većine lijekova to je znak da djeluje i neizbježno je. Trpite koliko možete, ali po meni ne duže od 10tak min. Peckanje je jedno, a crvenilo je drugo, tako da ako se zacrveni koža odmah isperite. I za kraj, moram naglasiti da kada nanesete proizvod naredni par sati ne smijete da se znojite u smislu bržeg hodanja, vježbanja, izlaganja prostorijama sa povišenom temperaturom. Da bi ste to sigurno izbjegle moj savjet je da ga stavljate navečer, pred spavanje i time ste taj problem riješile.



MOJE MIŠLJENJE: Mislim da je ovo odličan lijek za one koje imaju problem sa znojenjem, jako je učinkoviti, radi na super principu, a to je da privremeno začepi znojne žlijezde. Svoju bočicu sam skoro potrošila, a ljeto se bliži, tako da opet ozbiljno razmišljam da kupim još jednu. Osim iritacije o kojoj sam vam pričala, većih problema nisam imala. 

DOSTUPNOST: Etiaxil nažalost ne možete naći na policama naših drogerija niti u apotekama, tako da vam ne preostaje ništa drugo nego da ga naručite. Na ebay ga sigurno ima, samo budite oprezni jer kao i sve i ovo ima svoje kopije. Međutim ove je više medicinski proizvod pa malo više opreza nije zgorega.

CIJENA: Uh, tu baš ne mogu da budem precizna. Kao što rekoh dobila sam ga na poklon. Malo sam listala cijene na ebayu i mislim da je cijena od 15 dolara, ona cijena koja je i na regularnom tržištu. Cijena od 10 dolara je preniska, tako da ma koliko prodavač bude garantovao da je original, ja bih ipak preskočila, bolje je ne riskirati nego napraviti sebi veći problem. Malo sam kao papagaj zbog opreza, ali opet kažem bolje spriječiti nego liječiti.

OCJENA: 4/5 (razlog je preckanje i visok stepen opreza prilikom korištenja)



U koliko imate dodatnih pitanja, slobodno ih ostavite u komentarima, rado ću da vam odgovorim :)

Vaša, M.

3 komentara:

  1. Odlična recenzija i odličan proizvod,tek sada sam pročitala, ali bolje ikad nego nikad :-) Imam velikih problema sa znojenjem, pogotovo ljeti, a još gore od toga je što se taj znoj čuje bez obzira koliko se ja puta dnevno otuširala i stavila dezodoranas. Zanima me može li se koristiti na dlanovima ili stopalima jer se nažalost strašno znojim i na tim dijelovima tijela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti Dano.. Nikad nije kasno za čitanje recenzije sve dok može da pomogne :) i ja sam imala isti problem, od kako koristim ovo uz naravno kombinaciju sa dezodoransima, stanje mi je skroz normalno.. Nisam zaista sigurna da li se može stavljati na te dijelove tijela, uputstvo mi je na francuskom, a s tim jezikom sam bas slaba.. Mozda da potrazis na google.. Ja bih ga mozda stavila na stopala, ali na dlanove ne bih cisto preventivno da slucajno ne uneses u organizam proizvod..

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Pokreće Blogger.