NO+VELLO USLUGE (+ priprema za tretman fotoepilacije)

listopada 19, 2014

Koliko vam se puta desilo da ste pomislili na to zašto nam je Bog/priroda dala ovoliko dlačica na tijelu, kada ih mi i onako sve brijemo na ovaj ili onaj način? A koliko vam se puta desilo da ste u nekoj žurbi i nemate vremena da se brijete? A šta je sa onim situacijama kada dlačice počnu da vam urastaju? Mislim da će skoro sve od vas bar na jedno od ovih pitanja odgovoriti: "prečesto"!


Nedavno sam ostvarila suradnju sa No+Vello kompanijom koja je baš idealna za rješavanja ovog problema. Dakle oni su tu da zajedno sa njima kažemo bye bye dlačice.. O No+Vello kompaniji moći ćete čitati u čak tri naredna posta. Prvi je ovaj gdje vas želim upoznati sa samom kompanijom, onim što oni nude i kako se pripremiti za fotoepilaciju. Zatim u drugom postu vidjet ćete i moja iskustva sa prvim tretmanom fotoepilacije i izbjeljivanjem zuba, te najzad i trećim postom u kojem ću malo detaljnije opisati postupak fotoepilacije i podijeliti sa vam moja iskustva nakon drugog tretmana.

No+Vello (ili nomasvello) je svjetski lider u estetskim centrima sprecijalizovanim za fotoepilaciju i fotopodmlađivanje. Kompanija je osnovana 2007, i vjerovali ili ne ima preko 1000 centara ( da da dobro ste pročitali nisam pogriješila sa nulama). Nalazi se u preko 16 zemalja, među kojima su i zemlje balkana i to: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija. Svoje usluge podjednako pružaju za oba spola.


Šta je to što No+Vello nudi?
U svojoj ponudi No+Vello ima tri vrste tehnologije s kojima se mogu raditi različiti tretmani.

Intenzivna pulsirajuća svijetlost ili skraćeno IPL tenologija je prvenstveno  metoda za uklanjanje dlačica, dakle fotoepilaciju. Sa ovom tehnologijom niste ograničeni samo na fotoepilaciju pojedine dijelove tijela, naprotiv, ovom metodom možete da uklonite neželjene dlačice sa svih dijelova tijela (ruke, noge, bikini zona, stomak,ramena, potiljak, vrat, leđa, pazuha, stražnjica, stopala..) Pored fotoepilacije ovom metodom vrši se i fotopodlmađivanje lica, dekoltea, šaka i vrata. Cijena jedne sesije za potoepilaciju i fotopodmlađivanje je 45 KM, bez obzira na zonu. Također ovom tehnologijom se radi i tretman uklanjanja akni, te tretman rosace.

LED tehnologija  + esthetic kako navode u No+Vello su nove estetske usluge ove kompanije koje će vam pomoći da postignete podmlađen i zdrav izgled. Rezultati su vidljivi već od prve sesije. Usluge koje se rade ovom tehnologijom su: izbjeljivanje zuba, facijalni anti-age tretman (protiv bora, hidratacija, te učvršćivanje kože lica), i anticelulitni regulator. Cijenovnik ovih usluga možete vidjeti ovdje.

Ultrasound tehnologija je tu kako bih pomoću nje očistili vaše lice. Ovom tehnologijom postiže se dubinsko čišćenje i uklanjanje nečistoća sa kože,a da kožu pri tome uopšte ne oštećuje.

Ovo bi bile ujedno i sve usluge koje možete pronaći u No+Vello centrima. U Bosni i Hercegovini njihove cente možete pronaći u slijedećim gradovima: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Zenica, Bihać, Tuzla, Doboj, Goražde, Bijeljina. 



Ukoliko ste zainteresirani za njihove usluge fotoepilacije, kako se pripremiti?
Kao što sam na samom početku posta pisala, imati ću priliku da probam dvije usluge ove kompanije, a to su izbjeljivanje zuba, te dvije sesije fotoepilacije. Da bih efekti tih sesija bili što učinkovitiji, prije svega treba da odete u No+Vello, porazgovarate sa ljubaznim osobljem, dogovorite sa se njima za termin i tu ćete dobiti sve potrebne informacije i odgovore na vaša pitanja. Za samu fotoepilaciju bitno je da pustite dlačicu da naraste, dovoljno je i par milimetara. Pripremite kožu!! Pošto se radi o izlaganju kože jačim metodama nego li uobičajeno, bitno je da je vaša koža nahranjena i hidratizirana i prije samog tretmana. Najbolje bih bilo da pri pripremi kože koristite proizvode dostupne u No+Vello centrima, jer na taj način možete postići bolje rezultate. Koji su to proizvodi dostupni možete da pogledate ovdje
Pri svom prvom pregledu dobila sam hidrozaštitnu facijalnu i tjelesnu emulziju, koja umiruje, obnavnja, vlaži i štiti kožu od ultraljubičastih zraka. Sadrži SPF 30, aloe veru koja smiruje, hidrira i omekašava epiderm, te rosa mosquetu i Alantoin  koji štite i ubrzavaju proces regeneracije kože. Emulzija je hiperalergeni proizvod, tako da je pogodna i za najosjetljiviju kožu.
Već tri dana je nakon tuširanja, stavljam na predio bikini zone na kojem ću i raditi fotoepilaciju. Emulzija je teksturaom malo tečnija nego li klasični losion, ali to mi ne predstavlja problem, a vjerujem da neće ni vama. Lako se razmazuje. Moram da priznam da nakon što se upije u kožu ostavi srednje mastan sloj, tako da je moja preporuka da je mažete navečer prije spavanja. Ne daje neki efekat hlađenja, ali se i poslije tri dana korištenja primijeti kako je koža u tom predjelu bolje hidrirana, mekša. Kada bih zanemarila sve ove prednosti koje donosi ova emulzija, opet bih je preporučila i to samo iz jednog razloga, a to je taj jer će zaštititi vašu kožu od jakog ultraljubičastog svijetla. Sigurno ću je nastaviti koristiti i nakon tretmana.


Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite da zakažete tretman u No+Vello, evo vam i linka koji će vas odvesti na njihovu službenu stranicu ili ih ukoliko ste iz Sarajeva kontaktirajte na broj telefona 033718555. Naredni put vam donosim moja prva iskustava sa fotoepilacijom te tretmanom izbjeljivanja zuba. Nadam se da će vas moje iskustvo potaknuti da i vi uradite nešto ovako za sebe. Riješite se dlačica, neugodnih situacija i slobodno vrijeme posvetite nećemu drugom a ne depilaciji.


Jeste li vi koristili usluge Nomasvello? Šta mislite o fotoepilaciji? Slažete li se da je bitna i sama njega kože prije fotoepilacije?

*sve slike na kojima se ne nalazi logo bloga, preuzete su sa interneta ili službenih stranica

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe