ESSENCE BLOOM ME UP ČETKICE

travnja 14, 2014

Inače ne volim pisati o proizvodima dok 100% nisam sigurna u njihovu (ne)kvalitetu ali zbog velikog interesovanja i brzog nestajanja sa polica, odlučila sam da napišem kratki osvrt na njih, riječ je dakle o ... ESSENCE BLOOM ME UP ČETKICE..



Ove četkice od kada su se pojavile na policama, izazvale su veliko interesovanje. Čekale smo, čekale i dočekale da dođu na naše police, iako da budem posve iskrena mislila sam da će nas možda i zaobići. Na sreću prevarila sam se. Poslije nekoliko CM prodavnica (čak sam išla i u drugi grad), došla sam i do željenih četkica..
 Odmah da naglasim da pored ovih četkica koje vidite na slici kolekcija "bloom me up" sadrži još jednu malu četkicu približno istu kao i četvrta četkica na slici iznad, zatim uvijač za trepavice, aplikatore i torbicu za čuvanje četkica. Zašto nisam kupila ove proizvode? Aplikatore nisam uzela jer to stvarno ne koristim, a i djelovali su mi nekako nepraktični, uvijač za trepavice mi ne treba jer imam jedan, a ne volim da gomilam stvari. Onako gledano iz kutije uvijač iz ove kolekcije je pristojne kvalitete, ali više od toga ne mogu da kažem. Torbica mi je onako slatka, namijenjena je za 6 četkica i cijena joj je 7,85 KM, razlog zbog kojeg je nisam uzela je financijske prirode, pa pošto sam morala birati između jedne četkice ili torbice, nekako po meni logičan izbor je pao na četkicu. :) I zadnji proizvod koji ne posjedujem je, manja četkica za sjenilo. Iako je ova četkica bila najjeftinija 2,85 KM, nisam je uzela jer stvarno u glavi nisam mogla da odlučim za šta bih je koristila. Iako proizvođač naglašava da je riječ o četkici za nanošenje sjenila i blendanje, po mom mišljenju dlakice ove četkice nisu nikako za nanošenje sjenila, a još dalje su od toga da bih je mogla upotrijebiti za blendanje. Eh sada malo i o onim četkicam koje posjedujem :)
 Zajedničko ovim četkicama je pored što su izuzetno slatke, sve imaju drvenu dršku, dakle oprez pri pranju, da ne bi ste previše kvasile dršku vodom, lako bih se moglo desiti da dođe do pucanja boje kojom je premazana drška, a to nikako ne želimo :) Da krenem pojedinačno o svakom...



Kako da nazovem ovu četkicu, možda spužvasta četkica.. U prvi tren nisam željela kupiti ovu četkicu, ali u naletu adrenalina i trčanja iz jednog CM u drugi, ipak nisam mogla odoljeti da mi se desi da ne uspijem naći sve četkice, pa sam i ovu stavila u korpu. Jesam li se pokajala? Paa donekle.. Namijenjena je za nanošenje korektora i apsolutno se slažem sa njenom namjenom. Stavljala sam korektor i odlično je obavila posao. Četkica radi na principu da je nakvasite i naravno iscijedite višak vode iz nje i takvu je koristite za nanošenje korektora.. Meni je bila odlična. Zbog čega sam se onda donekle pokajala.. Riječ je o spužvici koja iako obavlja dobro posao, nisam sigurna koliko je izdržljiva. Imam bojaz da bih se mogla raspasti poslije izvjesnog "kraćeg" vremena korištenja. Kada pogledam sve četkice zajedno, ova mi i djeluje kao ne baš čvrsta.. Nemojte mi zamjerati na lošoj slici, ali sam je namjerno stavila jer je jedina vjerodostojno pokazala kako četkica izgleda. Dakle na vama je da odlučite, vjerujem da ovih četkica još ima na policama, bar je bilo u subotu :) Cijena je 6,75 KM.



Iznenadit će te se mekoćom ovog kista. Jedan je od najprodavanijih kistova iz ove kolekcije ili bolje da kažem među najbrže prodanim :) jako je velik, od sintetičkih vlakana... I ovaj baš kao i prethodni odlično brani svoju namjenu, dakle nanošenje pudera u prahu ili kamenu. Puder u prahu trenutno ne koristim tako da ne mogu da kažem kakav je na tom polju :) Što se tiče pudera u kamenu, koristila sam ga samo dva puta, ali i ta dva puta bila sam jednom zadovoljna, a drugi put oduševljena :) Cijena 6,75 KM.





Dolazimo do meni naaajdražeg kista i onog zbog kojeg sam išla u CM, čak u drugi grad. Ovaj kist je definitivno najbolji iz ove kolekcije i čini mi se da ćete ga teško naći na policama, ali u koliko imate sreće, moj savjet vam je da ga "zgrabite" :) Dakle i on je od sintetičkih vlakana, izuzetne mekoće. U CM katalogu navedeno je da je namjena ove četkice sjenčenje i modeliranje konture lica.. Hmmm, pa kod mene je malo drugačija namjena. I prije nego li sam je kupila, čitala sam kako je cure koriste za nanošenje tekućeg pudera, pa sam i ja... Nisam je baš puno koristila, ali na prvu djeluje da će zadovoljiti moje kriterije. S obzirom na cijenu od 6,25, čisto sumnjam da na tržištu možete naći jeftiniju četkicu ove namijenjen, a da je i više nego pristojne kvalitete .



Ovaj kist iako najslađi u kolekciji, mint-bijela boja, nikako nije za sjene iako mu je to prvobitna namjena, te u koliko tražite kist za sjena ovaj preskočite. Od mojih pet kistova, ovaj je nekako najlošije kvalitete. Dlačice su jako čvrste i pod rukom glatke, teško da će se sjena i "nalijepiti" na njih. Ja ću pokušati da mu nađem neku drugu namjenu, možda kao pomoćni kist pri nanošenju korektora.. Cijena mu je 3,35 KM i vjerujem da ga ima još na tržištu.



Dvostrani kist... Sam kosi kist je nešto slabije čvrstoće od onih koje imam. Nije za nanošenje tuševa, ali što se tiče popunjavanja obrva sjenom, dobro obavlja posao. Možda bih ga mogla ponekad iskoristiti i kao pomoćni kist u nanošenju sjena na donji dio oka.. Drugi dio, tj češljić, klasični i služi svojoj svrsi. Cijena je 5,55 KM.

Nadam se da ćete biti u prilici da probate bar jedan od kistova iz ove kolekcije :) u koliko i ne budete, ostaje nada da ce essence izbaciti još jednu kolekciju kistova :) 

OCJENA: 4/5

Ja svoje četkice držim u prekrasnoj šolji.. Djeluju mi kao proljeće na mom stolu :)

U koliko niste do sada možete me pratiti  i preko fb- klik i naravno bloglovin'- klik klik :)

You Might Also Like

9 komentari

  1. Kupila sam četkicu za puder i bockalicu, ostale mi nisu potrebne. Četkica za puder je vjerovatno jedna od najmekših koje posjedujem, a bockalica je stvarnopristojne kvalitete i lijepo obavlja svoj posao. Zadovoljna sam ovim što sam kupila, ali bih voljela i da nam je kabuki četkica došla, nju bih uzela sigurno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apsolutno se slažem da je mekoća četkice nevjerovatna.. Što se tiče kabuki četkice meni trenutno ne treba, ali šteta jeste jer su četkice za ovu cijenu i više nego dobre.. :)

      Izbriši
  2. Predivne su, ja sam odlučila kupiti sam bockalicu jer mi ona bas treba, a ostali iako su mi jako lijepi ipak ih preskačem. Sviđa mi se šolja i kistovi u njoj, super si se sjetila, predivno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Htjela sam ti jos reci da ukolis ovu verifikaciju komentara jer moramo upisivati ove dosadne brojeve i slova hihi imaš u postavci komentara tu opciju pozz

      Izbriši
    2. Rijesim taj problem za vikend, nisam ni znala da vam se to dešava, tako da sorry i hvala ti sto si rekla.. Iskrena da budem skroz se slabo snalazim oko izgleda bloga, čak nemam pojma kako da stavim linkove za fb i ostalo :(.. Sve sto vise vrijeme prolazi i ja shvatam da najvise koristim bockalicu, ali lijepo je baciti pogled na njih u šolji. Šolja je inaće malo pukla tako da nije za upotrebu, ali mi je bilo zao baciti pa sam je iskoristila ovako

      Izbriši
    3. ok ako ti treba nešto pomoći javi i za te linkove za fb i slično, takva sam i sama bila teško sam se snašla na bloggeru ni sad sve ne znam :)

      Izbriši
    4. Mislim da sam uspjela da rijesim to sa brojevima i slovima :) ako slucajno nisam slobodno mi javi.. Nisam obekivala da ce ove postavke na blogu biti ovako komplikovane (doduse i ja sam nespretna malo sa ovim), ali svakako hvala ti puno na ponudi, pa se javim ako nesto zakoci :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe