NEW IN #2

svibnja 14, 2014

Došao je red da vam pokažem šta sam kupovala u aprilu i maju.. :)



Obično pred proljeće ne kupujem puno stvari, samo ono što uvijek koristim, a u međuvremenu potrošim. Korpu nisam punila nikakvim novim proizvodima, to ću da uradim u predstojećem periodu, pravim sebi listu onoga što bih voljela da imam, a opet i da ne gomilam nepotrebno neke proizvode.. Dakle evo slike svih proizvoda da jednom mjestu...



Da počenem lagano :) 

NJEGA ZUBA



KONAC ZA ZUBE- uzela sam ga u lokanoj prodavnici, izuzetno je čvrst. Nikada ne dajem puno para za konac, jer stvarno je nepotrebno. Ja sam zadovoljna sa time da ne puca dok njime čistim zubiće i to je to.
PARADONTAX ČETKICA ZA ZUBE- imam jako osjetljive zube, tačnije desni i već odavno koristim ovu četkicu, jer je izuzetno mekana, njene dlačice su savitljive i tanke tako da lako ulaze i između zuba..
VADEMECUM PASTA- već nekoliko puta sam pisala o tome kako ovoj pasti nema zamjene, možda već pomalo zvučim kao papagaj, ali šta ću kada sam naprosto njome oduševljena.  Ugl ova dva mjeseca su dosta bile na akcijama pa sam napravila zalihe. Do sada sam koristila sensitive rozo pakovanje, ali sam odlučila da pokušam i sa ovim whitening :)

PUDER I PODLOGE



FARMASI PUDER U KAMENU- pihh nemam pojma koje mi je pakovanje ovog pudera po redu, neću ništa puno da pišem o njemu jer imam namjeru uskoro da napišem post samo o ovom proizvodu
DEBORAH COLOUR COPY- ovaj puder je namijenjen isključivo za masnu kožu i to je bio razlog zašto sam ga kupila. I prije sam ga koristila, bila oduševljena. Sada kad sam ga kupila doživjela sam blago razočarenje, ali vremenom shvatila sam da je odličan. Ono što me je prije nerviralo oko ovoga pudera bilo je jako čvrsto pakovanje, pa stvara poteškoće pri korištenju ali dobro ništa nije savršeno..
FARMASI THE LADYBIRD- o ovom proizvodu sam već pisala u ovom postu.

DEKORATIVNA KOZMETIKA



MF 24 FALSE LUSH EFFECT- kupila sam prije par dana, još je nisam otvorila pošto imam neki drugih nepotrošenih maskara pa će malo da pričeka
ACETON ZA NOKTE- aceton k'o aceton, ništa posebno, ono što očekujem od njega jeste da mi manje teške teksture lakova skine i on to uspješno radi.
ESSENCE OLOVKA ZA OČI- već dugo sam razmišljala o tome kako bi mi izgledala bijela olovka za oči na donjem kapku i ovu sam kupila zato sto je u drogeriji bila najpovoljnija, pa sam pomislila ajde neka mi služi za probu, ali kako stvari stoje mislim da nema potrebe da je mijenjam, odlična je.
PINCETA- kupila sam je u lokalnoj prodavnici zbog izgleda, čvrsta je, često posežem za njom jer precizno čupa dlačice.
GR VELVET MATTE- luda luda i luda za ovim ruževima. Ovoga puta kupila sam opet nijasnu 07, jer nemam pojma gdje sam ostavila stari ruža, a bez njega ne mogu :) Pisala sam već o njima detaljnije  u ovom postu i ovom postu

ČETKICE



Čim sam kupila Essence bloom me up četkice, odmah sam napisala kratku recenziju o njima. Moje mišljenje od prvog dojma se nije promijenilo, koristim ih baš onako kako sam i napisala u tom postu. Nekima sam oduševljena, npr. bockalicu svakodnevno koristim :)
U koliko niste čitali moj post evo i linka- klik

OSTALI PROIZVODI



Ove maramice na prugice sam prije par dana kupila u lokalnoj prodavnici. Baš su mi slatke i vjerujem da će poslužiti svrsi u ovim kišnim danima..
JONSON'S KREMA ZA BEBE- uzela sam je na nekoj akciji u DP marketima, nisam obraćala pažnju da li je ima u nekim drogerijama. Ja je koristim svakodnevno za ruke.
SEPTONE ŠTAPIĆI- štapići su mi apsolutno potrebna stvar kada se šminkam, po nekoliko ih koristim u toku dana i to većinom za korekcije.Ovi su mi sasvim ok, ne izvlače se, a opet su dovoljno mekani.
VALENTINA VLAŽNE MARAMICE- izuzetno su vlažne, ovo mi je drugo pakovanje i poprilično sam zadovoljna kako mi skidaju šminku sa lica. U pakovanju dolazi 20 komada i sve do zadnjeg su vlažni, ne suše se tako lako, a to je ono što meni treba :)
GILLETTE VENUS EMBRACE- na slici vidite punjenja (patrone- ovo im je tačni naziv prema proizvođaču). Pošto sam još prošle godine na poklon dobila brijač, bilo mi je potrebno samo da promjenim nastavak, jer su se žileti poslije duuugo vremena korištenja istrošili. S obzirom da nam ubrzo stiže ljeto, imam namjeru da vam pišem o ovom brijaču..

Eto ga drage moje, stigoh do kraja opisivanja novi proizvoda na mojim policama.. 

Ljubi vas,
Vaša M.

You Might Also Like

12 komentari

  1. Također ne dajem veliki novac za konac za zube, koristim neki iz dm-a i skroz mi je ok. Imam i ja osjetljvie desni, a li ja koristim Colgate Soft četkicu već neko vrijeme i baš je super. Možda bih mogla isprobati i tu četkicu, jer koristim Paradontax paste za zube i vjerujem da je i četkica dobra. Jedva čekam post o Farmasi puderu u kamenu, već ga neko vrijeme gledam, jako je povoljan, a pročitala sam neke dobre recenzije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja mislim da cu probati tu Colgate cetkicu iako od Colgate pasti bježim u širokom luku, jer sam čula da sadrže veliku količinu loših sastojaka. Paradontax četkica je malena, vremenom ćeš se navići, ali sigurno je da neće stvarati veći problem za desni. Post o puderu možeš očekivati ubrzo, ove ili naredne sedmice :) :*

      Izbriši
  2. Jesi probala CURAPROX četkice za zube ? ja mislim da nema boljih :-D A Essence Bloom me up su predivne i ja ih obožavam :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas jucer mi je kolegica spomenula tu četkicu, kaze da je izuzetno mekana. Sad kako si je i ti spomenula, nagovorile ste me da je kupim :) steta sto četkice essence ne stavi u redovnu prodaju :)

      Izbriši
  3. ni ja ne dajem puno novaca za zube, najčešće kupim neki u Lidl-u koji je 8-9 kuna :D
    volim Vademecum paste za zube, stvarno su jako dobre :D
    imam Golden rose nijansu 04,ali čeka lijepo vrijeme da ju uslikam :D
    prekrasni su mi essence kistovi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha, mislila sam na konac za zube hehe :D

      Izbriši
    2. hahaha skontala sam odmah da mislis na konac :) imam i ja 04 GR i boja je nevjerovatna :)

      Izbriši
  4. MF debeljucu obožavam! Iako sam sada kupila vodootpornu i nikako da mi se malo osuši, a sad mi je premokra:( I ja koristim Venus i jako sam zadovoljna:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znaci nije samo do mene, i meni je ova tecnija nego li ja volim, ali nadam se da ce se vremenom zgusnuti :( venus zakon!! :)

      Izbriši
  5. E da znaš da sam za ovaj Deborah puder čula samo pohvale… Jel kod tebe jako masna koža i kako prekriva? Hoće biti recenzija?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaboravila sam prokomentirati Valentina vlažne maramice za skidanje šminke, odgovorno tvrdim da za manje para NE POSTOJE bolje…. probala sam i dosta skuplje maramice i pred ovim se sve do jednih mogu postidjeti :)

      Izbriši
    2. Puder je ODLIČAN, BAŠ BAŠ SAM ODUŠEVLJENA.. Imam isti tip kože kao ti, zakleti masnokožac šta god da radila :( Recenzija je u pripremi za njega, slijedeće sedmice sigurno objavljujem post. A maramice pravo otkriće za mene, evo već 4 pakovanje trošim i svaki put skinu puno bolje šminku nego bilo koje druge koje sam koristila. :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe