DAILY MAKE UP

srpnja 27, 2014

Zbog priprema za Bajram, a samim time i nedostatka vremena, uvodne riječi za ovaj post ću malo skratiti i odmah preći na stvar :). Dakle iz naslova ste mogli da vidite da vam danas pišem o dekorativnim proizvodima koje koristim svaki dan, ali apsolutno svaki dan. Ima tu još par proizvoda koji su mi favoriti, koristim ih često ali ne svaki dan.. 



ARTDECO EYESHADOW BASE: Ovo je proizvod bez kojeg niti jedna sjena ne bih izdržala na mojim masnim kapcima duže od možda sat, a da u tom periodu sjena ili ne sklizne sa očiju ili se ne stvore linije na pregibnom dijelu kapka, dok je sa ovom bazom nezamislivo jer kada je stavim sjena se više ne miče s očiju dok je ja ne sklonim vlažnim maramicama ili micelarnom. Mnoge blogerice imaju samo riječi hvale za nju, i apsolutno se slažem sa njima.. Dolazi u količini od 5 ml, i to je za jednu bazu zaista velika količina. Ono što bih vas moglo odvući od ove baze je njena boja koju vidite u bočici, i  djeluje da u sebi ima dosta shimmera, međutim kada je ravnomjerno nanesete na svoje kapke, baza se fino utopi sa vašom kožom, a taj odsjaj koji ima u sebi, bar kod mene se nikako reflektuju na samu boju sjenke, pa tako bez problema na nju nanosim mat sjene. Moj je spas za sjenila koja voli, a slabe su pigmentacije, jer baza dodatno naglasi boju svake sjene. Cijena je oko 11 KM. Istina je da možete naći i jeftinije baze, ali garantujem vam da vam niti jedna druga baza drogerijskog ranga neće bolje čuvati sjenu na očima


ESSENCE ČETKICA ZA OBRVE: Eh sada odmah da naglasim da je to trenutno Essence, ali ovdje se mogla naći  i bilo koja druga četkica koja bi poslužila u ovu svrhu. Bez ovakve vrste četkica moje uređivanje obrva bi bilo nemoguće, jer ne koristim olovku za obrve nego sjenu. Četkica je dvostrana, jedan dio mi služi za češljanje obrva, dok sa drugim dijelom popunjavam obrve sjenilom. Kosa tanka četkica je multipraktična za mnoge blogerice i ja ih imam tri, te ih sve upotrebljavam za drugu svrhu. Moj savjet je kada kupujete kosu četkicu za popunjavanje obrva, tražite neku srednje mekoće, kako bih lako pokupili sjenilo, ali opet i dovoljno čvrstu da možete lakše definirati rubove obrve. Ako se pitate koju sjenu za obrve koristim, većinom je to Essence sjena koja mi je sad za sad sasvim ok za svakodnevni look, mada takve sjene imate i u Avon, Farmasi, Catrice, Artdeco...



CATRICE MONO SJENILO 270 GREY'S PHILOSOPHY : Vjerovatno su mnoge od vas ostale iznenađene kada su ugledale da sam u ovaj post uvrstila sjenilo i pomislile sigurno ga koristi u neku drugu svrhu. Ne! Zaista ga korsitim kao sjenilo i to svakodnevno za dnevni look unazad dva mejseca. Naravno uvijek ga kombinujem sa drugim bojama, a odličnim mi se pokazalo i za definiranje pregibnog dijela kapka.. U koliko pak stavljam nešto jače boje, onda ga često nanosim tik ispod obrva.. Ovo je trenutno jedini proizvod u ovom postu za koji sam sigurna da će ova ljubav kratko trajati, a razlog tome će jedino biti moja zasićenost ovim sjenilom, jer mu je kvaliteta stvarno dobra.



FARMASI HAPPY FACE PUDER: o njemu sam pisala u ovom postu, pa da se ne ponavljam, samo ću da kažem da sam sada prešla na nijansu 05 zbog ljeta i ovo malo boje koje je moje lice uhvatilo :) 


ESSENCE KAJAL PENCIL 04 WHITE: iznenadila sam se kada sam shvatila da na svom blogu nisam pisala o bijelim olovkama za oči, jer ih već dugo koristim svaki dan. Zašto baš svaki dan? Imam izuzetno male oči, i bijela olovka tu da posluži kao trik pa povećanje očiju. Iako je ne koristim kao takvu, navodno bijela olovka vam može poslužiti i kao podloga za sjene, u koliko u tom trenutku nemate pri ruci basu za sjene. Moja svakodnevna upotreba ove olovke se svodi na to da je nanosim cijelom dužinom na unutrašnji dio donjeg kapka.. Kupovala sam od raznih proizvođača, a onda sam shvatila da tu i nema neke velike razlike za mene. Jedino što zaista pratim je to da mi bude mekana pri nanošenju. Kajal pencil su u pravilu puno mekše nego obične olovke pa i zato preporučujem.



To bi bilo sve za danas.. Sutra je Bajram, pa svim mojim dragim čitateljicama islamske vjeroispovjesti želim sretan Bajram (Bajram Šerif Mubarek Olsun).. Provedite ga u krugu svoje porodice i prijatelja, na najbolji mogući način..

XOXO,
Vaša M.


You Might Also Like

4 komentari

  1. Imam i ja sitne oči, ali nikada se ne sjetim da koristim bijelu olovku na waterline-u :D Šeširić je presladak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam dugo zaboravljala, dok nisam jednom ostala odusevljena... Sesiric je stvarno sladak, medjutim meni nikako ne stoji, pa mi sluzi kao ukras u sobi, hehe

      Izbriši
  2. Mami me ova ARTDECO baza vec duze vreme... Trenutno koristim NYX bazu i zadovoljna sam. Senka stoji ceo dan, ne skuplja se, cak i kad se umijem jako tesko se skida :) Volela bih da probam i ovu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a ja bih sad voljela da probam tu NYX hehehe.. :) mozda kada potrosim ovu kupim tu :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe