SUN DANCE MED, 50+

kolovoza 22, 2014

Ostalo je još malo ljeta, mada da budemo iskrene ove godine sunce i nije baš naročito radilo svoj posao, ali dobro šta je tu je. Mnoge od vas su već bile na moru i mazale se raznim kremicam. Iskreno se nadam da ste uhvatile neku finu boju, a za one djevojke koje tek planiraju put na more ili par cjelodnevne šetnje na suncu, evo moje preporuke.


UVODNE RIJEČI: Možda ću ovom rečenicom iznenaditi neke, ali moram da kažem da nisam neki ljubitelj mora. Razlog tome je što se sunce i ja nikako ne slažemo. Imam jako blijedu kožu i zaista mi ne treba puno a da pocrvenim. O nekoj bakrenoj boji mogu samo da sanjam jer to je na mojoj koži nemoguće. Odlazak u solarij također znači samo jedno: pocrveniti :(.. Zbog toga ne preostaje mi ništa druge nego koristiti najveći faktor, dakle 50+, kako bih se mogla opustiti na plaži bar pola sata bez razmišljanja šta će se desiti sa mojom kožom. Imajte na umu da ponekad kreme ne rade svoj posao, bez obzira na faktor, a da li me je ova izdala??

ČINJENICE I DOKAZI: Kao i uvijek kratak opis pakovanja. Klasična tubica za kreme: meka plastika, odličan čep. Krema dolazi u količini od 100 ml, i meni je za 4 dana boravka bila dovoljna, jer sam potrošila nešto više od pola. Ostatak kreme potrošiti ću za mazanje lica, jer nemojte da vas zavara što niste na moru, sunce je i na asfaltu štetno :) Rok trajanja kreme nije označen na mojoj tubi, tako da ću se ja voditi onim standardnim rokom od 12 mjeseci. Tekstura samog proizvoda je nešto gušća i teško razmaziva, ali to nije ništa neuobičajno za kreme sa visokim zaštitnim faktorom. Dakle malo ćete se namučiti oko razmazivanja kreme, ali to ponekad i godi naročito kada vam neko maže leđa, pa dobijete i mini masažu :). Kome je krema namijenjena? Kremu prije svega treba da koriste djeca, čija je koža jako osjetljiva, ali to ne znači da i mi odrasli ne možemo posegnuti za ovom kremom. Ako vam je koža jako jako osjetljiva, to zahtijeva puno više pažnje tokom izlaganja suncu nego li normalan tip kože. Bez obzira da li imate osjetljivu ili normalnu kožu, moja savjet je da tokom prvih dana izlaganja suncu koristite ovu kremu naročito na osjetljivim dijelovima tijela, gdje je koža najtanja, naročito oko dekolte zone, vrata, lica. Kako sam je ja koristila? Apsolutno svakodnevno, tokom četiri dana izlaganja suncu, mazala sam je svako pola sata na cijelo tijelo. Mom licu nije smetala, nije mi napravila nered, čak šta više uopšte mi nije teško legla na lice. Ne mogu da kažem da sam obilno nanosila kremu, jer sam smatrala da za to nema potrebe, tanki sloj je bio dovoljan. S obzirom da je ovo krema sa visokim faktorom, dobivanje neke značajnije boje nisam očekivala, ali recimo da sam za dvije nijanse tamnija (jeiiii, bravo za mene), a niti na jednom mjestu nisam izgorila. Nisam imala vremena da tragam za nekim "super" kremama za sunčanje, samo sam ovu zgrabila u dm-u i ispalo je neočekivano dobro. Sastav kreme vam neću navoditi, jer nema ni jedan sastojak da se posebno nešto ističe, tako da to ovog puta preskačem :) Što se tiče cijene, mislim da je bila oko 6 KM, u svakom slučaju ništa značajno skupa.


ZAVRŠNE RIJEČI: Kući sam se vratila svježa, odmorna i sa malo boje na sebi, a da to nije crvena. Nisam li vam ovim sve rekla? Toplo preporučujem. 

PRESUDA: - namijenjena za jako osjetljivu kožu, ali pogodna i za ostale tipove
                   - ne šteti licu, ukoliko je koristite u tu svrhu
                   - pristupačna cijena
                   - spriječila crvenilo na koži
Zbog svega navedenoga kremu ocjenjujem ocjenom 5/5, zaista nisam našla razlog da joj dam manju ocjenu.

Jeste li imale priliku koristiti nešto od SUN DANCE proizvoda? Koji su vaši dojmovi? Koristite li neku drugu kremu sa visokim zaštitnim faktorom? 
xoxo, M. 

You Might Also Like

2 komentari

  1. uvijek mi je bila muka kupovine krema prije sunčanja, poslije sunčanja, pa krema sa visokim zaštitnim faktorom za prve dane, pa nižim za ostale, ulje.. eh. Ove godine mi čak ta kupovina nedostaje, nisam imala priliku otići na more :c </3 Nadam se da si se ti lijepo provela i odmorila n.n

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam 4 godine isla na more, i opet nisam imala dovoljno vremena da se spremim, ali na kraju je super ispalo. Odmorila se, napunila baterije.. Znas sta je meni uvjek bilo fascinantno to da zene koriste sve te kremice, a muskarci jednu i to vecinom najbezvezniju i bolju boju dobiju nego li mi.. Ahh... :-) <3

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe