B-DAY WISHLIST (III dio)

listopada 11, 2014

Poslije dva dijela moje rođendanske liste, koje ste mogli čitati ovdje i ovdje, najzad vam donosim i zadnji dio, posvećen onome što sve mi najviše volimo, dakle kozmetici.. Za razliku od prijašnje dvije liste, gdje sam dugo razmišljala šta je to ustvari što želim, ova lista u mom realnom životu sadrži nekih 24348085 proizvoda, te sam morala da uradim ogromnu selekciju i izaberem samo 10. Izbor 10 proizvoda nije nimalo lagan, pa sam kao kriterij uzela i to da bi sa ove liste proizvodi trebali da budu poklon, ne želeći zadužiti ljude oko mene do grla, izabrala sam (ili sam se bar trudila) pristupačnije proizvode. Druga stvar, mnogi proizvodi koje želim nisu dostupni kod nas, pa sam odlučila da bar nekoliko proizvoda bude ipak nešto što je nadohvat ruke. Drugim riječima, vodila sam donekle računa o cijeni i dostupnosti. Eh pa da krenem:

1. SLEEK PALETA SIJENA
Nadam se da je dovoljno da kažem da već duže vrijeme želim da naručim i ovu Sleek paleticu sijena. Dakle ne želim bilo koju paletu nego baš ovu, Sleek i-Divine Oh So Special. Boje su mi zaista prelijepe, kao i samo pakovanje :) Sleek nije dostupan, ali kako je želim toliko dugo vremena nisam mogla odoljeti da se ne nađe na listi.

2. ZOEVA ILI RT
Dakle uzimajući u obzir veoma visoku cijenu Zoeva setova, želja mi je da probam bar jedan od ovih, i to naročito neki za oči, poput 231 ili 227. Kod sa RT kistovima je malo drugačija priča, jer tu mi je želja baš set i to ne bilo koji nego jedan od ova dva: Nic's Picks ili Sam's Picks Exclusive Brush Set (evo i i na slikama). Proizvodi nisu dostupni u BIH, ali šta se može i oni su predugo na listi želja :)

3. MACADAMIA ČETKA ZA KOSU
Morala sam u listu uvrstiti nešto i za kosu, a tu mi je prva pomisao na ovu četku. Plus joj je i to što je dostupan i kod nas :) Imam dugu, gustu kosu, koja se često zna zapetljati, ništa što obična četka ne bih mogla da riješi ali opet, po pričama i hvaljenju drugi blogerica, ova četka bi mi sigurno to olakšala i vjerovatno ostavila više dlaka na glavi :)

4.FIKSATOR ŠMINKE (AVON, NYX..)

Pošto sam rekla da ću u obzir uzeti i dostupnost, a da mi se na listi nalazi puno fiksatora to nije laž, onda ću se od svih tih ograničiti samo na one dostupne u BIH. Koliko mogu da se sjetim samo su nam dostupni Avon i NYX (koji imate kupiti kod Make up Arene).. Ako ima još neki onda je i on dobro došao. Zašto želim bilo koji? Zato jer do sada nisam imala priliku da probam niti jedan.. Da, da.. Većinom sam koristila dobre primere, ali ne i fiksatore šminke.

5. ESSENCE SJENE ZA OBRVE
Essence klasični set za sjenu obrva koristim jako jako dugo i meni je on zaista dovoljan i dobar. Međutim kako mi je taj pri kraju, a izašla je nova jesenja kolekcija u kojoj se nalazi malo drugačiji (po meni ljepši) set, u ovoj želji ću iskoristiti ugodno s potrebnim. Iako bih ruku na srce kao želju imala da isprobam neke druge setove, ipak je ovaj na listi, zbog cijene i dostupnosti.

6. NUXE HUILE PRODIGIEUSE
Ne želim da mi se na listi nalazi sve dekorativna kozmetika pa sam malo morala dodati i preparativnog dijela. Dakle moja slijedeća želja jeste Nuxe suho ulje, zaista nije bitno koje. Iako se meni kao masnokožcu diže kosa na glavi od same riječi "ulje", jasno je da je sa ovim to druga priča, i da toliko hvaljeno ulje naprosto moram da probam i da osjetim taj luksuz. Nisam sigurna da li kod nas ima neko suho ulje koje bih mu moglo parirati, pa ako ima onda ću rado i to da probam.

7. EOS VISIBLY SOFT BALZAM
EOS družina dobila je u društvu i dva nova :) Istina je da nisam probala ni klasični EOS, ali već kad bi trebala da biram onda bih se odlučila za ove nove, s tim da više naginjem ka ovom plavom vanilla mint. Kod nas nisu dostupni, ali kako sam mogla da upratim, ima ih u Srbiji.

8. NEŠTO IZ LUSH-A
Hoćete li se iznenaditi ako samo napišem da želim bilo šta iz Lusha. Sa njim što se mene tiče ne možete pogriješiti, jer spoj prirodne kozmetike i onako slatkog izgleda ne može ne biti dobitna kombinacija. U Lushu se uvijek osjetim kao dijete, a tek onaj miris, ahhh.. Dakle želim SVE! A ako bih pogledali u moju stvarnu wishlistu tu biste vidjeli između ostalog : bubblegum (piling za usne), jumping juniper (kruti šampon), mask od magnaminity (maska za lice i tijelo), te svakojake krute kupke
Lush je dostupan u BIH, cijene su što se kaže za svačiji džep. :)

9. ČUDO PROTIV MASNOG LICA
Ovo mi je definitivno najneodređenija želja. Od kada znam za sebe, muku mučim sa ekstremno masnim licem, probaj ovo, probaj ono ali do sada se ništa nije pokazalo tako efektivnim. S toga i ne mogu da poželim nešto konkretno ovdje. Kada bih mi neko poklonio kakav čudni prah, tečnost, kremicu, ma bilo šta sto bih riješilo ovaj problem, bila bih ne samo presretna nego i zahvalna do kraja života :)

10. OSMIJEH
Eto ga dođosmo i do moje zadnje želje za ovaj rođendan. Kao što vidite u naslovu to je osmijeh. Sve nepravilnosti na vama možete popraviti šminkom, samo osmijeh crtaju drugi na vaše lice, a ima li ljepše žene od one koja je nasmijana? Za mene ne, dakle darujte mi osmjeh kako bih bar taj dan bila lijepa :)




*sve slike na ovom postu su preuzete sa neta
xoxo, M.

You Might Also Like

11 komentari

  1. Svida mi se lista, macadamia cetka ce ti olaksati zivot. A moram ti reci da ti bubblegum piling ne treba. Ne vrijedi novaca, samo secer s malo ulja,a i nije narocito ukusan. Recanzirala sam ga podavno, a mozes i sama napraviti jednak piling...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko hvaljenu četku zaista moram da imam :) ako je ne dobijem na poklon onda ću je sama sebi pokloniti, hehe. Dakle taj piling nije čemu, super što si me upozorila, onda ga brišem sa liste :)

      Izbriši
  2. Lista je odlicna :-) nyx fiksator je zaista dobar, koliko znam kod nas u BiH ima I Flormar fiksator, ali njega nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da, kako si ga spomenula sjetila sam se i ja da Flormar ima također :) eto ljudi na listu stavljam i flormarov :)

      Izbriši
  3. Imaš fiksator i Alverde u DM-ovima :-D Lista mi se sviđaa.. macadamiu si trebala na broj jedan :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam primijetila taj Alverde, super :) hahaha nisam listu redala po željama, samo sam ih onako nabacala, ali recimo da je i meni macadamia među prvim :)

      Izbriši
  4. sviđa mi se lista :D morati ću si i ja nešto iz Lusha uzeti a RT kistovi su i meni na wishlisti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lush je zaista izvor radosti, kao da uđeš u prodavnicu slatkiša, a kupuješ kozmetiku :) ja se nadam da ću uskoro dobiti ili bar doći do neke love da ih sebi kupim :)

      Izbriši
    2. Meni je gospon muž predložio da si svaki mjesec sa strane ostavim nešto love i naručim, "da se više ne zajebavam sa kineskim sranjima s ebaya" (njegove riječi XD) ....iako ima i dobrih "sranja" (pardon na rječniku) kod kineza no RT je ipak kvalitet :)

      Izbriši
  5. Bar nam je wish liste lako raditi :D :D
    Ja si želim Zoeva kistove jako jako. Mislim da ću početi štedjeti za jedan pošten set :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moram da priznam da sam se ja namučila dok sam izdvojila ovih 10 proizvoda ili bolje reci 9, ali bas su bile slatke muke hehe.. i meni su oni predobri, imala sam priliku uzivo da ih vidim i od tada ih sve više i više želim :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe