QUATTRO EYE SHADOW LOOK BY BIPA

studenoga 10, 2014

Kada sam nedavno pisala post "interesting products", razmišljala sam da li da na tu listu uvrstim i ovaj proizvod. Odluka je pala da ipak pišem zaseban post, jer o ovom proizvodu ipak imam više reći od 2-3 rečenice.

Dakle paletica je iz kolekcije Colour Explosion i to 01 caramel cookie (nisam uspjela pronaći na netu koliko paleta sjena sadrži ova kolekcija). Jedna paleta, četiti nijanse. Ova najveća (koja zauzima pola palete) je neka žučkasto-zlatna nijansa, zatim bijela, tamno smeđa i najzad prava zlatna boja :) Samo pakovanje sadrži 7 grama, napravljeno je od čvršće providne plastike. Izgled pakovanja i nije naročito zanimljiv, recimo da je neka sigurna klasika i meni je to ok. Sjene su razdvojene malim pregradama nije da su od naročite koristi ali bolje išta nego ništa, naročito kod prelaza iz bijele u smeđu jer ne želim da mi se prilikom nanošenja bijele boje na kistu nađe i ova izrazito tamno smeđa nijansa. Ako nekoga slučajno interesira, sastav možete da pročitate na slici :)

Nedostatak ovih sijena je taj da se izrazito truše, naročito zlatna nijansa, ali to im opraštam s obzirom na njihovu trajnost. Kada spomenuh trajnost onda ću da dodam i to, da je sjena po tom pitanju solidna, naravno sve zavisi od toga kakvu i da li uopšte stavite podlogu za sjenila. A trajanje sjena je nevjerovatnih 36 mjeseci od otvaranja, dakle samo lagano, ove univerzalne boje sigurno ćete često koristiti, a i imate čak 3 godine da ih potrošite (ako je to uopšte moguće).

Sjene odlično idu jedna uz drugu, te će vam ova paleta biti dovoljna da napravite jedan odličan look, što mi je super praktično jer često putujem i ne mogu nositi baš sve palete koje imam. Naravno, kao i kod svake palete boje se mogu koristiti i uz neki drugi look.

Na lijevoj slici možete da vidite kako sjene izgledaju sa Artdeco podlogom, dok su na desnoj slici sjene bez podloge :) Tek kasnije sam shvatila sa sam zamijenila najtamniju i zlatnu nijansu, dakle ono što je 3 nijansa na prvoj slici, to je 4 na drugoj i obratno :) Preko ovih swachova možete da primjetite da bijela, žučkasata i zlatna imaju u sebi malo shimmera dok je najtamnija smeđa nijansa apsolutno mat. 

Ova mini platica sijena nije dostupna u BiH, te ćete je moći nabaviti jedino ako putujete u Hrvatsku u njihovim BIPA radnjama. Cijenu zaista ne znam, ali mislim da nećete trebati izdvojiti puno novca, ako neka od vas koja čita ovo zna tačnu cijenu, u komentarima možete podijeliti sa nama :)

PRESUDA: Ocjena za ovu paleticu bila bi 4/5. Pakovanje je solidno, ne naročito zanimljivo. Sjene se truše, ali im je super trajnost Nijanse su univerzalne i mogu se super iskoristiti. Možda bih ocjena bila i 3.5, ali jesen je pa je smeđa još više IN i nekako bliže srcu. :) Cjelokupna kvaliteta sjena solidna, ali naravno viđala sam i puuno bolja.

To bi bilo sve za ovaj put, nadam se da nisam ništa preskočila napisati o paletici, ako i jesam, tu ste vi da u komentarima dodate šta god vam leži na duši :).. Da li ste imale priliku probati nešto od LOOK by BIPA? Imate li vi neku quattro paletu sličnu ovoj? 
Do slijedećeg posta, puno poljubaca. Vaša, M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. pa pigmentacija i bez baze djeluje odlično. vodila sam se time da volis neutralne, zemljane tonove. ima još jedna lia zemljana mala smeđa paleta između koje sam se i mislila ali je bila od pola dogovorenog buđeta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da ja sam natural cura :) boje su mi bas super, ono za svaki dan, ali poneka se može i navečer iskoristiti poput zlatne.. ja sam zadovoljna i sa ovom, hvaala ti :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe