AVON FOOT WORKS KREMA ZA PETE

veljače 24, 2015

Avon postovi su se baš zaredali na mom blogu :) Iako imam podužu listu proizvoda koje želim recenzirati, nekako Avon uvijek stavim u prvi plan jer želim da iskoristite trenutne akcijske cijene određenih proizvoda, pa je to slučaj i ovoga puta.



Dakle u trenutnom Avon katalogu, iz kolekcije za njegu stopala Food works dolazi limitirano izdanje njihove kreme za omekšavanje peta i to u XXL veličini. XXL veličina u prevodu znači 150 ml, zapakovani u praktičnu, klasičnu tubu.
Eh sada pošto je riječ  o kremi koja njeguje grube pete, moram odmah da naglasim da (hvala ti Bože) ja taj problem nemam. Kao djetetu puno su mi pričali o stopalima, kako imam ravna stopala, kako me leđa bole zbog stopala, kako trebam imati udobnu obuču zbog stopala, i trala la la.. Uglavnom, vjerovatno zbog te silne priče o tome i ja sam postala mahnita po pitanju njege stopala. Sjećam se da sam se već u osnovnoj školi mazala razne kremice za stopalima, među kojima su bile i ove iz Avona. Ako se dobro sjećam, a ne držite me za jezik, tada je kolekcija za njegu stopala nosila drugi naziv ili je imala bar drugačiji dizajn, ali u osnovi mislim da su kreme ostale bar slične. Tada sam bila zadovoljna, a i sada sam, u to nemam sumnje.


Nego da se vratim na samu kremu. Kao što rekoh, problema sa grubim i ispucalim petama nemam, ali to ne znači da sam mogla odoljeti pa ne probati kremu, jer za sve probleme treba djelovati i preventivno. 
Tekstura same kreme je gusta, ali i lako razmaziva. Dovoljna vam je veoma mala količina da prekrijete cijelo stopalo. Ono što mi se najviše svidjelo kod ove kreme su dvije stvari. Prvo je to da se baš brzo upije u kožu i nema potrebe da noge držite u zraku minutama, čekajući da se krema upije. Druga stvar je, polu baršunasti osjećaj koji ostavlja na stopalu. Ja naprosto tom baršunastom osjećaju ne mogu odoljeti, niti na jednom dijelu dvoga tijela :) Krema solidno hidratizira, i za svakodnevnu je upotrebu. Moje jako malo zadevljanje kože oko pete odlično hidratizira i skoro pa trenutno omekša. Zaista ne znam kako bih djelovala na više oštećenim petama, ali za preventivu i solidnu njegu stopala je super.


I još jednu stvar koju moram da naglasim, a koju je i sam proizvođač naveo, je ta da krema sadrži AHA (alfa-hidroksilnu) kiselinu koja može povećati osjetljivost kože na suncu, ali obzirom da je još uvijek zima i sunca skoror pa i da nema, bar sad za sad ovo nije problem. Također sam za vas malo istražila i ostatak sastava (uzmite u obzir da nisam poznavalac toga, ali srećom jeste internet), pa tako, iako krema u sebi sadrži stearil alkohol i cetil alkohol, zbog riječi "alkohol" u njihovom nazivu to ne bih trebalo toliko da vas brine jer je riječ o alkoholima koji su česti u sastavu ovakvih proizvoda i od njih nema neke naročite opasnosti, te nije potrebno toliko ih izbjegavati. Urea je također u sastavu, a riječ je sastojku koji povećava sadržaj vode u gornjim slojevima kože što smatram da osobito važno osobama sa suhom kožom, jer je takvoj koži  itekako prijeko potrebna što veća vlažnost i hidratacija.


Skoro cijela kolekcija Foot works je snižena u trenutnom katalogu, tako da po super cijeni možete kupiti dosta toga. Cijena ove kreme u trenutnom Avon katalogu je 5,90 KM, dok je regularna cijena 11,00 KM. Uz ovu kremu za potpunu njegu vaših ispucalih, tvrdih peta možete kupiti i strugaljku za grubu kožu stopala (6,90 KM).

Njegujete li svoja stopala? Imate li ispucale pete, i kako rješavate taj problem? 
Do slijedećeg posta, šaljem vam poljupce. M.



You Might Also Like

6 komentari

  1. Ovu kremu nisam probala, ali bih volela, dopada mi se tvoja recenzija.. Trenutno koristim Avon piling sa makadamijom i kremu sa makadamijom, piling svaki drugi dan a kremu svakodnevno i zadovoljna sam rezultatima :) Uzela sam i jednu iz Planet Spa ljubicaste kolekcije za ruke i stopala, i ceka da bude isprobana :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Puno pozitivnih komentara sam čitala o toj ljubičastoj kolekciji, pa se nadam da će i kod tebe biti tako :)

      Izbriši
  2. Za stopala vec duze vreme koristim neven kremu koja je prilicno masna i hranjiva i bas mi odgovara. Koza mi je upije za minut posto mi je koza na petama prilicno suva.
    Dugo sam razmisljala da li da uzmem neku od Avonovih kremica ali sam uvek odustajala ni sama ne znam zasto. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh ako ti koža upije onako masnu nevenovu kremu ti onda baš imaš suhu kožu.. Gledaj kada budu neke fine akcije pa probaj neku i Avon, ne gubiš puno, svakako je možeš proslijediti svojim ukucanima ako ti ne bude odg hehe.. :)

      Izbriši
  3. Ja nemam problema sa zadebljalim stopalima, ali su dosta suha pa ih trebam njegovati, ali sam lijena i uvijek mi je nesto drugo potrebno pa i ne kupim kremu za stopala. Ovu sam bas gledala u katalogu i nisam narucila, sad mi bas zao... Inace mazem stopala svako vece pred spavanje ali to bude ili krema za ruke ili mlijeko za tijelo, sta mi se nadje pri ruci... nije bas pohvalno ali bolje ista nego nista :D Za Avonove kreme za stopala sam cula da su bas dobre, puno osoba ih hvali, i one sprejeve za stopala isto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Štata što nisi kupila ovu, ali svakako Avon uvijek daje popust na svoje proizvode :) I ja zanam nekada koristiti kremu za ruke ili losion, ali obzirom da sam u zadnjih pola godine kupila dosta krema za stopala, onda koristim njih.. :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe