MACADAMIA NoTANGLE

veljače 15, 2015

Vjerujem da recenzija za ovu četku možete naći u obilju, ali kao što reče jedna moja čitateljica, toliko je dobra, da vrijedi još jednom ponoviti to :)

Izdvojiti 24 KM za četku, mnogima nije malo, pa ni meni. Ujedno, to je jedini razlog zbog kojega ranije nisam kupila ovu četku iako je jako dugo bila na mojoj WL. Pred kraj godine, odlučila sam da svoje CM bodove iskoristim baš za nju, te je na taj način dobila duplo jeftinije. Jedina i najbolja novogodišnja odluka. 



Dakle koristim je već dva mjeseca, i za to vrijeme uvjerila sam se u sve one pozitivne komentare o njoj, koje sam čitala prije kupovine. Četka je plastična sa silikonsko-plastičnim iglicama, koje su ujedno i dovoljno čvrste da ne puknu, ali i dovoljno savitljive da lagano prolaze kroz vašu kosu. Također, iglice su različite dužine (red dužih, red kraćih). Iglice pored svoje primarne svrhe, raščešljavanja, imaju još jednu odličnu ulogu, a to je masaža vlasišta kose. Znam ponekad sam sebe uhvatiti, kako nesvjesno gledajući TV, posegnem za ovom četkom kako bih uživala u masaži :)



Imam izrazito gustu, ravnu kosu. Često mi se znalo desiti da se u unutrašnjem dijelu kose, toliko zamrsi da mi je jedino kupanje moglo pomoći. Nedavno sam u busu čula razgovor između djevojaka i jedna je spomenula ono što je za mene prošlost, a to je da kosu češlja jedino između kupanja. Donekle je i kod mene to bilo tako, međutim Macadamia raščešljava kosu bez obzira bila ona mokra ili suha, zapetljana prvi vrhu ili dnu. Prilikom češljanja primijetila sam još dvije stvari. Neposredno pred kupovinu četke, kosa mi je jako opadala, a onda se češljanjem Macadamiom sve smirilo. Ne mogu sa sigurnošću reći da li je do nje, ali definitivno osjeti se razlika pri češljanju, jer znatno manje čupa kosu nego li druge četke koje sam koristila. Također, sa ovom četkom zaboravila sam šta znači to da vam četka lomi dlaku na pola, a za to imam i dokaz jer svaki put, poslije češljanja, kada pogledam u četku vidim da su na njoj ostale samo dlake dužine moje kose. 




Malo je onih od kojih ćete čuti nešto negativno o njoj, ali ja ipak imam dvije zamjerke.. Ništa se ne čudite, sve će vam biti jasno kada pročitate.
Prvo što zamjeram je boja same četke. Ruku na srce, meni se ova kombinacija jarke zelene i smeđe boje nikako ne dopada, ali to su boje Macadamia, tako da tu promjene nema, a i čovjek se vremenom navikne na sve. Jedno vrijeme sam je viđala i u rozoj boji, ali mislim da je to bilo LE kao podrška ženama koje boluju od raka. Da se razumijemo, to što je ove boje nije me prvi put spriječilo da je kupim, pa neće ni naredni :)
Oblik same četke je složit ćete se veoma neobičan, i meni se kao takav u jednu ruku sviđa, a u drugu ne (i to bukvalno mislim). Mojoj desnoj ruci odlično se sviđa, bome baš fino legne u nju, ali džabe mi kada sam ljevoruka. Moja lijeva ruka se poslije nespretnih nekoliko pokušaja, par ispadanja, najzad navikla i danas je bez problema koristim. Ipak apeliram na Macadamia da bar izbaci LE, sa "obrnutim" oblikom kako bih i mi ljevoruki uživali u potpunosti u češljanju. Stop diskriminaciji, heehhe :)


Iako je skuplja nego obične četke, zaista vrijedi svakog novčića izdvojenog za nju. Nadam se da će vas sve ove iskrene recenzije, napokon nagovoriti da kupite ovu četku, kao što su i mene. Sada kada se vratim unazad, žalim što je i prije nisam kupila, jer je postala moja maza, a vidim da su je i muški ukućani ozbiljno zavoljeli, jer svako malo ulovim ih kako se češljaju njom, iako imaju strogo zabranjen pristup. Ah šta će, zabranjeno voće uvijek je najslađe..

Da li ste koristile ovu četku ili sličnu njoj? Koja su vaša iskustva? Imate li neku drugu četku koju jako volite?
Puno poljubaca, M.

You Might Also Like

12 komentari

  1. Imam je duze od godinu dana i ne znam kako sam se ikada cesljala bez nje, volim je toliko da mislim da bi ona bila medju stvarima koje bih nosila na pusto ostrvo... Aaaaa stvarno diskriminiraju ljevoruke, nije im to fer :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam nedavno bila primorana da se cesljam nekom drugom i doslovno sam molila Boga da sto prije dodjem kuci da se ponovo pocesljam ovom.. Nezz kako nisu mislili na ljevoruke, ali dobro nema veze, navikla sam se relativno brzo na nju, ne sjedne bas fino na ruku, ali nema veze :)

      Izbriši
  2. Ja cu samo reci bit ce moja kad tad :P Poslije ove recenzije je jos vise zelim jer mi je kosa pregusta i duga potrebna mi je ova cetka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cim budes u mogucnosti obavezno je kupi, olaksat ce ti cesljanje.. A i cetka po sebi je dobra investicija, jer dugo traje

      Izbriši
  3. Ja imam gustu i kovrdzavu kosu koju feniram stalno, tako da mozes da zamislis koliko mi otpadne kose prilikom cesljanja, pune sake.. Nakon mnogo pozitivnih recenzija i dalje se nisam odlucila da je uzmem.. Probala sam je kod drugarice i kidala mi je kosu, sto nisam cula da se bilo kome desilo.. Ne znam kako bi se pokazala na mokroj, jos nisam odlucila sta da radim, ali bih svakako volela da je imam pa makar mi i ne odgovarala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bas imam suprotnu kosu od tvoje tako da mi je zaista tesko nagovarati te da je kupis jer u usporedbi sa ostalim cetkama i nije tako jeftina.. Probaj kod drugarice jos koji put, a onda kada budes imala love kupi pa bude sta bude. Ako ti i ne bude odg uvijek je mozes pokloniti :)

      Izbriši
    2. Meni se zaista lomi kosa i puca i nije problem da dam novac ako ce zaista malo to da ublazi i manje da je kida, ali moracu da isprobam jos nekoliko puta ali vec sam prilicno sigurna da je zelim :)

      Izbriši
    3. Meni je lomljenje a bome i opadanje kose uveliko smanjeno od kada je koristim i s njom ne pamtim kada sam grubo čupala kosu ne bi li je rascesljala.. Ako si tako sigurna da je zelis, onda je i uzmi, ne sumnjam u to da ces biti bar malo zadovoljna :)

      Izbriši
  4. Ja naprosto ne mogu živjeti bez ove četke i vrijeme mi je da kupim novu jer ju imam već preeedugo. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ponekad zaboravimo da i četke imaju rok trajanja.. Kod mene je uvijek bilo nesto prece za kupovinu, ali kad joj dodje kraj onda tu nema odlaganja heheh :)

      Izbriši
  5. Jos uvijek je nisam kupila... kada je bila na akciju u CM-u niti jednu nisam uspjela da nadjem.... sad vrebam po jagodici nece li je sniziti dok je free shipping! :D
    Nenormalno zelim da je probam, svi se hvale previse...
    Ovo za ljevoruke je extra ideja... samo da procitaju! XDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam znala da je na jagodici free shipping, bas si me obradovala :) nadam se da ces je ugrabiti na sniženju, ako nista cekaj dok skupis bodova u cm pa ce ti tako biti jeftinija :) cetka nije toliko teska za rukovanja, lako se navike ali opet bilo bi odlicno kada bih imali verziju i za ljevoruke, nekako prakticnije, ako vec placam 24 km za cetku onda da neka bude bas kako treba :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe