NEW ESSENCE BLUSH BRUSH

veljače 07, 2015

U mom zadnjem new in postu mnoge od vas ostale su zadivljene izgledom nove Essence četke za rumenilo. Niša manje od vas, i ja sam pala na medeni, slatki, girly izgled ove četke, te je jednostavno morala biti moja :)



Essence nam u svojoj novoj kolekciji, koja je već izašla na tržište donosi mnoštvo novih četkica za šminkanje, kao i uvijek po pristupačnoj cijeni. Na naše tržište nisu stigle još sve, tako da na policama možete naći samo ovaj dvojac: četka za puder i četka za rumenilo. 
Nažalost četku za puder još nisam uspjela da pronađem, tako da vam ovoga puta donosim samo kratki osvrt na ovu medenu četkicu za rumenilo, tzv. blush brush.


Svaka četkica dolazi upakirana u pakovanje od tanje plastike, tako da prašina i nestašne ruke kupaca ne dođu u dodir sa četkica. Ukoliko ste imale neku staru Essence četkicu, onda će vam biti jasno ako kažem da se ništa nije promijenilo u pogledu pakovanja osim samog dizajna. Volim ovakva pakovanja, jer su zaista upotrebljiva i kasnije, te ih nikada ne bacam. Koristim ih ne samo za putovanja, nego i onda kada želim da četku taj dan imam u svojoj torbi kako bih popravila dnevnu šminku. Korištenjem njenog orginalnog pakovanja, štitim je od bakterija i oštećenja koja mogu nastati od ostalih predmeta iz moje torbe.



Ukoliko se sjećate poznate Essence kolekcije, od prošlog ljeta, Bloom me up (post o toj kolekciji sam pisala ovdje), onda vjerujem da je i vas izgled ove četkice neodoljivo podsjetio baš na tu famoznu kolekciju. Iako na prvu zaista djeluju slično ipak malo boljim pregledom četke uočit ćete neke razlike. Prvo je ono što je najviše vidljivo, a to je veličina četke. Ja sam neko ko voli jako velike drške, međutim ova je opšta suprotnost tome, jer stane u moju i onako malenu ruku, ali dobro halalit ću joj to, jer mi je super što mi na putovanjima neće zauzimati puno prostora. Usporedbe radi stavila sam vam sliku na kojoj možete vidjeti koliko je manja od svoje rođakinje :) Iako ni dan danas nisam baš "skontala" od kojeg materijala su rađene drške za Bloom me up kolekciju, ipak naginjem ka mišljenju da su drvene. Sa ovom nemam sumnje, jer je očito da je plastična. Meni to i ne smeta toliko, mada priznajem da ipak više cijenim to kada vidim da je drška drvena.



Nadam se da na slikama uočavate da je riječ o koso sječenim dlakama na ovom kistu, što i nije neuobičajeno za četke ove namjene. Nije "pufnasta" kao što je njena sestra- powder brush, više je nekog spljoštenog oblika. Bez obzira na to, njene dlačice su jako savitljive i nevjerovatno mekane. Još se sjećam kada je pri izlasku BMU kolekcije kolegica Il rossetto rosso, usporedila dlaku tih četki sa zečjim repićem. Eh ništa manje mekana od toga, nije ni ova četka. Dodat ću još samo, da sam je prala već dva puta i još uvijek sve dlake su na svom mjestu, bez traga ispadanja.. Veliko huuuraaa za ovo!



Da li radi svoj posao? Što se mog iskustva tiče situacija je slijedeća. Pri upotrebi tvrđih rumenila, recimo mog voljenog L'oreal 150, ova četkom ne samo da nisam mogla rumenilo nanijeti na lice, nego ga četka uopšte nije kupila. No nije sve tako crno. Dala sam joj šansu sa nešto mekanijim rumenilima (ja sam koristila Catrice) i eto ga!!! Četka je proradila :) Uspjela sam zaista fino nanijeti rumenilo i ponekad nadograditi ga ako je bilo potrebno. Ne mogu reći da je ovo četka koju morate imati, ali za cijenu od 5,85 KM, meni je solidna, jer su inače četke ove namjenje i duplo skuplje. Svakako treba još uzeti u obzir i to da naše tržište i ne obiluje baš četkama za šminkanje.

Sviđa li vam se izgled novih Essence četkica? Volite li više četke sa većom ili manjom drškom? Koja je vaša najdraža četka za rumenilo?
Puno poljubaca i ovoga puta od M.


You Might Also Like

35 komentari

  1. ja još nisam vidjela ništa od ovoga ni u cm-u ni u dm-u :( gdje si ti svoju nabavila?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za sad ih imas samo u dm.. ja sam ovu kupila na otoci, ali imas ih i u SCC sigurno.. bar su bile prije dva dana :)

      Izbriši
    2. kul, potražit ću :D hvala :D

      Izbriši
    3. Nigdje nema kupit ovakvih ĉetki ni u Dm u ni u Cm u,da ima bogdo naruĉit

      Izbriši
  2. Jao, prelepa je. U Srbiji je nisam videla. :(

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni samo izgleda preslatko,sve ostalo je moze a i ne mora...otprilike za slicnu cijenu moze se kupiti Aurina,koja je puno kvalitetnija,po mom misljenju...ali rozeeeee i vec je u korpi... :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost djevojkama iz BIH Aura nije baš dostupna (izuzev Tuzle i Balja Luke, ako se ne varam), ali upravu si, Essence je slabije kvalitete.. roza roza, prodaje proizvod nema sta.. doduse i niska cijena uz to :)

      Izbriši
    2. Koliko znam mogu se naruciti preko sajta ;-) i ja sam iz BiH,iz Banja Luke,i stvarno je steta da ne prosire trziste...u svakom slucaju slazemo se :-) sarene Essence stvarcice bas mame ��

      Izbriši
    3. Inace ne komentarisem anonimno ali citav dan se ne mogu logovati na nalog i za to sorry :-)

      Izbriši
    4. Ma ok je i anonimno komentarisanje,ja zaista nemam nista protiv.. Upravu si, zaboravila sam da je moguce i naruciti.. Ja znam da je moguce preko www.makeuparena.ba, ukoliko znas jos neku stranicu, pls podjeli je ovdje :-) nadamo se da ce uskoro bar u vece gradove stici.. hvala ti na komentarima :-)

      Izbriši
    5. Ijaoo izludjuje me google,dva puta mi brise komentar...Elem,mislim i ja na makeuparenu,ali sada sam pogledala i na njihovom sajtu (aurinom) i vidim da po onom spisku imaju u vecini gradova u BiH,cak su navedena i imena prodavnica,pa pogledaj,mozda ima i kod tebe a da i ne znas :-)

      Izbriši
    6. Jao zao mi je sto te google zeza, valja nece vise... Bas si me obradovala sa ovim, cim budem na racunaru pogledam.. Hvala ti! :-*

      Izbriši
  4. Preeslatka je. Ja ih tražim cijelu sedmicu, ali još nisu stigle. :( Skroz su mi slatke, uzet ću si par kad stignu sigurno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam trazila i trazila za puder ali nema.. nadam se da ce uskoro stici u vecem broju u razlicite markete :)

      Izbriši
  5. Nisam je još nigdje vidjela....jedva čekam da stignu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marjana moja, uskoro ce i kod vas, pogledaj u dm, kod nas je stigao tu.. Ljubim te

      Izbriši
  6. Jako mi se sviđa kako izgleda! :) Nadam se da će stići uskoro. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja zeljno cekam ostatak kolekcije.. Tesko cu odoljeti s obzirom da su i ostale podjednako lijepe kao ova :-)

      Izbriši
  7. Joj opet ova prelijepa cetkica, a taman sam bila odlucila da je necu kupiti i opet ona ovako lijepa i njezna i sad je moram opet vratiti na listu za kupovinu :D cijela kolekcija mi se svidja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe, ne dam vam mira sa ovom cetkom.. Ti u Tz mozes kupiti i neke druge, pa pogledaj ponudu i izaberi najbolji ako ti nas treba cetka ove namjene.. Ja imam pored ove jos dvije, pa iako mi nije trebala ovoj nis mogla odoljeti bas zbog izgleda ali i mekoce :-)

      Izbriši
  8. Ja sam kupila četku za puder u lokalnom Lilly-u,nije da mi je trebala,ali je preslatka:).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dakle stigle su i u Srbiju, super.. Evo ovo je odlicna vjest za moje citateljice :-) hvala ti na info.. Njenoj slatkoci izgleda niko ne moze odoljeti heheh

      Izbriši
  9. Pa ista je cetkica kao i ona iz standarne linije, roza sa crnim vrhom, samo su sad promjenili dizajn ako se ne varam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja tu staru nisam imala pa mi je zaista tesko uporedjivati ih, ali moze biti da si u pravu.. Cula sam od nekih cura da je ova mekanija.. a je li ta stara takodjer bila kosno rezane dlake???

      Izbriši
    2. Jeste isti oblik i sve samo eto dizajn, a ne znam i ova je mekana ali moguce da je ta mekanija posto ovom starom ja i neka tvrdja rumenila fino zahvatim (ili kako se vec kaze hahh)

      Izbriši
  10. Prekrasno mi izgledaju ti novi kistovi ♥
    Pošto koristim uglavnom mekana rumenila, meni bi mogla koristiti :)
    A i to što ima manju dršku nije loše jer je praktičnija za torbu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi ce ona ova cetka sigurno biti ok, ja imam vise tvrdjih rumenila alo na veze.. To za torbu si totalno upravu.. Zbog svoje velicine definitivno je prakticna za "ponjeti sa sobom" :-)

      Izbriši
  11. Preslatko izgleda i kupila bih je samo zbog toga,
    ali meni se ne bi pokazala funkcionalnom za rumenila koja imam :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni zaista nije radila na "tvrdjim" rumenilima, dok je sa catrice koji se srednje trusi, odlicno zahvatila proizvod.. Mozda kada je vidis da procjenis sama, ako vec to nije to onda lovu potrosi na neku mozda drugu cetkicu iz te nove kolekcije :-)

      Izbriši
  12. Vidjela sam je ali nisam kupila-začudo.
    Imala sam staru,crno+pink,rekla bih da su iste.
    Ma preslatka je stvarno ali pokušavam skupljati i trošiti na kvalitetnije stvari.
    Taj Essence sa svojom ambalažom prazni novčanike :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja asm tek sada vidjela ovaj komentar, nezz kako mi je promakao.. Hahahah upravu si za to da essence isprazni novcanik dok trepnes :) ako vec imas staru onda ne vrijedi gomilati proizvode :) hvala ti na kom i izvini sto tek odg :)

      Izbriši
  13. Ne znam kako uspijem da odolim ovoj ljepoti svaki put... prelijepa je imislim da cu je ipak kupiti! :D xD
    Zaljubih se u nju gledajuci tvoje slike... ako nista neka stoji ko ukras... hahahahhaha :D
    Imam ludi osjecaj da ce biti dobra za Sleek rumenila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probavala Sleek rumenila, ako su mekanija onda vjerujem da hoće, međutim kod tvrđih rumenila zaista slabo radi svoj posao, četkica skoro pa i da ne pokupi rumenilo.. A što jest jest, zaista je lijepa i ne smeta da bude i ukras, kada nije skupa :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe